Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laleczka106

JESTEM W CIĄŻY! RODZICE KAŻĄ MI USUNĄĆ! NIE WIEM CO ROBIĆ POMOCY!

Polecane posty

Gość vera a jakby ktoś
cię zgwałcił to też byś donosiła? Przecież to nie byłaby twoja wina, wiec rodziłabyś mimo ze nawet świadomie nie chcesz mieć dzieci? Głupota :O

Gość Phili31
Normalnie idz do lekarza kolo 6-8 tygodnia bo tak szybko nie zakladaja karty ciazy. MNie dopiero zalozyli w 10tc.

Gość .Inga87.
Nicolkaaa, Twoja koleżanka brała najprawdopodobniej Arthrotec który działa tylko w 80% przypadków natomiast zestaw zamawiany z Women On Web zawiera RU486 i mizoprostol które dają 97% gwarancji na poronienie. Aborcję farmakologiczną można przeprowadzić różnymi środkami i z różną skutecznością więc jak się na tym nie znasz to się nie wypowiadaj.

O rany, ale ja jestem młoda, nie odczuwam jakiegoś instynktu macierzyńskiego. Nie mówię, że nigdy nie będzie dzieci! Teraz mówię nie, bo tego nie czuję no i nie ma kogoś z kim naprawdę chciałabym mieć dziecko. A z tym gwałtem to wyskoczyłaś. Daj spokój. :) Urodziłabym wówczas to dziecko. I to nie sa deliberacje z dupy, tylko wiem jakbym się zachowała w danej sytuacji. Czuję od Ciebie straszną niechęć wobec swojej osoby, nie wiem dlaczego.

Gość .Inga87.
laleczka106, nie warto usuwać ciąży kiedy samemu nie jest się do tego przekonanym. Z tego co piszesz zaakceptowałaś ciążę tylko boisz się że zostaniesz sama z dzieckiem i że zawalisz szkołę. Jednak jeśli usuniesz wbrew sobie to możliwe że dostaniesz depresji i i tak i tak wszystko zawalisz. A tego faceta kopnij w dupe niezależnie od rozwoju wypadków. Niech płaci alimenty lub zapłaci za aborcje skoro taki był z niego hojrak.

Gość vera dlaczego?
Po co piszesz takie głupoty że czuję jakąś niechęć? A jeśli chodzi o gwałt to ie uznajesz też tabletki 72h po? Nie przyszłoby ci do głowy żeby ją wziąć? :O Ps. jesteś jakimś projektem Perwersji? :D

Mam rózne scenariusze w głowie. Za dużo rozmów w toku. :O :D Tabletka 72 h po jasna sprawa ale na przykład jeśli jakiś luj porwałby mnie, brutalnie pobił, zgwalcił i w ogóle. :O Leżałabym w rowie 4 dni to juz na tabsa za późno. :classic_cool: Nie jestem projektem Perwersji. Ja i Ona to dwie różne osoby do tego takie, które spotkały się w rwalu i przyjaźnią się do teraz. :)

Gość vera to Wy jesteście
z jednego miasta?

Gość to skąd jesteście
lampucery? Wiem że perwersja jest z dużego miasta, chyba Poznań albo Wrocław, ale chuj wie dokladnie...

Zdecydowałam sie ze chyba jednak usune....czuje ze to nie moj czas...jestem na do za mloda. Musze skonczyc szkole bo inaczej kiedys zdechne z glodu ;( mma byc po gimnajzum tylko dlatego ze on chcial mnie przy sobie zatrzymac ? nie odejde od niego...on rownie dobrze moglby odejsc ze chcem usunac...ale mnie wspiera....tylko ciezko mi znalezc cokolwiek....nie wiem jak to sie skonczy.

Gość *kocica*
każda rzecz która w życiu robimy prowadzi do pewnej reakcji i z tym trzeba się liczyć. Jesteś dorosła i musisz ponosić konsekwencję swoich czynów,życie to nie chowanie głowy w piasek i szukanie najłatwiejszego wyjścia z sytuacji. dasz sobie radę, bo kobiety są twarde, a za kilka lat będziesz się z tego śmiała.Pomyśl o tej małej istotce która już w tobie jest i słyszy twoje serce.to maleństwo nie może jeszcze decydować, ale czy ktoś z nas chce umrzeć?

Gość nie ..........
nie usuwaj , wszystko sie ulozy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hghjcjvgkuho
zastanow sie dobrze!!!zaraz z glodu nie zdechniesz jak piszesz.nawet jak szkoly bys nie skonczyla w ostatecznosci to prace znajdziesz w sklepie czy gdziekolwiek indziej.to,ze bedziesz miala mature i studia nie gwarantuje,ze bedziesz lezala na pieniadzach!poza tym mozesz w kazdym wieku wrocic do nauki.jak usuniesz wyrzuty sumienia Cie zjedza zobaczysz...a nigdy nie jest tak,ze pojawia sie idealny moment na dziecko.nie rob nic czego moglabys pozniej zalowac.dasz rade!

Gość nie ..........

Gość nie ..........

Gość nie ..........

Gość ciezka decyzja ale
ja bym sie sklaniala jednak ku usunieciu :o

Gość asdfghrtyui
z tego co wiem to usuwanie ciąży jest karalne i zagrożone kara pozbawienia wolnosci!!!! można usunąć tylko wtedy jeżeli ofiara gwałtu zaszła w ciążę i nie chce tego dziecka.Więc lepiej się zastanów czy warto.

Gość JAK BYM CZYTAŁA SIEBIE
dziewczyno, ja zaszłam w ciążę troszke później bo jak miałam 20lat, też chciałam usunąć, a teraz??mam wspaniałą 21miesięczna córeczke, a szkoła??nadal sie uczę, co ty piszesz żeby życ musi oboje rodziców pracować???bzdura, mój mąż pracuje, ja nie, i jest nam super, mamy po 23lata, może mąż nie zarabia dużo bo jak dobrze zawieje mamy 3,5tys zł, ale na wszytsko nam starcza, i dziecko też wszytsko ma co potzrebuje,

"chcem" i wszystko jasne, a wracajac do tematu to nie usuwaj bo sumienie cie zabije, co innego gdybys nie miala zadnych watpliwosci, ale ty juz teraz nie jestes pewna, zmarnujesz sobie cale zycie zabijajac to dziecko

Gość usuń, zmarnujesz sobie życie
i tyle, Na dzieci przyjdzie czas.

czuje sie okropnie....czasu coraz mniej.... a ja nadal nie wiem co bedzie dalej....boje sie kazdego dnia.

Gość Kamsi
Przypuszczam,że dla Ciebie jest to bardzo trudna decyzja. Sama jestem w Twoim wieku i niestety ale też jestem z ciąży. Rodzice zareagowali podobnie, jednak ja wychodzę z założenia, że będzie trudno,ale będę kontynuowała naukę. Mam ogromne wsparcie swojego mężczyzny...od rodziców zerowe....ale nie mogę postąpić tak jak oni chcą by im było wygodniej. Nie chcę żałować w swojej decyzji przez resztę życia....Mam nadzieję,że sama podejmiesz tak ważną w Twoim życiu decyzję. Bez nacisku rodziców ani chłopaka. Trzymaj się:*

Gość twoja maleńka
Do autorki tematu Pytasz co robić? Rób tak jak uważasz za słuszne

Gość Marilen
Nie usuwaj dziecka!To juz czlowiek jest. Jak nie mozesz wychowac to oddaj anonimowo w szpitalu, ktos zaadoptuje. Nie wiwm skad piszesz ale w kazdym niemal wielkim miescie jest OSRODEK INTERWENCJI KRYZYSOWEJ, tam Ci pomoga wszystko poukladac. Zaufaj. http://www.interwencjakryzysowa.pl/osrodki-interwencji-kryzysowej Ps.Powodzenia.

.laleczka----> nie potępiam Cie, bo kazdy ma prawo do własnych decyzji. Wyraże tylko swoje zdanie: Uwazam, ze Skoro teraz masz watpliwosci czy usunac czy nie - to jesli usuniesz, bedziesz miala wyrzuty sumienia do konca zycia.. Powodzenia.

" kama 22 przecież w Polsce nie wolno ciąży usuwać bo lekarza sumienie na to nie pozwala i ustawa sejmowa, ale prywatnie za parę tysiączków sumienia lekarzy śpią i musiałabyś uśpić też swoje sumienie. Miałam koleżankę w ostatniej klasie maturalnej z bliżniakami w ciąży i to zagrożonej i dała radę, dla chcącego nic trudnego. A co Twój chłopak na skrobankę? Dziwię się Twoim rodzicom, zapytaj się ich dlaczego Cię nie wyskrobali. Jesteś dorosła, ale niedojrzała, Twój chłopak usz po sobie położył i udaje że nic od niego nie zależy. A Ty bez problemu dziecko możesz urodzić i szkołę ukończyć . ą jeśli wyskrobie Ciebie jakiś patałach i dzieci mieć nie będziesz? pomyśl o tym. I jak najszybciej idż do lekarza, zrób badania." Co za brednie:O.Ciekawe czy jakbyś chciała to byś bez kopyt miała 1 miejsce w biegach:P?

@laleczka Proszę, zastanów się nad oddaniem dziecka po urodzeniu. Po drugie - można skończyć szkołę z dzieckiem. Jeśli pójdziesz do dyrektorki szkoły opowiesz, że chcesz koniecznie skończyć to szkoła dużo może (i POWINNA) pomóc. Możesz nawet uczyć się w domu, zdawać zaocznie ... jak nie to kuratorium może pomoc. Pomyśl, że robisz coś czego nie chcesz (napisałaś że jesteś przeciwniczką) wbrew sobie. Taki samogwałt psychiczny to duży problem. Mam znajomą która skończyła spokojnie gimnazjum z małym i poszła na studia. Da się ! Rodzicom chodzi o wstyd "co powiedzą sąsiedzi". I ten wstyd jest najważniejszy, nie wierzę że szkoła. Możesz skończyć szkołę. Proszę - nie rób czegoś - czego nie jesteś pewna, bo "nie mam wyjścia", "bo rodzina nie pomoże". To TWOJE życie, nie rodziców.

Gość wspolczuje ci tez raz
czy ty sie slyszysz?jestesmy niesprawiedliwi?ty i twoi rodzice jestescie bez serca,to jest NIELEGALNE miej to na uwadze.