Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laleczka106

JESTEM W CIĄŻY! RODZICE KAŻĄ MI USUNĄĆ! NIE WIEM CO ROBIĆ POMOCY!

Polecane posty

JESTEM W CIĄŻY , DOWIEDZIAŁAM SIĘ O TYM W CZWARTEK , MAM 19 LAT ROK SZKOŁY PRZED SOBĄ I W TYM ROKU MATURA ;( NIE WIEM CO ROBIĆ! JESTEM PRZECIWNICZKĄ ABORCJI! ALE CHYBA NIE MAM INNEGO WYJŚCIA...RODZICE NIE CHCĄ MNIE ZNAĆ WOGÓLE SIE DO MNIE NIE ODZYWAJA...POWIEDZIELI ZE NIE MA INNEJ OPCJI JAK TYLKO USUNĄĆ I ONI MI NAPEWNO W NICZYM NIE POMOGĄ;( GDYBY NIE TA SZKOŁA W ZYCIU BYM TEGO NIE ZROBIŁA....ALE JA WCIĄŻ NIE WIEM CO MAM ZROBIĆ? NIE POTRAFIE ZAJMOWAĆ SIĘ DZIEĆMI....NIE PORADZE SOBIE SAMA...A NA WSPARCIE RODZINY LICZYĆ NIE MOGE;/ CHŁOPAK Z KTORYM ZASZŁAM W CIAZE TO MOJ CHŁOPAK , PRZYZNAŁ MI SIE ZE ZROBIŁ TO SPECJALNIE ŻEBY MNIE PRZY SOBIE ZATRZYMAĆ! POWINNAM GO ZOSTAWIĆ...ALE NIE POTRAFIE....ON PRACUJE ALE W DZISIEJSZYCH CZASACH MUSZĄ PRACOWAĆ OBYDWOJE Z RODZICOW ZEBY NACOKOLWIEK MOZNABYLO ZAROBIC...A JA WIEM ZE JAK ZREZYGNUJE ZE SZKOLY WIECEJ DO NIEJ NIE POJDE....A Z BRZUCHEM NIE MAM ZAMIARU CHODZIC ...POMOCY

Gość możesz je urodzic
i odac w adopcji jest wiele rodzi kture przyjmna takie dziecko

Gość pooaa
po 1 : jak ty się w ogóle zabezpieczyłaś? po 2 : jesteś już dorosłą osobą i rodzice mogą ci nagwizdać co najwyżej po 3: masz bardzo dziecinnego faceta bo ciąża nie gwarantuje, że będzie się z kimś całe życie.

Gość ale jak
rozkładałaś nogi przed facetem to się nie wstydziłaś a z brzuchem ci wstyd chodzić? nie dojrzałaś do roli rodzica , żeby nie krzywdzić dziecka oddaj je do adopcji gdzie ktoś pokocha z całego serca i zajmie się nim

Nie chodzi mi o urodzenie! gdybym urodziła nigdy nie oddałabym dziecka w obce ręce! chodzi mi o szkołe....chcem usunąć tylko z tego powodu...wiem że jak przerwe nigdy juz nie wróce....męczyłam się przez 3 lata a zostal mi 4 rok ;( w ciazy nie dam rady chodzic...bo juz sie zle czuje...to dopiero bedzie drugi lub 3 tydzien wiec w brzuchu jeszcze nic takiego nie ma prawda ?

Gość Glodomor
Moi tez chcieli zebym usunela ze tez mi nie pomoga i nie chcieli mnie znac. Wyprowadzilam sie do chlopaka, Mimo ze bylam młodsza od ciebie. Naprawdę sie nie odzywali przez cała ciążę ale jak sie od cioci dowiedzielicze rodze to pierwsi byli zobaczyć na wnuka i od razu go pokochali. A pózniej przepraszali mnie i było im wstyd ze ja z podniesiona głowa chodziłam a oni sie mnie wstydzili. I jestem pewna ze u cb tez tak będzie . I szkole tez skończyłam jak syn do żłobka poszedł . Wiec wiem ze dasz rade. 3mam kciuki

Gość Glodomor
Moi tez chcieli zebym usunela ze tez mi nie pomoga i nie chcieli mnie znac. Wyprowadzilam sie do chlopaka, Mimo ze bylam młodsza od ciebie. Naprawdę sie nie odzywali przez cała ciążę ale jak sie od cioci dowiedzielicze rodze to pierwsi byli zobaczyć na wnuka i od razu go pokochali. A pózniej przepraszali mnie i było im wstyd ze ja z podniesiona głowa chodziłam a oni sie mnie wstydzili. I jestem pewna ze u cb tez tak będzie . I szkole tez skończyłam jak syn do żłobka poszedł . Wiec wiem ze dasz rade. 3mam kciuki

Gość iiii__
to dopiero bedzie drugi lub 3 tydzien wiec w brzuchu jeszcze nic takiego nie ma prawda ? ja pierdole opadają ręce :O:O

Gość gwarkowa frela po kolacji
19 lat i bedzieszmiala mature? Chyba nie zdałaś w którejś klasie

Gość gwarkowa frela po kolacji
a sąd wiesz że to ciąza skoro tom dopiero 2, 3 tydz? Cos sciemniasz lub az taka glupia jestes.

Gość iiii__
chyba jest w technikum szkoda że z takim rozumem

no przeciez chodzilo mi o to że narazie nie ma tam dziecka...nie ma serduszka.... oczywiście ze zdawalam z roku na rok.... moja szkola jest 4 letnia....bo to ekonomik ....profil technik-ekonomista...wiec zal mi to zucic ;(

Gość ja bym usunęła
To tylko takie gadanie dewot że będziesz żałować do końca życia. Pomyśl jak dziecko się urodzi to Ty już na pewno nie wrócisz do szkoły- zwłaszcza jak jestes leniwa. Poza tym co to za chłopak który specjalnie doprowadza do wpadki? Widac, że się z Tobą nie liczy. Ciekawe co później będzie odwalał.

Gość lksdisajdio
gwarkowa frela po kolacji Niby dlaczego, wiedz, że istnieje coś takiego jak technikum i tam piszesz maturę w wieku 19 lat!!! Do autorki nie usuwaj, moja koleżanka też była w ciąży w maturalnej klasie i razem z nami ją ukończyła, nie miała się czego wstydzić i mogła liczyć na naszą pomoc, wiec się nie poddawaj i myśl pozytywnie

Jak to skąd wiem? Przecież robilam 4 testy ciążowe....do lekarza nie pojde bo wiem ze odrazu zalozy mi karte ciazy...a ja nie jestem do konca pewna ze urodze...tylko bardziej jestem za usunieciem...dlaczego macie mnie za glupia? poprostu potrzebuje porady kogos kto przeszedl przez to samo...skad mam wiedziec jak to sie zakonczy? jak macie zamiar mnie wyzywac to nie odpisujcie wcale ja potrzebuje pomocy a nie konfliktow...tego mi wystarczy na dzien dzisiejszy.

Gość ja usunęłam i
nie żałuję, czasem o tym myślę, ale się nie zadręczam, jak nie chcesz tej ciąży to to zrób, ale nic na siłę. Ja byłam od Ciebie starsza, ale i tak wiedziałam, że to nie jest mój czas.

Gość TRALA-LALA
tak to jest kiedy dziecko robi dziecko... Usunąć jest najłatwiej....ale potem żyj ze świadomością że zabiłaś swoje dziecko....

Gość do levviatan
a co ty prawiczku myslisz ze seks uprawia sie tylko w celu prokreacji? :O Poza tym ona napisała ze to jej chlopak swiadomie doprowadzil do wpadki

Gość nigdy nie miałam takiego
a skąd weźmiesz kasę na prywatne usunięcie? Facet ci da? Przecież to w Polsce nielegalne, więc albo kupę kasy i zaufany lekarz w podziemiu, albo wyjazd za granicę lada dzień i wyszukanie odpowiedniej kliniki. Stać cię na to? Dlaczego się nie zabezpieczałaś skoro to teraz taki problem?

Gość kama 22
przecież w Polsce nie wolno ciąży usuwać bo lekarza sumienie na to nie pozwala i ustawa sejmowa, ale prywatnie za parę tysiączków sumienia lekarzy śpią i musiałabyś uśpić też swoje sumienie. Miałam koleżankę w ostatniej klasie maturalnej z bliżniakami w ciąży i to zagrożonej i dała radę, dla chcącego nic trudnego. A co Twój chłopak na skrobankę? Dziwię się Twoim rodzicom, zapytaj się ich dlaczego Cię nie wyskrobali. Jesteś dorosła, ale niedojrzała, Twój chłopak usz po sobie położył i udaje że nic od niego nie zależy. A Ty bez problemu dziecko możesz urodzić i szkołę ukończyć . ą jeśli wyskrobie Ciebie jakiś patałach i dzieci mieć nie będziesz? pomyśl o tym. I jak najszybciej idż do lekarza, zrób badania.

Gość kama 22
przecież w Polsce nie wolno ciąży usuwać bo lekarza sumienie na to nie pozwala i ustawa sejmowa, ale prywatnie za parę tysiączków sumienia lekarzy śpią i musiałabyś uśpić też swoje sumienie. Miałam koleżankę w ostatniej klasie maturalnej z bliżniakami w ciąży i to zagrożonej i dała radę, dla chcącego nic trudnego. A co Twój chłopak na skrobankę? Dziwię się Twoim rodzicom, zapytaj się ich dlaczego Cię nie wyskrobali. Jesteś dorosła, ale niedojrzała, Twój chłopak usz po sobie położył i udaje że nic od niego nie zależy. A Ty bez problemu dziecko możesz urodzić i szkołę ukończyć . ą jeśli wyskrobie Ciebie jakiś patałach i dzieci mieć nie będziesz? pomyśl o tym. I jak najszybciej idż do lekarza, zrób badania.

a jakim cudem znajdziesz kasę na jakieś prywatne podziemie aborcyjne albo zagraniczna wycieczkę do dobrej kliniki? Dlaczego nie łykałaś tabletek anty zdając się na faceta? Skrajna nieodpowiedzialność :(

a jakim cudem znajdziesz kasę na jakieś prywatne podziemie aborcyjne albo zagraniczna wycieczkę do dobrej kliniki? Dlaczego nie łykałaś tabletek anty zdając się na faceta? Skrajna nieodpowiedzialność :(

Ludzie jestescie niesprawiedliwi...no ale coz ....czego sie spodziewać po polakach ? tylko chamstwa i obłudy.... nikt nikomu nie pomoże każdy tylko by mu było lepiej.... przecież każdy uprawia seks z kims kogo kocha....nie moge zabic wlasnego dziecka;( ale z drugiej strony mam zmarnować sobie zycie ?

Gość to wcale tak duzo nie kosztuje
może też zamówić tabletki i zapłacić darowiznę ok 300 zł więc nie taka kupa kasy http://www.womenonweb.org/article-174-pl.html Może też wziąć pierwszą lepszą gazetę do ręki i poszukać ogłoszeń typu "przywracanie miesiączki". Ona jest w bardzo wczesnej ciąży więc większych problemów nie będzie