Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gulaszzzzzzzzzzzz

Gulasz, jak robicie?

Polecane posty

Gość gulaszzzzzzzzzzzz

Mam mięso z łopatki i chciałabym na jutro zrobić gulasz :) Wiem, że w google jest mnostwo przepisów ale Wasze mnie bardziej interesują :p Tak więc jeśli macie ochote to napiszcie Wasze przepisy na gulasz, jak robicie krok po kroku ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mięso w kostkę cebula w kostkę cebula do gara na oliwę na to mięso podsmażyć zalać wodą, wrzucić listek laurowy x 3 i zielę angielskie x 5, przyprawić, zostawić na godzinę gotowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chrupiaca cheerio
ja generalnie robie podobnie z tym, ze najpierw obsmazam mieso, a potem dodaje cebule i smaze wszystko razem dobrze obsmazone mieso daje bardziej tresciwy sos dodaje tez zaklepke z maki zeby zagescic troche sos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mięso pokrojone w średnią kostkę,2 duże cebule pokrojone w małą kostkę.Mięso przyrumienić na oleju ,wrzucić cebulę i podlać wodą,dusić, aż mięso będzie miękkie a cebula się zupełnie rozgotuje.Dodać ze 2- 3 łyżki pikantnego keczupu ,doprawić solą i pieprzem,dodać 2 łyżki mielonych,suszonych grzybów leśnych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gulaszzzzzzzzzzzz
Dziękuję za przepisy ;) a jakie przyprawy dodajecie? ja dawałam zawsze paprykę słodką oprócz soli i pieprzu i oprócz tego wkrawałam kilka kostek papryki czerwonej dla smaku i ogólnie robię podobnie jak margolka z tym, że zamiast ketchupu dodawałam łyżeczkę koncentratu pomidorowego i nie dodawałam grzybków ;) Ogólnie chciałabym spróbować też innych przepisów na gulasz, żeby jakoś go urozmaicić :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mozesz rowniez mieso wolowe podsmazyc, dodac cebuli, podlac winem czerwonym lub piwem, odparowac alkohol, dodac skibke chleba posmarowana musztarda lub kawalek piernika, podlewac wywarem np z kostki, przykryc, prozyc, pod koniec dodac lyzke dzemu sliwkowego (by zneutralizowac gorycz piwa lub wina)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Drugą wersje gulaszu robię tak:mięso w kostkę,2 duże cebule,w kostkę podsmażam mięso,potem dodaję cebule i dusze do miękkości.Aby nie zagęszczać gulaszu zasmażkami kroję 2 duże marchwie ,1 pietruszkę i mały kawałek selera w małe kawałki i w osobnym rondelku,podsmażam je na małej ilości oleju,następnie podlewam wodą i duszę aż warzywa będą miękkie.Miksuję je blenderem lub końcówką miksera z nożem na gładka masę i dodaję do gotowego już mięsa z cebulą,przyprawiam solą pieprzem,słodka papryką ,odrobiną ostrej papryki, przecierem pomidorowym i oregano.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciekawa wersja gulaszu
warzywnego Margoli-mam mieso wypróbuję na jutrzejszy obiad-dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×