Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Komisarz Rex

Czy naucze się w ten sposób języka hiszpańskiego?

Polecane posty

Np oglądanie hiszpańskojęzycznych filmów, czy na transaltore z hiszpańsko-polskim lektorem. Ile zajmię mi to czasu? wystarczy pół roku?

Gość a 30- moze byc?
jak masz duze zdolnosci jezykowe to w ten sposob w pol roku nauczysz sie porozumiewac jako-tako ale na pewno nie biegle.

Gość a 30- moze byc?
wydaje sie :O

hiszpański to jeden z najprostszych języków świata, fakt, ale biegle nie nauczysz się mówić tylko z oglądania filmów

Gość a 30- moze byc?
ale zeby biegle poslugiwac sie jezykiem, to nie tylko slowa trzeba znac. trzeba umiec konstruowac sensowne zdania, znac odmiane, czasy, tryby, umiec myslec w danym jezyku. tego w pol roku nie zrobisz, chyba ze masz duze bardzo zdolnosci jezykowe, i wyjedziesz do kraju gdzie musisz sie tym jezykiem poslugiwac by miec zywy z nim kontakt.

Gość a 30- moze byc?
to, ze hiszpanski jest jednym z prostszych, to jest mit. uczyam sie go z 5 lat w sumie, i wcale tak nie uwazam, chociaz nie mialam zadnych problemow z nauka. japonski jest jednym z najprostszych, szwedzki jest prostszy.

Właśnie w tym roku nie zdałem angielskiego i myślę żeby na maturze wziąć hiszpański. Wiem że z oglądania filmów nie wystarczy, ale jeszcze jest translator hiszpański a także można wziąć lekcję. Wiem, za odmiane czasów również się wezmę :D i za układanie zdań.

hiszpanski prosty? no co wy.. moze jak mowia do ciebie w zwolnionym tempie.. ale oni nawalaja jezykiem jak katarynki wedlug mnie marne szanse na opanowanie go w pol roku, wrecz nie mozliwe

Gość a 30- moze byc?
dokladnie, jak karabinek - tututututututu i wez tu zrozum :D o nie, ty to ten wierzacy w swoj sukces :O:O

to nie jest mit, uczyłam się tego języka i po 2 miesiącach byłam w stanie dogadać się, co prawda nie jakoś świetnie, ale jednak z niemieckim byłam w stanie dogadać się dopiero po roku... obecnie uczę się greckiego i prawdopodobnie będę potrzebowała ok 6 miesięcy, żeby coś powiedzieć, z hiszpańskim właśnie miałam najmniejszy problem

Lady Love - Twój narzeczony jest portugalczykiem a w Portugalii jest trochę inny język niż w Hiszpanii :D:D językiem hiszpańkim ludzie posługują się w Peru, Meksyku, Wenezueli, Kolumbii, Argentynie i tam gdzieś jeszcze a Portugalskim w Brazylii, i napewno jeszcze gdzieś. A jakie mam szansę że wyuczę się hiszpańskiego w rok na maturę????

Gość a 30- moze byc?
komisarz, ale hiszpanski nawet w hiszpanii ma odmiany, a co dopiero kubanski w stosunku do urzedowego :O

Gość do pijany kijocek
a z czego uczyles sie niemca?

Gość jak bedziesz w hiszpanii
to w pol roku sie czegos nauczysz. w domu musisz miec duza motywacje .musisz uczyc sie nie tylko slowek. zapisz sie na jakims hiszpanskim forum..albo wchodz na hiszpanski czat.

Gość a 30- moze byc?
domyslac sie a rozumiec to zasadnicza roznica :O

Gość bfgnf
a ja proponuje wziac wykupic pakiet za okolo 38 zl, w szkole internetowej, http://www.6ka.pl/ tam jest nie tylko hszpansk.. tanio i dobrze, dziewczyna tlumaczy, czyta, masz 3 pierwsze lekcje gratos na zapoznanie nawet teraz mozesz sprawdzic, ja tam tez mam wykupiony pakiet, potem dostajesz dyplom

Ja wiem że hiszpański ma odmiany i rozumiem to :D :D :D :D Np. w angielskim jak mówimy coś w liczbie mnogiej to na końcu słówka dodajemy literkę "S" , swoją drogą gdyby ludzie uczyli się polskiego w innych krajach to tak naprawdę mieliby bardzo prosty i łatwy język.

uczyłaś, jak już na studiach musiałam wybrać jakiś język,jako że angielski znam, wybrałam niemiecki, ale niestety naukę tego jeżyka chwilowo wstrzymałam...

Gość a 30- moze byc?
o tym drugim to ja mialam na mysli nie odmiany slowek a odmiany jezyka :O jezyk hiszpanski urzedowy rozni sie wcale nie tak malo od np hiszpanskiego ktory jest na brzegach polwyspu. zastanow sie, ktorego hiszpanskiego chcesz sie uczyc najpierw. jak dla mnie - szanse marne, szczegolnie jesli nie masz zadnych podstaw.

Gość a 30- moze byc?
jest iberystyka, tam ucza od podstaw, z tego co wiem kiedys tylko ang byl wymagany na egzaminie. byc moze sie to zmienilo. mam na mysli UW.

Gość a 30- moze byc?
zreszta praktycznie kazda filologie swiata zachodniego mozna studiowac, wschodniego tez. nie wiem czy jakies dialekty afrykanskie itp ale reszte tak

To przy okazji pytanie z innej beczki? Skoro w tym roku zdawałem angielski i nie zdałem to za rok mogę wymienic sobie język na maturze?