Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kropkaa2311

Jaki termin porodu?

Polecane posty

Czy mozecie powiedziec mi jaki mam termin porodu? Cykle 37 dniowe, ostatnia mies 13 pazdziernik, data zaplodnienia 5 listopad.

Gość amokigr
dzien porodu oblicz sie od 1 dnia miesiaczki

Gość kkhjhjkjh
20 lipiec

Masz 5 dni do porodu czyli 29 lipiec;) A tak na marginesie nie chodzilas do gina?

Chodzilam i powiedzial mi ze mam na 20 a moim zdaniem na 29 lipca i jestem zla bo musze sie zglosic do szpitala 27 lipca zeby sie juz polozyc bo to niby 7 doba po terminie! Dowiedzialam sie ze nie koga mnie wypuscic tylko musze lezec bo biora za mnie odpowiedzialnosc i jestem zla na moja lekarke bo przez nia musze bezczynnie lezec w szp[italu!

Gość kkhjhjkjh
No a Ty jak obliczylas, ze 29 ? Liczylam tak jak moj lekarz rok do przodu, 3 miesiace w tyl + 7 dni

z tej sstronki ktora podalam, i wez pod uwage ze autorka ma dlugie cykle;) Bo az 37 dni;)

Gość kkhjhjkjh
No ale ten termin nie jest dokladny tylko orientacyjny +- 2 tygodnie...

Gość kkhjhjkjh
Wiem, ale mnie zaden lekarz o cykle nie pytal a tez mialam nieregularne

kropkaa2311 na 20 lipca bo wyliczyl ci ze twoje cykle sa 28 dni :) a tak naprawde masz na 29 pozdrawiam i zycze bezbolesnego porodu

Gość liczy się data porodu
wyznaczona na pierwszym usg między 10 a 14 tc tylko ten termin jest wiarygodny i należy się jego trzymać

Czy naprawde musze lezec w szpitalu i czekac na zbawienie? mam roczne dziecko i nie mge go zostawic na tak dlugo? Jest szansa ze odesla mnie do domu jak sprawdza ze to zly termin mam na ksiazeczce ciazowej?

Gość liczy się data porodu
a jaki masz termin z tego usg, o którym pisałam?

Musisz im powiedziec ze mialas dlugie cykl;e a Twoj gin wyliczyl ci ze Twoje cykle byly 28 dni i tu = to ze jestes przed terminem chociaz kochanja teraz to juz mozesz za dzien lub 2 urodzic nie martw sie tym ze masz isc do szpitala ;) Bo do 27 sama mozesz zaczac rodzic ;)

Gość kkhjhjkjh
No a nie moga podac Ci kroplowki skoro uwazaja ze juz po terminie?

liczy się data porodu to mi sie wydaje tez nie jest dokladne z usg bo mi w PL w 12 tyg wyliczyl na 22 a w 13 stym w UK wyliczyli mi na 26

Znajoma lekarka ze szpitala powiedziala ze jak przyjde 27 to mi podadza kroplowke a ja nie chce bo wywolywane porody sa dluzsze i bolesne cos o tym wiem bo pierwsze dziecko mialam wywolywane i rodzilam 74 godziny! Zeby tylko wyslali mnie do domu bo wyjde na wlasne zadanie i pewnie beda na mnie brzydko patrzec a ja wiem ze to nie jest jescze moj czas na rodzenie! Glupia lekarka miala gdzies gdy powtarzalam jej ze mam 37 dniowe cylke! I przez nia teraz bede miec same problemy!!!!!Musze urodzic w ciagu tych 3 dni ale jakos nie widac oznak...

Na spokojnie w szpitalu wyjasnisz im jaka jest sytuacja i bedzie po sprawie....;)

Pytam czysto teorytycznie.jak okres bym dostala 25.lipiec cykle 28 dni to termin porodu bylby 2 maj?dobrze zrozumialam?

Gość mama sama w domu...
do pierwszego dnia ostatniej miesiączki dodajesz 7 dni i odejmujesz 3 miesiące od miesiąca ostatniej miesiączki czyli 20 lipiec

Gość od
od dnia zaplodnienia dodaj sobie 270 dni ;-)

Gość od
aaa i tak jak ktos juz pisal nie stresuj sie ze bedziesz musiala bezczynnie lezec w szpitalu. ja tez tak myslalam, w czwartek poszlam do szpitala bo niby po terminie i tak sobie mialam lezec bezczynnie do poniedzialku-wtorku i czekac na wywolanie. nie pytaj jaka bylam zla ze nie potrzebnie musze byc w szpitalu na weekend, na szczescie samo mnie wzielo i urodzilam juz w piatek wieczorem :):):)

A np jesli robie to codziennie np przez tydzien w dni plodne to skad mam wiedziec w ktory dzien doszlo do zaplodnienia.