Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość revolutioniste

problem z samotnością, bliskością

Polecane posty

Gość revolutioniste

generalnie czuję się samotny, ale nie spotykam się z nikim ani nie mam przyjaciół. tu nie chodzi o nieśmiałość, ale o to, że uważam się za niegodnego przyjaźni, a zwłaszcza miłości. boję się wykorzystania mnie, obgadywania za plecami, nagłego zerwania znajomości, boję się bliskości: lepszego poznania mnie, nawet dotyku w obawie przed spoliczkowaniem itd. tak się boję związku, że "domyślną opcją" mojego zachowania jest odrzucać i nie dowierzać każdemu sygnałowi zainteresowania. nie wiem czy mogę się komuś podobać. co robić? i jak uwierzyć w to że mogę? walczę z tym i staram się wychodzić do ludzi mam 23 lata, od 2 bardzo pracuję nad sobą, ale ciągle bez rezultatu...

Gość revolutioniste
up

Gość revolutioniste
up

Gość ja ci nie pomoge
bo mam dokładnie to samo, może inni

Gość vvbmjkkjkghgftrtt
A czemu się tak boisz? Czy zostałeś skrzywdzony w przeszłości? Rozumiem Cię. Najbardziej boli gdy zrani nas ktoś nam bliski. "Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś" - te słowa pasują do tego wątku.

Gość vvbmjkkjkghgftrtt
Czemu uważasz, że nie jesteś godny miłości?

Gość revolutioniste
powiedz coś więcej o sobie. nawet nie mam z kim porozmawiać o tym...

Walcząc z wadami nie tylko nie zmniejszasz ich, ale wzmacniasz i utwierdzasz.

Gość vvbmjkkjkghgftrtt
Ty cierpisz na lęki chorobowe. Może warto byś poszedł do psychologa a może nawet do lekarza.

Gość revolutioniste
bo całe życie uczuciowo-towarzysko-rodzinne mi się nie udało. mam rodzinę kompletnie zdegenerowaną - zboczenia transwestytyzm, nałogi - narkomania, alkoholizm, do tego praadoksalnie surowe wychowanie religijne pełne obłudy. na każdym kroku podkreślanie że jestem okropny, paskudny, winny , jak hitler itd. matka zbiła mnie w dzieciństwie kilka razy z powodu mojej nieśmiałości, ojciec wyśmiewał się z wyglądu, dziadkowie że jestem słaby fizycznie i "z nikim jakoś się nie przyjaźnię".

Gość revolutioniste
o co chodzi z tymi lękami chorobowymi, myślicie że jak bym poszedł do psychiatry to on da jakiś lek na poprawę samopoczucia, pewności siebie itd, jakiś anty-lękowy czy anty-depresyjny?

Gość revolutioniste
up

Gość vvbmjkkjkghgftrtt
Jasne, że da. Są na to skuteczne leki.

Gość vvbmjkkjkghgftrtt
Hm, w takiej sytuacji powinieneś także Ty sam nad sobą pracować. Napisałeś co prawda że to robisz ale może gdybyś brał leki i to robił to pewnie byłyby znacznie lepsze efekty. Musisz tak pracować by efekt Twojej pracy zwiekszył Twoje poczucie własnej wartości. Wtedy nie będziesz się zastanawiać czy jesteś godny miłości.

Gość revolutioniste
powiedz o jakich lekach mówisz? ja nie jstem w ogóle w temacie, powiedz jakich info mam poszukać w necie?

Gość revolutioniste
życie mam poukładane z wyjątkiem sfery towarzyskiej. mam sporo osiągnięć, ale to nie znaczy, że uważam się za godnego miłości bo np. idzie mi w pracy, co najwyżej podwyżki...

Gość vvbmjkkjkghgftrtt
Jeśli tak chcesz wiedzieć na temat tych leków to idź do psychiatry. On Ci wszystko powie.