Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Syntia B

Tabletki anty a ciąża i ich nieprawidłowe działanie.

Polecane posty

Gość Syntia B

Może i powstał już taki temat ale postanowiłam rozpocząć go raz jeszcze.Dziewczyny czy któraś z Was biorąc tabletki antykoncepcyjne zaszła w ciąże? Co powoduję że tabletki tracą na działaniu? Proszę o konkretne odpowiedzi. Z góry dziękuję.

złe zażywanie, robienie przerw w czasie zażywania, nieregularnie, branie antybiotyku, wymioty i biegunka, to zmniejsza działanie, oczywiscie, że wiele kobiet zaszło przy tabletkach własnie w taki sposob

Gość Syntia B
Nie jestem jeszcze matką, nie zamierzam narzie nią być bo mam jeszcze czas ale zastanowiło mnie to czy kobieta przyjmująca np nieregularnie tabletki zachodząc w ciąże i nie wiedząc o niej przyjmuję tabletki nie zaszkodzi dziecku? I jeszcze jedno jak to jest z okresem przy nieregularnym zazywaniu tabletek?

przy nieregularnym zazywaniu bądz wogóle przy zazywaniu, nie ma okresu, bo nie ma owulacji, jest tylko krwawienie z odstawienia wystepujące od 3 do 5 dni po zaprzestaniu zazywania. Jesli zajdziesz przy tabletkach, tabletki anty nalezą do grupy leków niebezpiecznych dla płodu, 2-3 tyg nie robią różnicy, lecz branie tabletek w nastepnych miesiącach jest bardzo ryzykowne, teratogenne