Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy wiem

Czy dziewczynie wypada?...

Polecane posty

fakt,że teraz takie czasy :D ale ja bym nie mogła jakoś tak zapraszać,ciągle pisać i w ogóle...

Gość XXXx234
podświadomość, staszku, pragnie za ciebie :D a ty pragnienia ze świadomości wypierasz- ot, mechanizm obronny niedostosowanej psychiki.

Gość 3zuzia
poderwij go tak zeby on myslal ze poderwal ciebie, najlepszy sposob

Gość XXXx234
tak, staszku. rozumiem twoje rozgoryczenie, gniew. ale mechanizmy obronne istnieją- np. często osoby molestowane seksualnie w dzieciństwie, wypierają ten fakt ze świadomości, bo psychika nie radzi sobie z ciężarem wspomnień. i pomimo ewidentnych śladów na ciele, pacjent nie pamięta, skąd się wzięły. paradoksalnie osobowość wieloraka to też mechanizm obronny- jednostka przenosi ciężar bólu i wstydu na drugą, kompletnie niezależną osobowość. osobowości mają różne zainteresowania, różne nawyki, jedna może mieć wadę wzroku, druga jej nie ma etc. rozumiem, że wg. ciebie są to wymysły, ale pewnie zajmujesz się pracą fizyczną, stąd ignorancja (to już uwaga osobista, nie zawodowa ;))

wiesz co, moja osobowość i to całe gowno mi się podoba. możesz sobie w to nie wierzyć, chuj mnie to interesuje. przeszkadza mi tylko co innego, i na to potrzeba mi prochów :-) zmieniaj sobie swoich pacjentów a nie mnie. i to im wciskaj to całe gowno

Gość XXXx234
a co ci przeszkadza?

to nie tematy na kafe. ale ja Ci zadam jeszcze jedno pytanie. co Ci przeszkadza że nie chce wiązać się z kobietą, to że nie potrzebuje głębszych więzi z ludźmi? i to że wyskakujesz z seksem, mimo że go nie potrzebuje? co Ty tam wiesz o ludziach? chyba tylko te pojebane formułki z książek

Gość XXXx234
nic mi nie przeszkadza. chcę, żebyś sobie uświadomił, że twój stan ma przyczynę. na odległość można gdybać, ale wydaje mi się, że nie jesteś szczęśliwy ze sobą samym. a to można zmienić. ot i wszystko :)

Gość XXXx234
a właśnie nie. wystarczy twoja autentyczna chęć zmiany i dobry terapeuta, który cię poprowadzi. zmykam już, pomyśl staszku nad tym, co napisałam. szkoda, żeby bądź co bądź inteligentny facet był nieszczęśliwy.

Gość XXXx234
śmierć to wyjście dla tchórzy. poza tym, ono zawsze jest dostępne, w dowolnym momencie można się zabić. może wcześniej warto wypróbować inne metody?

Gość XXXx234
to kwestia spojrzenia. dla ciebie są bohaterami, bo życie ci zbrzydło. tak bardzo, że chciałbyś umrzeć, ale coś cie powstrzymuje. z jakiegoś powodu nie masz odwagi tego zrobić. psychoanalityk, zanim otrzymuje prawo wykonywania zawodu, sam musi poddać się 2-letniej psychoanalizie. niech to będzie puenta. dobranoc