Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pronto do kurzu

czy uzywacie pronto do scierania kurzu? czy tylko morkych szmatek ?

Polecane posty

Gość pronto do kurzu

,

Gość ja najpierw scieram
na mokro potem pryskam pronto przeciw kurzowi i dlugo mam z kurzem spokoj :) na dodatek meble sie ladnie blyszcza.

Gość tylko wilgotnej ściereczki
Kiedyś sporadycznie używałam pronto. Ale alergolog uświadomił mi,że zdrowiej wycierać kurze wilgotną ściereczką. Jeśli stosujesz pronto to kurz nie osiada tylko krąży w powietrzu (my i nasze dzieci oddychamy tym) bo pronto działa przede wszystkim antystatycznie . A ścierając kurze wilgotną ściereczką pozwalasz kurzowi osiąść po czym zbierasz go ;-)

Gość 40 tc
Pronta w sprayu używam tylko do frontów szafek i ewentualnie telewizora, no chyba że coś jest ewidentnie upaćkane paluchami, to też. Poza tym leję ciepłą wodę do wiaderka, do tego troszkę Pronta w płynie (takiego jak do podłóg i drewna) i tak przecieram meble, nie muszę ganiać co chwilę do łazienki płukać szmatę, tylko noszę warsztat ze sobą:D

Gość sa miastowi od urodzenia
nie znoszę tego smrodu :) czysta ściereczka, mokra

Gość różnie to bywa
ale przeważnie używam jakichś środków typu pronto - zwłaszcza do drewna (mam część drewnianych mebli), do innych też, a jak nie mam - to nie używam - i też dobrze. Kurz zawsze osiada tak samo :-) przynajmniej ja nie widzę różnicy.

tylko na mokro jaki sens jest w przerzucaniu kurzu z jednego miejsca w drugie?

Gość nawet taniej
Ja używam tylko sprayów. Nie lubię smug od mokrej szmatki.

Gość jakie te baby dzisiaj
ja uzywam mokrej scierki z odrobina płynu do naczyn

Gość a ja używam oleju kokosowego
smaruje nim stopy ,dłonie ,chleb,smaże na nim a też do mebli używam REWELACJA kiedyś widziałam u koleżanki i sie śmiałam z niej ale teraz wiem ze to świetne

Gość Monika8612
Nie kupuje Pronto do mebli bo jest toksyczne. Może powodować oparzenia skóry, kaszel i niewydolność dróg oddechowych. Nie wiem jak można stosować tak niebezpieczniejsze środki dla zdrowia w domu. Wiele substancji w Pronto ma działanie nowotworowe ponieważ są to produkty organiczne ropopochodne. Część z nich stosuje się np. w składzie akumulatorów. A wy sobie tym po meblach psiukacie :)

Gość gość
Im mniej chemii sie uzywa, tym lepiej dla zdrowia, a juz szczegolnie dzieci. Lepiej myc klopik octem z soda oczyszczona niz toksycznymi preparatami z chlorem. Podobnie z kurzami, myciem podlog, okien, itd.