Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fendii

Co można zrobić z PIERSI KURCZAKA?

Polecane posty

Gość gość
Ja z piersi kurczaka robie: * kotlety - jak schabowe w panierce, * roladki - rozbita piers zwijam, z serem z srodku, owijam dodatkowo plastrem bekonu, * gotuje w kostce rosolowej, * paruje w parowarze, * podsmazone kostki/ paski wrzucam do salatki, * chinszczyzna - kielki fasoli, papryka, bambus ( plus inne ulubione rzeczy ), sos sojowy ewentualnie inne gotowe sosy do chinszczyzny, * pieke w piekarniku w torebce/ uzywam tez "Pomysl na..." * szaszlyki - nabijamy naprzemiennie z papryka, cebula, pieczarkami, cukinia. Mozliwosci sa naprawde duze :) Uzywam duzo roznych ziol i przypraw dlatego moje potrawy nigdy nie smakuja tak samo ;) Uwielbiam kurczaka :)

Gość alutka237
przepis na kotleciki znalazłam w jakimś czasopiśmie dawno temu. bardzo smakuje mojej rodzinie. pojedynczy filet z kurczaka,2 łyżki żółtego sera,2 jajka,2 łyżki mąki ziemniaczanej,2 łyżki majonezu,sól,pieprz,olej do smażenia. filet kroimy w małą kostkę.wsypujemy utarty ser mieszamy. wbijamy jajko,wsypujemy mąkę ziemniaczaną,dodajemy majonez-mieszamy i sól,pieprz. rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy łyżką kotleciki.smażymy na złoto. ja dodaje pokrojone pieczarki.

Gość kalambria24
Z piersi można zrobic rózne rzeczy, ja często taką pierś robię z przyprawą od Knorr do złotego kurczaka. Wychodzi bardzo smaczna.

Gość akrenka
Ostatnio robiłam taką pierś z kurczaka z przyprawą do złotego kurczaka. Posypywałam Knorrem i wkąłdałam do piekarnika z odrobiną masła. Piekłam około 45 minut dwie piersi. Wyszły rewelacyjnie.

Gość robertollo
Jest jeszcze ciepło więc z powodzeniem można wrzucić je na grilla póki sezon, ja zawsze posypuje przyprawą do złotego kurczaka knorr jak mięso jest już na ruszcie. Mięso wychodzi bardzo miękkie, soczyste i wyraziste w smaku.

Gość gość
Marynować w sosie teriyaki przez kilka godzin, obsmażyć i wrzucić do piekarnika. Można zamarynować mniejsze kawałki i zrobić szaszłyki. Można też upiec pierś w solnym cieście- 3 szklanki mąki, 2 szklanki soli i wody na oko by uzyskać ciasto jak na pizzę. Zamarynowane piersi kurczaka wraz z przyprawami, kawałkiem boczku i plasterkiem cytryny owijamy szczelnie ciastem i wkładamy do gorącego piekarnika. Pieczemy dłużej i w wyższej temperaturze niż normalnie (200-220stopni) potem ciasto rozbijamy i wyrzucamy. Kurczak jest soczysty i mięciutki.

Gość gość
Pluję na knorra! Tylko WINIARY!!!! 1!

Gość Zaśmieciok
Robię z nich skrzydełka z Noxelii dla HIM żeby na jednym skrzydełku zrobiła rosół dla całej rodziny

Gość marawstala
Nic, można dac psu lub kotu, albo zakopać.

Gość gość
KurcK to dla biedakuw jest, nie? Lepsi ludzie jedzą ekskluzywnego indyka, nie?

Gość joka
Dnia 23.07.2011 o 21:57, Małpiatka napisał:

Fendii ależ ja nie chciałam cię poniżyć. Po prostu teraz zaskoczyłam o jakie schabowe mojej koleżance chodziło. Tej dziewczynie raczej się nie przelewa ale chwaliła mi się ostatnio, że codziennie mężowi robi schabowe i zastanawiałam się skąd ona berze pieniądze na takie mięso. No ale wyjaśniło się. To nie miał być atak w twoją stronę ale jeśli tak to odebrałaś to przepraszam:)

Schab to nie majątek.  Z 1 kg schabu można zrobić 7 schabowych czyli dla męża na tydzień. Cztery tygodnie to 4 kg schabu. Ceny są różne od 12 w promocji do 18-20 normalnie.