Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhyyyyyyyhhh

ovb allfinanz

Polecane posty

Gość hhhhyyyyyyyhhh

chciala bym dowiedziec sie czegos wiecej na temat pracy tam jako doradca finansowy. bylam juz na dwoch kursach ale nadal mam wątpliwości... bylo cos gadane na temat wyplat, ze przez pierwsze 3 miesiące Nie Ma wyplaty tylko dopiero po 3 miesiącach... prosze o opinie i porade bo nie wiem czy warto probować..

Gość hhhhyyyyyyyhhh
odnawiam temat

Gość co chcesz
wlasciwie wiedziec? Ja tam chwile pracowalam, wlasciwie nadal jestem pracownikiem ale nie pisze juz umow dluugo...

Gość hhhhyyyyyyyhhh
jak jest z kasą, bo na szkleniu nam powiedzieli ze przez 3 miesiące nie dostaje sie kasy//...

Gość co chcesz
aby dostac kase trzeba zdac egzamin knf a zeby Cie do niego dopuscili musisz wypracowac 200jednostek. forumprawne.org/ubezpieczenia/140338-zadanie-zwrotu-prowizji-1-5-roku-po-zerwaniu-umowy.html polecam ten link, komentarz zbedny. Kasy tam nie zarobisz spokojnie ale fakt ta firma daje niezla lekcje zycia:o

Gość hhhhyyyyyyyhhh
ahaaa to o tym nie wspomnieli.... a ty jak wspominasz tą pracę?? na szkoleniu bylo wszystko pięknie ładnie..

Gość co chcesz
mozesz stac sie kierownikiem nie majac pojecia o rynku, ekonomii itp. Szkolenia to pic na wode. Chodzi o to, ze spisujesz na poczatku rodzine i przyjaciol namawiasz na fundusze a na szkoleniu nie mowia jakie jest ryzyko straty i na tym jada. Jest na PRACY watek o ovb ale tam siedza sami pracownicy i wciskaja kit. Jakies pyt?

Gość hhhhyyyyyyyhhh
no właśnie, najbardziej mnie śmieszy wciskanie ubezpieczen na zycie ludziom zarabiającym najniższą krajową i mającym na utrzymaniu całą rodzinę.. bo co to 200 zł na miesiąc jak ktos zarabia 1500 zalozmy i za to utrzymuje 4 osobową rodzinę.. śmiech na sali

Gość co chcesz
Może w skrócie przydatne wiadomości. -kasa za ofe- wypłacana jest 4 RAZY W ROKU więc jeśli to ma być Twoje jedyne źródło dochodu to możesz się przeliczuć, -panuje tam zasada że lepiej mówić mniej niż więcej albo odwracać kota ogonem gdy padnie pytanie-zarówno w stosunku do klientów jak i świezaków , więc nawet jeśli masz jakieś obiekcje nie dowiesz się niczego konkretnego, -szkolenia to zwykłe pranie mózgu! Mydlą ludziom oczy ciasteczkami, kawą i tekstami: Ludzie pracujący na etacie są żałośni, należy im współczuć bo stała pensja to przywilej ludzi TĘPYCH(!!!). Ciągle powielane są teksty o luksusie, sportowych samochodach, zagranicznych wycieczkach... nawet w systemie gdy się logujesz są linki do strony rolexa, sportowych samochodów i wielu innych "prestiżowych" gadżetów które zdobędziesz za pośrednictwem ovb :o

Gość hhhhyyyyyyyhhh
dokladnie tak bylo, wszystko pięknie ładnie. na pierwszym sotkaniu bylo 40 osob na drugim juz 30 ... mysle ze nie mogla bym wciskac ludziom czegos czego nie potrzebują..

Gość co chcesz
ja osobiscie wole pieniadze wplacac do banku lub skarbonki bo to co sprzedaje ovb to gowno. Niech sie ludzie modla aby chociaz wybrac polowe tego co wplacili

Gość Aaaadgjlhy
Mialam 3 pseudo fundusze zalozone przez pana wiosne z ovb placilem przez 4 lata na kazdy kiedy sie okazalo ze pilnie potrzebuje kasy i musze zerwac polisy pan adrian sie na mnie wylał skonczylo sie w sadzie trwalo to prawie rok naszczescie kasa odzyskana a wystaczyla dobra wola tego pseuda fachowca i jeden jego podpis i kasa by byla w ciagu miesiaca ale on by musial oddac czesc kasy ktora za mnie wziol jako doradca a tak minelo 5 lat i sie grubas cieszyl ze on mial kase a ja juz niemam zdrowia. Omijajcie ich szerokim lukiem zwlaszcza tego typa

Gość Doświadczona84
Kolejny AmberGold. Pułapka socjotechniczna: - Jakie doradztwo - to jest pośrednictwo w sprzedaży. Bezpośrednio nie płacicie, ale ta zgraja dostaje prowizje od każdej umowy. To jakim cudem ma być to dla Was korzystne? Kupujecie coś co możecie kupić bez pośrednika. - Przy okazji możecie wykupić poliso-lokatę - i stracić majątek, albo - kupić fundusze inwestycyjne - i stracić majątek (dla odmiany :) ) Pracują tam ludzie bez wykształcenia branżowego. Egzamin jaki zdają jest farsą - na sali jest jedna osoba, która podaje gotowe odpowiedzi. Forma organizacji? MLM - czyli znajomi wciągają znajomych. Czemu tak? Bo każdy z Was wierzy, że znajomy, czy rodzina Was nie oszuka. A Ci co już tam pracują jak się przełamią (świadomie bądź nie) do wciskania czegoś rodzinie i znajomym, to z obcymi pójdzie już łatwiej. I wisienka na torcie: zapisy między pracownikami a tą firmą, dotyczące prowizji - ale to już zmartwienie tych dwulicowych ludzi którzy w tym pracują.

Szanowni Państwo,

W odpowiedzi na duże zainteresowanie naszą firmą, a także wiele zapytań i komentarzy pojawiających się na forum, mamy przyjemność zaprosić Państwa na Drzwi Otwarte OVB.
Spotkanie  odbędzie się 16.02.2019 r. o godzinie 12:00 w naszym nowym biurze przy ul. Stawki 2 (budynek Intraco, 16 piętro)
w Warszawie.

Chcielibyśmy w ten sposób dać Państwu możliwość bezpośredniego zadania nurtujących Was pytań z dowolnych dziedzin wiążących się z nasza pracą, zarówno od strony pracownika, jak i klienta.

Podczas spotkania będzie możliwość wymiany poglądów i doświadczeń z ekspertem naszej firmy. Taka konsultacja jest oczywiście bezpłatna. Ze względów organizacyjnych prosimy Państwa o przesyłanie swoich zgłoszeń mailem na adres centrala@ovb.com.pl. 

W razie pytań zapraszamy do kontaktu centrala@ovb.com.pl

Pozdrawiamy serdecznie

OVB Allfinanz Polska

Gość iwo
Dnia 25.07.2011 o 12:44, Gość hhhhyyyyyyyhhh napisał:

no właśnie, najbardziej mnie śmieszy wciskanie ubezpieczen na zycie ludziom zarabiającym najniższą krajową i mającym na utrzymaniu całą rodzinę.. bo co to 200 zł na miesiąc jak ktos zarabia 1500 zalozmy i za to utrzymuje 4 osobową rodzinę.. śmiech na sali

serio ?

Ja dostałam podstawowe ubezpieczenie grupowe dla mnie, męża i córki - 56 zł miesięcznie

Sama pracuję tylko na pół etatu więc zarabiam mało, za to jestem dużo w domu z dzieckiem.

To mąż utrzymuje mieszkanie i nas gdzie gdyby coś mu się stało to dostaniemy z corka pieniadze wlasnie dzieki temu ubezpieczeniu

jakies dyrdymaly opowiadasz - zastanow sie co taka rodzina ma nagle zrobic jak cos sie stanie i skad brac pieniadze

a nikt chyba nie jest ubezwlasnowolniony wiec jak nie chce sobie kupic takiego ubezpieczenia to nie kupi, po co zaraz o jakims wciskaniu tu pisac

oj ludzie...wy jestescie okropni... na kazda pomocną dlon naplujecie.

...patrzcie troche do przodu. stac was na buty, ciuchy i imprezy, wożenie sie uberami a jak o wlasne zycie i zdrowie chodzi to na ostatnim miejscu pomyslicie a kazdy kto sie zajmuje zabezpieczenuem tego to jest zly, paskudny, wciskacz, krętacz.

zastanowcie sie nad soba.

Gość Buchoś

Zgadzam się z koleżanką powyżej .

Uratowali mi dupe.