Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seba_ck

Czy jesteś za karą śmierci i eutanazją?

Polecane posty

Gość seba_ck

Czy wiecie, że aż 64 procent Czechów chciałoby przywrócenia kary śmierci i eutanazji? Dane te zostały opublikowane na stronie http://formlinkus.com/news0042.php Jaki jest Twój stosunek do powyższego tematu? Czekam na ciekawe opinie z Waszej strony

Gość kara śmierci nie
eutanazja tak

Gość a dlaaczego ludzie umieraja
ZUS też by chciał eutanazje wprowadzić do polski

kara smierci nie - zamiast tego dożywocie bez mozliwosci wsześniejszych zwolnień i roboty przymusowe zamiast leżenia na pryczy eutanazja w naprawde wyjątkowych sytuacjach, bo znając zycie gdyby była legalna, szastano by śmiercią na życzenie na lewo i prawo

Gość She.e
Jak dla mnie to dla takich pedofili czy ludzi ktorzy umyslnie skrzywdzili dziecko powinna byc kara smierci i eutanazja tez:)

Gość Maryjetta.
Kara smierci -TAK, eutanazja -TAK

Kara śmierci powinna być stosowana w szczególnych przypadkach. Eutanazja.. owszem, końcówka raka, np gdy już człowiek oddycha końcówką płuc.. a nie z powodu nieszczęśliwej miłości, a tak podobno jest w Szwajcarii.

Gość b.b.b.b.
Eutanazja tak kara śmierci nie

Gość ochuy
eutanazja - tak kara smierci - nie dla pedofilii i innych odmiencow powinny byc straszliwe tortury

tak jak większość kara smierci nie eutanazja tak

kara śmierci jak najbardziej - śmierć za śmierć. eutanazja hmm nie zastanawiałam się nad tym.

Gość to mozeeee ja
WOW, sporo osob jest za eutanazja...

Hmm. Ci co są przeciwko karze śmierci niech mi wytłumaczą dlaczego nie należało uśmiercać zbrodniarzy wojennych. Czemu ich zdaniem w Norymberdze żadnego zbrodniarza nie powinno się zabijać?

czytałam kiedyś o mężczyźnie, którego wkopano w jakąś zbrodnię, zmuszono świadków do fałszywych zeznań. siedział kilkanaście chyba lat i kilka czy kilkanaście dni przed wykonaniem wyroku śmierci dowiedziono, ze facet był niewinny.

Gość She.e
Ostatnio ogladalam w tv osrodek dla pedofili...to jest smieszne! tam sa warunki lepsze wniz w hotelach! Tak idiota zgwalci mnostwo dzieci a za kare dostanie pokoj z plazma na scianie i sauna! polskie prawo to jakis smiech na sali jest! takiego to powinni pod szubienice.

Gość myrevin odpowiedź
jest prosta - nie należało ich zabijać gdyż jest się przeciwko karze śmierci

kara smierci nie, ale zaostrzenie rygoru w więzieniach i zmiana warunków zdecydowanie tak

Gość She.e
Co im pomoze zaostrzenie rygoru, jak bici czy ponizani byc nie moga. A taki facet zamorduje i zgwalci dziecko a pozniej kilka lat lezy na lozku dostaje posilki i oglada tv...

Jestem za jak najbardziej !!skoro ktos moze zabic i pozbawic zycia za jednym razem 7 pare osob to dlaczego on ma zyc kara smierci jak nic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!A nie zostanie skazany na 20 lat a po 15stu go wuposzcza i zabije kolejne 70 niewinnych osob!!!!albo stwierdza ze jest psycholem i do psychiatryka go wsadza !!!nasze prawo jest dla przestepcow !!!!

Gość agrafka...
kara smierci nie, ale za to zaostrzenie prawa bez mozliwosci wyjscia po kilku latach za ciezkie zbrodnie. co do eutanazji, to tak, ale tylko w przypadkach, kiedy czlowiek staje sie "warzywem" albo jest po aparatura i nie ma szans na wyleczenie.

Gość agrafka...
a co do wiezniow jeszcze to moja tesciowa pracuje w wiezieniu i mowi, ze wiezniowie potrafia strajk zrobic bo im obiad nie pasuje. parodia normalnie. nie mowiac o telewizorach, silowni i innych atrakcjach za ktore placi spoleczenstwo.

Eutanazja hmmm mimo wszystko tak.Wszyscy mówią o godności człowieka...nikt nie mówi o godnym umieraniu... Co do kary śmierci to może tylko dla elementów tak zdegenerowanych,że ich funkcjonowanie mija się z celem...tylko,że wtedy rodzi się pytanie kto i według jakich wytycznych miałby to oceniać...w związku z tym jednak jestem przeciwny. W ogóle kara śmierci to temat rzeka,masa badań i różne argumenty.Mnie się jednak wydaje,że świat poszedł w złym kierunku.Więźniowie mają prawa,przysługującą im ilość kalorii,określoną powierzchnię minimalną itp.a jakie prawa mają ofiary? Albo jakie prawa mają ludzie w szpitalu? Z drugiej strony śmierć sprawcy nie cofnie czasu.... Moim skromnym zdaniem należy przewartościować pewne poglądy w ten sposób,aby sprawcy chociaż w jakimś ułamku naprawiali poczynioną "szkodę".W prawie cywilnym przecież także istnieje pojęcie naprawienia szkody (damnum emergens i lucrum cessans).Więźniowie powinni głównie pracować - w części na swoje utrzymanie,a w drugiej na rodziny ofiar.Z kolei drobni sprawcy wykroczeń doskonale nadawaliby się do sprzątania lasów,czyszczenia studzienek i kratek odpływowych przy ulicach itp. Niestety więźniowie póki co mają wspomniane "prawa"...

Tak. Jestem za karą smierci w szczególnych przypadkach (patrz: Norweski świr) i eutanazją (po co ci ludzie mają się męczyć ze sobą i inni z nimi?).