Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostujaaaaaaaaaaaaaaa

Czy wyprowadzilibyście się na moim miejscu? Mam 21 lat. Poradzcie..

Polecane posty

Mam 21 lat. Studiuję. Pracuję zawsze od września do czerwca. W wakacje nie mam pracy, ale często dorabiam. Zarabiam w ciągu roku szkolnego średnio 2000zł na rękę. Mam oszczędności 14000zł. Czy warto się wyprowadzić z domu rodzinnego na wynajęte mieszkanie? Odwrotu już by nie było - nie wróciłabym do domu. W domu atmosfera taka sobie. Czasem lepsza, czasem gorsza. Różne sytuacje miały miejsce w przeszłości. Czuję, że muszę się wyprowadzić, aby dorosnąć - samodzielnie decydować o wszystkim nie patrząc na miny i komentarze rodziców. Tym bardziej, że planuję ślub za rok. Z narzeczonym nie chcę mieszkać na razie. Chodzi o to, że potrzebuję samotności trochę, abym mogła podejmować decyzje samodzielnie. W domu czuję wyrzuty sumienia jak o czymś decyduję a moi rodzice się nie zgadzają z moim zdaniem i często mnie to demobilizuje. Tak samo jest z wyprowadzką. Brakuje mi silnej woli, by się wyprowadzić.

Gość sosia
Jeżeli masz takie oszczędności, to spokojnie starczy Ci na jakąś stancję ;).. no ja na Twoim miejscu bym tak uczyniła, ile można mieszkac z rodzicami? najlepiej jest zawsze z kimś wynając.. z resztą tak też planuje, bo na razie do matury sie szykuję ;) Pozdrawiam!

Ja jak mam się wyprowadzić to chciałabym, aby to było mieszkanie samodzielne. Jakaś mała kawalerka.. W domu rodziców jest dużo miejsca, mam swój pokój itd i nie chcę wyprowadzać się do mieszkania, które miałabym dzielić z innymi.

Gość sosia
no to na co czekasz? odwagi! ;) będzie dobrze..

Gość kitkaaaa
jesteś zaręczona już? pierścionek jaki masz ? :)

No zaręczona. Ślub za rok w lipcu :)

Może ktoś jeszcze poradzi? Zaznaczam, że w domu mogę mieszkać z rodzicami cały czas. Dzięki temu zaoszczędziłabym przez ten rok do ślubu sporo kasy. Tylko to jest ostatnia szansa na zamieszkanie samodzielne.. później już ślub. Ja czuję, że muszę nauczyć się żyć samodzielnie i samodzielnie podejmować decyzje o ślubie i o tym, jak będzie wyglądało nasze wesele.

Gość a to nie możesz
z narzeczonym czegoś wynająć?? po ślubie gdzie chcecie zamieszkać?

Gość gsdfgr
jak masz kase i narzeczonego to nie wiem co jeszcze cie nurtuje... ja nie mam nic.

W narzeczonym chcę zamieszkać w przyszłym roku. Ja mam toksyczną matkę niestety. Chodzi o to, że muszę się uwolnić. Jak powiem jej, że zamieszkam teraz z narzeczonym to mnie skutecznie do tego pomysłu zniechęci.

Gość gsdgdsgd
cza byc poyebanym by mieszkanie wynajmowac. jestes mloda zbieraj kase na mieszkanie!!!

Gość poyebanym to trzeba byc
zeby w tym wieku z rodzicami mieszkac! dziewczyno! idz na swoje, masz 16 lat, zeby cie w domu chowali? Ludzie, jak sie wyprowadzilam po maturze, nie wiem jak mozna tyle lat siedziec ze starymi ;/ jeszcze zrozumiem tych, co nie mogą, nie maja kasy, ale w twoim wypadku bym sie nie zastanawiala ;/

Gość poyebanym to trzeba byc
poza tym skoro to tylko na rok (bo potem z narzeczonym) to nawet kasy duzo nie stracisz. PS gdzie pracujesz, ze tyle udaje ci sie zarobic?

Nauczanie dzieci gry na instrumentach ;) Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość uuuuuuuupupupupu
upupup