Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasztelanka 1979

2 piwa wieczorem,karmienie piersia i mlekiem modyf.?

Polecane posty

Gość Kasztelanka 1979

Mam pytanie do doswiadczonych w tym temacie,czy moge wypic dzisiaj dwa piwa, rano dac dziecku tylko mleko sztuczne, odciagnac mleko z piersi i dopiero mu dac piers jutro po pd? Czy dziecku 3 mies nic sie nie stanie? Wogole jaki wplyw ma alkohol na karmienie piersia i dziecko? Nadmienie ze moje karmienie dziecka wyglada tak ze piers ma tylko od czasu do czasu a tak to go karmie go juz butelka. Prosze o sensowne odpowiedzi.

Gość Kasztelanka 1979
Hmmmmmm.....

Gość Kasztelanka 1979
Moze jeszcze ktos doradzi?

Gość nic się
już nie stanie

Gość mammciaaa
nic sie nie stanie,mozesz smialo wypic te dwa piwa

Gość Kasztelanka 1979
A 3 piwa??? Nie linczujcie mnie badzcie ludzmi, od zajscia w ciaze wypilam moze z 3 piwa i rzucilam calkowicie palenie. Teraz dzieciatko ma 3 miechy. A po tych piwach musze odciagnac pokarm czy moge mu dac rano piers chyba powinnam odciagnac?

Mówiłaś że rano chcesz dać mm? Najlepiej tak zrób a swoje dopiero po południ/w południe. Bo rozumiem że jakis trzeźwy opiekun będzie...

Gość uważaj bo dasz radę 3 wypić
:D ja wypiłam dopiero po 9 miesiącach karmienia 2 Reddsy i byłam narąbana jak rakieta:D a nie jestem z tych panienek, które piją 1 czy max 2 piwka normalnie, bo i 7, 8 potrafiłam wypić wcześniej;) ale po takim okresie abstynencji (dobre ponad 1,5 roku) wystarczyło mi bardzo mało by poczuć się pijaną;) na Twoim miejscu odczekałabym jednak minimum 24 h

Gość Kasztelanka 1979
:) trzezwy opiekun.... jestem matka patalogiczna:) Ja juz nie pije ROK! (noo oprocz tych 3 piw i szampana w sylwestra:) To co odczekac? Podobno alkohol znowu tak nie przenika!

Gość Torba mi opada
Wiesz co, wypij sobie jedno piwko, bo po dwóch możesz być słaba. Odstukać, stanie się coś dziecku, to będziesz miała problemy, trafisz do informacyjnych na żółty pasek i margines społeczny. No chyba, że jest ktoś kto nie pije i zajmie się dzieckiem. A co do mleka, to musisz całkowicie odciągnąć, najlepiej jutro rano i po południu podać pierś maluchowi. Jak wypijesz więcej niż zamierzasz, to jutro nie podawaj piersi wcale, ale nie zapomnij mleka odciągnąć i wylać.

Gość bajlamosssssssssssssssssssssss
a ja czytalam i slyszalamz,e nawet niewielka ilosc alkoholu zmienia cale mleko w cycu. dokladnie tak. alkoholu moze juz nie byc na drugi dzien po poludni,ale to juz nie to samo. przez to mleko utraci swoje wlasciwosci. i nie krzyczcie na mnie,nie smiejcie sie. tak jest. jak w sylwka pilas 3 piwa i szampana to bylas w ciazy? dobrze rozumiem? skoro popieracie picie w ciazy,to dajcie teraz dziecku lyka browara. super mamuski:/

Gość Kasztelanka 1979
Wiadomo ze nie mozna pic alkoholu ani gazowanego, jesc nabialu bo skaza itd ale jak sie zrobi odstepstwo to czy cos sie stanie?????

Gość wrooooszka
nie mozna jesc nabialua skad t sie kretynko urwalas? jakie niektore z was sa glupie,az juz czytac nie mozna

Gość ja zrobilam podobnie jak
byłam na weselu 2 tyg temu. moj mały ma dwa miechy, wypilam wtedy 2 kieliszki wina i jednen kieliszek wodki, odciagalam mleko przez cała noc i rano, mleko moje dałam dopiero po południu- oczywiscie tez sie pytalam o to mojej poloznej nie miała zadnych przeciwskazan;)

Gość MoooNNiAA
Ja mam 3 miesieczna córeczke i czasem wieczorem wypije szklaneczke piwka :) Dajmy na to o 21,22 a karmie potem ok 6 rano tak że nic sie nie dzieje :) No juz bez przesady, jak dziewczyna wypoje dwa piwa wieczorem i rano da dziecku mleko z butelki nic nie bedzie!! A NABIAŁ należy jeśc podczas karmienia,jeśli dziecko nie reaguje jakąs wysypką Ja od początku jem,do tej pory jogurty,mleko itp Małej nic!!:)