Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KEM

czym jest miłość?

Polecane posty

Gość KEM

Jak w temacie... Interesują mnie myśli osób starszych ode mnie, pewnie bardziej doświadczonych niż ja... Zastanawiam się, jak można opisać miłość? Jak określić, że się kogoś kocha? Bardzo potrzebuję to wiedzieć...

Gość basia z podlasia
a ile masz lat?

Gość KEM
prawie 19 ;)

Gość KEM
Jak myślicie?

Gość khagern
prawdziwa milosc nie ma granic, prawdziwa milosc jest twoja pierwotna natura, prawdziwa milosc wypelnia caly wszechswiat a milosc do drugiej osoby to musisz sama sprawdzic czy to prawdziwa milosc bo moze sie okazac ze to nie milosc

Gość lukasz19
Miosci nie ma. Nie istnieje takie cos. to czym to ludzie nayzwaja to natura do tworzenia związkow ,co jest instynktowne (przedłużanie gatunku). Na początku zauroczenie i ciekawość drugą osoba a potem rutyna. a |Żyje się dla siebie a nie dla kogoś".

Gość lukasz podsumował
zauroczenie , u pechowców wpadka , ślub i żyli długo i nieszczęsliwie.Albo krótko i nieszczęśliwie i ruletka rusza od nowa.

Gość Celina300
Myśłam czym jest miłość ... że ją znalazłam ... miłość myśłam że jest związana ze szczęściem ... radością bycia wsólnego bycia ze sobą ... wsólnych poglądów ... miłość miała być prawdziwą przyjaźnią pomiędzy kobietą a mężczyzną. Teraz myślę, że miłość jest stanem ducha jednej osoby ... nigdy nie wiadomo czy ktoś kocha Ciebie czy twoją milość do niego ... dużo w każdym z nas egoizmu ... ja chciałam za dużo ... więc może kochać, to dać wolność ... ponad wszystko

miłość może i jest, ale szczescie nie idzie z nia w parze.. chyba ze na początku. potem albo akceptujesz ze bedziesz sie meczyla cale zycie, albo stwierdzasz ześ za młoda i rzucasz to w pi zdu .

Gość Celina300
Zatem lepiej już nie brać ślubu. Ja znów się pośpieszyłam i pewnie czeka mnie drugi rozwód, chybaże dam się zupełnie podporządkować ... ale nie potrafię i nie chcę. Miłość zatem ginie z chwilą legalizacji.

Gość znow mylicie pojecia
Milosc to postawa, milosc to dawanie, milosc to bezgraniczne poswiecenie drugiemu do utraty zycia wlacznie. To, o czym piszecie jest zwykla biol-chem, prokreacja, hormony, zauroczenie, seks. One moga byc i powinny dopelnieniem milosci miedzy kobieta i mezczyzna, lecz nie stanowia jej sensu same w sobie. Milosc wykracza poza to wszystko. Pozbawiona jest przeciez seksu milosc do dziecka, do matki, brata czy siostry

Gość na pytanie
czym jest miłość taka prawdziwa i bezgraniczna usłyszałem odpowiedź: spójrz na krzyż...

Gość Pytajacy20
miłość jest wtedy gdy człowiek nigdy nie rani drugiej osoby w jakikolwiek sposób, czy słowem, czy czynem, czy myślą, gdyż boli go to jeszcze mocniej, niż gdyby sam doświadczał takiego zranienia od kogokolwiek. gdy człowiek martwi się za każdym razem o drugą osobę, czy bezpiecznie wróciła do domu, gdy jest się przekonanym że można zaufać drugiej osobie, gdy dba się o to by druga osoba była szczęśliwa i zdrowa, gdy nie wyobraża sobie życia bez drugiej osoby, gdy znacznie bardziej woli się dawać niż brać, a dawać chce się całego siebie i cieszy nas szczęście drugiej osoby, gdy można bez problemu rozmawiać o rzeczach intymnych, gdy cierpi się gdy drugiej osobie przydarza się coś złego, gdy z chęcią chce się spędzać każdy dzień z drugą osobą, można tak wymieniać i wymieniać, na wikipedii jest bardzo ładnie rozpisany trójkąt, o różnych rodzajach miłości

Gość KEM
wiem... czytałam to... ale chcę poznać Wasze opinie ;)

Gość Celina300
Milość to chyba dobrze czuć się razem ... nawet po latach ... marzyłam o związku jaki widzę w klasie mojego syna tj. rodziców kolegi - przy obojętnie jakich świętach szkonych są razem - dyskutują żywo i z uśmiechem ze sobą ... patrzą głęboko w oczy ... szepcą... widać, że się bardzo lubią Kem - do czego Ci opis miłości? Przez opis lepiej jej nie zrozumiesz ... a nie masz też pewności czy zostaniesz zrozumiana przez obiekt twoich uczuć ... może to nawet będzie coś niespotykanego dla partnera ... ale jak nie kocha ... to i fascynacja minie. Sama piszę wiersze i mąż chyba w tym się zakochał ... mówił, że nikt dla niego wcześniej nie pisał - minęły dwa lata - koniec - teraz słyszę ... wciąż gadasz