Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bgfhjghjhk

czy wy tez dostajecie razem z rachunkiem za gaz prognozy?

Polecane posty

Gość bgfhjghjhk

na przyszle miesiace? placicie je?

Nie wiem, u nas rachunki idą do banku i nawet ich nie oglądam :) zwracam tylko uwagę czy są mniej więcej tej samej wysokości co zwykle.

Gość bgfhjghjhk
placilas progozy? dla mnie to troche dziwne bo to nie jest faktyczne zuzycie gazuczyli rachunek tylko jakies obliczenia ile mozesz zuzyc:O

Tylko te prognozy są traktowane jako rachunek na "kolejne 3 miesiące" jak ich nie zapłacisz, odetną Ci gaz... Mają w najbliższym czasie podobno to zmienić, ale nie wiem ;)

Gość bgfhjghjhk
ale to jest bez sensu bo jesli zuzyje mniej gazu? dlaczego mam palcic za cos czego np naciagnelam na kwote o polowe nizsza niz jest na prognozie

Ja mieszkam w Krakowie i od dawna z gazowni tak jak i z elektrowni dostaje rachunki z prognozami. Obecny, ktory przyszedl w lipcu jest do stycznia. Co miesiac musisz płacić rachunek z prognoza za dany miesiac. Nie uwazam zeby to bylo zle. Jesli prognoza sie nie sprawdzila i mniej zużyłaś, to nie płacisz nastepnych np. dwoch rachunkow. Jesli zuzylas wiecej na rozliczeniu jest napisane ile masz dopłacic. W rozliczenie za energie, które dostałam teraz napisano,ze zuzylam mniej niz wynosila prognoza,dlatego najblizszy rachunek mam do zaplaty w pazdzierniku.

Gość glupie tott
a dla mnie to tez troche niezgodne z prawem bo w sumie dlaczego mamy placic za cos czego faktycznie nie wiadomo ile sie zuzylo? i to jeszcze w terminie scisle okreslonym moga wywalic mi prognoze na listopad i grudzien 1000 zl wiec skad mam wziazc te pieniadze? i jeszcze musze placic do przodu !!!!

prognozy nie biorą sie z nieba. Patrza na wczesniejsze zuzycie w Twoim mieszkaniu. Jesi to nowe mieszkanie z podlaczonym dopiero co gazem daja jakas rozsadna prognoze. 1000 zł za 2 miechy, to bys musiala chyba non stop gazu uzywac. Ja mam na dwa miesiace za gaz okolo 120 zł:O

Gość yayor
jak chcecie znaczaco obnizyc rachunek za gaz to polecam firme axpo. to stosunkowo nowy gracz na polskim rynku wiec walcza o konsumentow przy pomocy niskich cen i wysokiej jakosci uslug:) co misiac rachunki zdecydowanie nizsze niz przed zmiana :)

Gość gość
ja prdl, baby są jednak durne :o nie chcesz płacić prognoz to idź do pgnig i zmień rodzaj naliczania, będziesz zgłaszać faktyczne zużycie i za takie dostawać rachunki. Tylko wtedy cena jednostkowa jest wyższa. Tak samo jest z en. elektryczną. Im częściej chcesz płacić wg wskazań licznika tym wyższą masz cenę za m3/kWh. I tak jest to zgodne z prawem. Może zapoznaj się z umową którą podpisałaś durna cipo