Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozecie?!

Nystatyna nie pomogla. Moze Gynalgin?

Polecane posty

Gość pomozecie?!

Dziewczyny, pomocy! Jestem 1 15 tc. Od poczatku ciazy mam problemy z upalwami (grzybek). Lekarz przepisał mi nystatynę. Pomogła na bardzo krótka chwilę. Mam w domu Gynalgin. Wiem, ze nie powinno sie brac lekow bez konsultacji z lekarzem (ale moj wlasnie wyjechał na wakacje) a ja mam zaplanowaną wizyte dopiero na 20 sierpnia. Co tu robic?

Gość idź do innego gina
ja nie ryzykowałabym

Gość kaila29
Gynalgin jest zakazany w ciąży.

Gość kaila29
Musisz iść do innego lekarza a nystatynę powinnaś brac do upadłego jak tylko poczujesz że coś jest nie tak bierzesz i kurujesz przez najkrótszy okres terapii wskazany na opakowaniu nawet jeżeli miało by się to powtarzać do dwóch trzech razy w miesiącu. Dobrze by było gdybyś brała regularnie lacibios femina (bierze się ją równolegle z terapią , tak naprawdę przez caly okres ciąży codziennie ją brałam ale można też 3 razy w tygodniu.

Gość Moja córcia...
clotrimazol jest niewskazany w pierwszym trymestrze ciąży!!!!! autorko nawet go nie bierz bo ja miałam go przepisanego przez lekarza i dostałam plamień w trakcie terapii !!

Ale ja też na zlecenie lekarza,sama bym przecież nie eksperymentowała,ale skoro miałaś takie objawy,to może nie nie stosuj!mnie nic nie było,ale lepiej uważać!

kaila- to nie jest tak, ze gynalgin jest zakazany w ciaży. Kilkakrotnie dostawałam jak leżalam w szpitalu. Za to nie polecam leczenia na własną rękę. Idź do innego lekarza i powiedz jak wygląda Twoja sytuacja. Na

Gość 40 tygodni
ja dostałam clotrimazol 2 dawki w odstępie 5 dniowym

Gość 40 tygodni
ale to dopiero w 30 tygodniu. poczekaj lepiej do wizyty u lekarza, jeszcze zaszkodzisz maleństwu....

Gość andreaaaaaaa
Kup sobie FEMIVAXIN, bezpieczny i na pewno coś pomoze.