Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lubiąca czytać

ksiązki

Polecane posty

Gość Lubiąca czytać

znacie jakieś ciekawe i godne polecenia książki do przeczytania ???

Polecę tytułami, będzie szybciej;) - 'Pani Bovary', 'Czerwone i czarne', 'Sto lat samotności', 'Anna Karenina', 'Nieznośna lekkość bytu', 'Pestka', 'Woja i pokój', 'Jane Eyre', 'Idiota' i cała masa innych, które warto przeczytać, wiele można by napisać. Miłego zjadania liter, autorko!

Gość lady B...................xxxxx
polecam wymienione wyżej oprócz nieznośnej. Nie znoszę Kundery! :)

Gość Ups..........
Pamiętniki Fanny Hill

DO PRZEMIERZAM POLA LASY: CIEKAWA LITERATURA...CZYTAŁAM PRAWIE WSZYSTKO :) JA LUBIĘ JESZCZE GOMBROWICZA NP. " KOSMOS "I KUNDERĘ " NIEZNOŚNA LEKKOŚĆ BYTU"..TROCHĘ INNE KLIMATY, ALE JA LUBIĘ EKLEKTYZM W LITERATURZE:) POZDRAWIAM I NIE ZWRACAJ UWAGI NA "TYCH "TUTAJ:)

Przemierzam :) Ja też lubię Iris chociaż nie przeczytałem tak wiele. A pamiętasz Jednorożca? Jakiż tam dziwny nastrój! Jak ktoś lubi zawikłane historie, oparte na licznych odniesieniach do kultury, malarstwa, mitologii, chrześcijańskiej teologii, pełne przedziwnych fantastycznych zdarzeń, przygód, rozgrywających się w fantastycznych i przerażających światach, polecam "Miasta pod skałą"

ZGADZA SIĘ... Z TYM EKLEKTYZMAM:) POZA TYM...ZMIENIAMY SIĘ, SMAKUJEMY NOWYCH RZECZY:) PS. MOJA KRYTYKA "TYCH TUTAJ" DOTYCZYŁA SKASOWANYCH, ZŁOŚLIWYCH WPISÓW:)..JAK DOBRZE, ŻE JEST TA OPCJA:)

lubię też 'przeminęło z wiatrem'... czytam to od środka, fragmentami, kocham! wiek niewinności, wichrowe, miłość w czasach zarazy, the beautiful and the damned, Panny z Wilka, Brzezina, Duma i Uprzedzenie no i saga milenium, jeśli lubisz kryminały :)

lubię też 'przeminęło z wiatrem'... czytam to od środka, fragmentami, kocham! wiek niewinności, wichrowe, miłość w czasach zarazy, the beautiful and the damned, Panny z Wilka, Brzezina, Duma i Uprzedzenie no i saga milenium, jeśli lubisz kryminały :)

Gość NiegrzecznąByć
Oj ja polecam wszystkie Mary H.Clark . Potem "Nostalgia aniola" . "Zabawa w Pana Boga" , "ćpun" , "Phate" , "To" i wiele innych co tytulow nie pamietam. Ale jak sb przypomne to jeszcze napisze.

Gość a ja polecam religijne
swienta pani fula Horak miała przekazy od duchów opisała jak wygląda czyściec piekło i niebo tu tylko fragment http://www.taw1.republika.pl/horak.html dzienniiczek Faustyny opisywała swoje rozmowy z jezusem Niektóre słowa Jezusa Chrystusa do błogosławionej siostry Marii Faustyny. http://www.misje.diecezja.kalisz.pl/Faustyna/Slowa.htm

Dilay, dzięki, 'Szerszenia' czytałam, a te dwie pozostałe sobie daruję, czuję, że i tak nie doszłaby, do połowy;). 'Cień Wiatru' wrzuciłam na listę, dużo już słyszałam o tej książce. Dzięki! Dawajcie dalej:).

Gość jęśli lubicie kryminaly
to koniecznie Mankell ze swoim Wallanderem i Simon Beckett ze swoimi 4 tytułami :-)

Muszę się z czegoś zwierzyć - kocham Iris Murdoch:). Nananana! Myślałam, że ta 'miłość' do tej Czarodziejki Słowa przejdzie mi z kolejną i kolejną książką, ale jest coraz gorzej;). Przeczytałam 'Jednorożca' i piszę to świeżo pod wrażeniem formy i treści. Dwa dni spędziłam w Zamku Gaze wśród podstępnie fermentujących uczuć i emocji;). Puk, puk! Czy ktoś jeszcze lubi Iris?:)

Gość miśbrys
król szczurów Jamesa Clavella Tolkien

Gość polecam te jest nawet audiobk
koniec świata doczesnego i tajemnice zycia przyszłego o. Charles Arminijon

Gość chociaż Sienkiewicza
nie lubię, polecam Bez dogmatu