Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na rozstaju

Czy powinnam wyjechac? Bilet , wszystko zalatwione, a ja sie waham...

Polecane posty

Gość na rozstaju

Mam szanse zaczac nowe zycie w innym kraju. Tylko, ze nie do konca bedzie ono nowe gdyz... jechalabym do faceta, ktorego kocham. Przezylismy wiele piknych chwil, lat i niestety jest to swieze a ja sobie z tym nie poradzilam. Bylo mi o tyle trudno, ze on nigdy nie powiedzial, ze to definitywny koniec, dawal nadzieje, az do teraz. Bo ma inna. Z jednej strony chce jechac w kraju nic mnie nie czeka, a z drugiej nie wiem jak uporam sie z tym uczuciowo. Niby sie zdecydowalam, ale ciagle cos krzyczy w srodku mnie STOP. problem tkwi we mnie samej gdyz nie chce poznawac nowego faceta, ludzi, jestem totalnie zamknieta na wszystko. Mysle jedynie by dostac prace i jakos wegetowac. Niczego kompletnie juz nie bede oczekiwala od zycia jak wyjade. Mysle, ze w kraju mialabym inne uczucia, ale coz, w kraju nie mam pracy ani mieszkania:(

Gość za miesiac
jedziesz do faceta ktory ma dziewczyne?

Gość na rozstaju
tak

bez urazy ale Ty chyba nie jestes normalna...zostaw faceta w spokoju,skoro uklada sobie zycie z inna.........

Gość na rozstaju
to on mnie zaprosil, chce bym przyjechala i znalazla prace. Ty myslisz, ze ja sie tam jade wpierdolic? Nie, wyobraz sobie, ze jego checi tez sa

Gość katjeka
to jedz, znajdz prace i postaraj sie jak najszybciej usamodzielnic...takie kontakty z eks, ktorego sie jeszcze kocha, nie sluza dobrze sercu;)

Gość na rozstaju
tak, tylko, ze ja nie wyobrazam sobie dalszego zycia, widze tam pustke. Bede totalnie sama, mam glupie mysli, ze mi odwali z tego powodu. Nie mam przyjaciol, nie mam nikogo, mam tylko jego, tylko z nim rozmawiam, zwierzam sie. I najgorsze jest to, ze ja juz nie chce nikogo poznawac, probowalam umowic sie z kims, poznac, ale mam blokade. I nie piszcie, ze to przejdzie, bo to jest naprawde straszne uczucie gdy jest sie samotnym jeszcze przed tym zanim naprawde zostalo sie samemu:(

Gość a ja bym pojechała skoro
on proponuje Ci pomoc w znalezieniu pracy a np w Polsce nie masz pracy to jedź! znajdziesz tam pracę, mieszkanie i jakoś się ułoży bo tutaj zapomnij o tym, żeby czegokolwiek się dorobić :o Nie każdy jest na ścieżce wojennej z ex. Ja np nadal spotykam się z byłym jako kolegą, oboje sobie pomagamy i mamy swoje drugie połówki ;) Ty też może kogoś poznasz więc jeśli nic Cię tu nie trzyma to jedź :)

Gość ja to wlasnie wyjechalam
zeby byc z daleka od faceta i ulozyc sobie zycie. Im blizej tym gorzej moim zdaniem, szczegolnie ze wszystko jest swieze. Ja bym sie nie pakowala w taki uklad, nawet jesli tylko i wylacznie na zasadzie pomocy, chyba ze masz nerwy ze stali

Gość na rozstaju
niestety nie mam nerwow ze stali i strasznie ta sytuacje przezywam bedac jeszcze kraju. Az strach pomyslec co bedzie jak sie znajde na miejscu, oboje sie tego boimy. Myslalam o wizycie u psychiatry, moze by mi cos przepisal antydeprsyjnego no i na uspokojenie, bo autentycznie nie wiem jak sobie z tym poradze, przerasta mnie to po prostu. A teksty o tym, ze poznam kogos to bzdura, jak juz pisalam jestem okropnie zamknieta osoba, nie mam nawet przyjaciol i nie chce miec, odcielam sie od wszystkiego.

Gość zusda
moim zdaniem nie powinnas jechac. Wciaz chyba cos do niego czujesz a on jest z inna. Bez sensu, widac, ze slaba jestes i nie wytrzymasz tego psychicznie :O Odpusc sobie.

Gość na rozstaju
oczywiscie, ze czuje, ja go wciaz kocham przeciez. Jestem bardzo slaba, ale nie mam wyjscia tez z jednej strony, bo tu w Polsce nie mam pracy ani gdzie mieszkac. Taka w sumie beznadziejna sytuacja

Gość twoje oczy są niebieskie
nigdy w życiu nie pojechałam bym w takim stanie jak Ty jesteś. Więcej pewne że nie dasz rady... świeże wszystko jest... Tobie zależy, On ma inną.. nie ma sensu. poszukaj pracy w PL...

Gość na rozstaju
latwo sie mowi poszukaj pracy w PL, ale jak sie nie ma kasy i dachu nad glowa to zostaje tylko widmo prostytucji:O

trzeba sobie wmowic ze on chce Ci pomoc jako dobry przyjaciel i kompletnie nic do Ciebie nie czuje i jak tylko znajdziesz prace to sie wyprowadzic gdzies duzo dalej

mysle jednak ze gdybys sie zawziela to poradzilabys sobie i w Polsce bo tam nie tylko pcha Cie wizja znalezienia pracy ale i wewnetrzna nadzieja na odzyskanie tej utraconej milosci. Chcesz byc blisko niego. To jednak bedzie bolesne :( Nie radzilabym sie pakowac w cos takiego.

przeciez ty sama sobie robisz krzywde, jedziesz gdzies gdzie jak mniemasz bedzie ci trudniej, a przez to gorzej, do tego do bylego ktory jest juz z kims innym czy ty jestes masochistka? ale to twoje zycie i mozesz robic co tylko ci sie podoba;-) choc wedlug mnie jestes na najlepszej drodze zeby twoj depresyjny stan sie pogorszyl

Gość katjeka
chyba dla kazdego, kto zostal porzucony konczyl sie swiat i kazdy mial mysli, ze nikogo juz nie pozna i nawet nie chcial pozanawac...to normalne, jestes w 100% zdrowa;) ..ale to uczicie mia, u jednych po 2 miesiacach.. inni potrzebuja roku, albo i wiecej...ale to jest normalne...jak masz beznadziejna sytuacje mieszkaniowa i finansowa w pl, to wyjedz...poszukaj pracy i postaraj sie odciac od niego...i zapewniam cie, ze kiedy jeszcze poznasz kogos i zakochasz sie z wzajemnoscia...amen

Gość na skraju
latwo jest powiedziec udaloby ci sie w Polsce, wy nie rozumiecie, ze ja nie mam nic, jedyne 200zl w portfelu i to wszystko. Niedlugo umowa o mieszkanie mi sie konczy. Nie chce pisac jak i dlaczego znalazlam sie w takiej sytuacji, bo to nieistotne. Nie jestem masochostka, gdy mysle o tym wyjezdzie to placze. Jestem klebkiem nerwow, nic nie dam rady robic, pale papierosa za papierosem, pije duzo alkoholu. Czuje sie totalnie przegrana, tak bardzo go kocham, a bede musiala na to wszystko patrzec:( Az mi glupie mysli chodza po glowie... Nie chce mu robic problemow, ale boje sie, ze to sie zle dla nas skonczy

Gość nie mogę znaleźć
A do jakiego kraju do tego faceta chcesz jechać? Może od tego powinnaś zacząć? Piszesz "w innym kraju". To szerokie określenie, może jak powiesz dokładnie gdzie i jakiej narodowości jest facet łatwiej będzie ocenić.

Gość inkkkkkkkkka
jedz,on chce Ci pomóc i bardzo dobrze.Wyjeżdzajac gdzieś dobrze znać osobę mieszkajacą na miejscu która pomoże.Pamietaj,zawsze możesz wrócic:)

Gość inkkkkkkkkka
ktos kogo znam miał bardzo podobną sytuacje tyle że o nowym zwiazku swojego faceta dowiedziała sie na miejscu.Mimo wszystko jej pomógł,została tam pomimo teżo ze "jej facet wróicł dawno do kraju ,nie sa razem bo tamten sie ożenił.