Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baska33

Krwawienie po okresie POMOCY!!! :(

Polecane posty

Gość baska33

Witam mam 18 lat. Zaczne od tego że okres powinnam mieć 17 lipca a dostałam 5 dni wcześniej. Okres mam w miare regularnie co 28 dni i trwa tydzień więc skończył mi sie tydzień temu.Wczoraj miałam czerwone plamienie które trwało około 20 minut i było w miare obfite. Od 3 dni boli mnie cały czas lewy jajnik (czasami lekko prawy) i podbrzusze a do następnego okresu jeszcze 2 tygodnie .Od dzis zaczeły mnie pobolewać piersi więc nie wiem co o tym sądzić martwie sie bo nigdy tak nie miałam. Jakaś możliwość zajścia w ciąże była bo 7 dni temu mój chłopak doszedł we mnie a z kalendarza wynikało że to były dni prawdopodobnie bezpłodne i na nastepny dzień już były płodne. Zrobiłąm test ciążowy i wynik był negatywny (wiem że to wcześnie ale na teście było napisane że wykrywa ciąże już po 6 dniach) Więc już nie wiem co mam robić miała któraś z was podobną sytuacje? Nigdy jeszcze mni sie to nie zdarzyło.. Pozdrawiam i licze na poważne odpowiedzi Baska.

6 dni od zaplodnienia :) a nie od stosunku. Za wczesnie na test, a jesli chodzi o krwawienie to jestes jeszcze bardzo mloda i mozesz miec po prsotu wahania hormonow, to normalne, ale jak sie boisz to powtorz test za jakis tydzien tak dla pewnosci.

Gość baska33
krwawienie było równieżwczoraj w nocy nadal boli mnie podbrzusze i jajnik i piersi coraz bardziej. Czuje sie jak przed okresem :(

no plemniki mogą żyć w ciele kobiety 3-5 dni wiec jak na drugi dzien po stosunku miałaś dni płodne juz wg twoich obliczeń to mozesz byc w ciąży, mogą sie z tym wiązać te krwawienia i bóle, zrób test ponownie jesli bedzie sie spóźniać kolejna miesiączka

Gość baska33
Piersi bolą coraz bardziej ale w takim razie czy to możliwe że w tak krótkim czasie następuje krwawienie i bóle? Prosze o odpowiedz z góry dziękuje Baska

Gość baska33
up

Gość littlechinesee
Nie chce straszyć, ale mi to wygląda na krwawienie implantacyjne, które wiąże się z zagnieżdżeniem zarodka w macicy.

Gość baska33
Właśnie zastanawiam się bo krwawienie implantacyjne to kilka kropelek a ja mialam jasna krew jakies 20 minut bardzo krotko aż uda mialam lekko poplamione ,ale gdy sie wytarłam już nie było tylko leciutko różowe. Dzis jest 7 dzień po ''tym'' stosunku i moje ostatnie pytanie brzmi - Czy to możliwe żeby (jeżeli już byłaby to yhm ciąża) że już mnie boli,kłuje i pali jajnik i podbrzusze i piersi coraz bardziej? Mi sie wydaje że to jednak za wcześnie chociaż nie wiem hm Dzis w nocy nie plamiłam plamienie wystąpiło 2 razy kilka minut w nocy wczoraj i przedwczoraj teraz mam tylko biały gęsty śluz jak przez @ tylko że ja miesiączke mialam tydzień temu... Ktoś mi odpowie bo mnie to męczy.. :( Z góry dziękuje Baśka

Gość littlechinesee
Rozwiązanie jest tylko jedno, poczekaj jeszcze tak mniej więcej tydzień i zrób sobie test betę z krwi, wtedy będziesz miała wszystko czarno na białym, test jest w 100% wiarygodny. A krwawienie implantacyjne wcale nie musi być skąpe, niestety...

Gość littlechinesee
pierwsze objawy mogą wystąpić niedługo po zapłodnieniu ale nie ma na to reguły. A co do testów z moczu, na niego jest jeszcze zdecydowanie za wcześnie! najlepiej wykonywać go po terminie spodziewanej miesiączki, wtedy jest najbardziej wiarygodny.

Gość baska33
To na zrobienie testu będe musiała jeszcze troche poczekać z niecierpliwością.. Piersi i jajnik nadal bolą więc bez zmian jednak piersi troche bardziej. Zastanawiam sie dlaczego tak sie dzieje i czy któraś z was miała podobnie?

Gość littlechinesee
Podobnych krwawień nie miałam, jednak ostatnio strasznie bałam się że jestem w ciąży i wtedy znajdowałam u siebie chyba wszystkie objawy (!) :) A okazało się że w ciąży nie byłam i nie jestem. Droga Basiu, jestem w Twoim wieku i doskonale wiem co przeżywasz. Ale mam nadzieję że wszystko ułoży się na plus dla Ciebie :*

Gość baska33
Litllechinese dzieki ze mi dobrze zyczysz mam nadzieje ze bedzie dobrze :) A może wypowie sie ktoś kto miał podobnie albo wie dlaczego tak sie dzieje?

idź do lekarza, możesz mieć coś z jajnikami, ja mam lat 19 okres mam niezawsze regularny, choć miesiaczkuje od bardzo dlugiego czasu, ostatnio tez tak mialam, poszlam do lekarza i powiedzial, ze mam mala nadżerkę. idź, przebadaj się, dziewczyny w wieku 18 lat powinny iśc i chociaz sie przebadac, zobaczyc czy wszystko ok i zabezpieczajcie sie, mniej stresu pozniej bedziesz miec :)

Myszka1992, zgadzam się z Tobą, jednak zdarza się że w fazie implantacyjnej, czyli po około tygodniu od zapłodnienia kobiety wyczuwają objawy. Jest to w sumie trochę irracjonalne, ale gin mi powiedziała że taka już kobieca natura :)

Gość baska33
Dziewczyny no to ja już nie wiem poczekam na okres heh

witam, mam problem, 6 dni temu skonczyl mi sie okres a wczoraj dostalam plamien brazowych, taki brudny czerwien, dodam ze od 3 miesiecy okres mam co 26 dni a nie jak zawsze co 29-30, a takze jestem 1,5 miesiaca po operacji kregoslupa (tyle ze juz mialam dwa razy okres, wiec watpie zeby operacja miala cos wspolnego) nie wiem co to moze byc, czytam o tych krwawieniach implntacyjnych, ale watpie ze to to, bo ostatni stosunek mialam okolo 3 miesiace temu, do lekarza termin dopiero za 2 tygodnie wiec prosze o pomoc

jeśli martwisz się ciążą to na moje oko nie masz czym :) czasami kobiety tak mają, ale jeśli się niepokoisz, poczekaj na wizytę u gin. I uszy do góry, wszystko będzie dobrze! :)