Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hsffsafd

jak często zmieniacie pampersy

Polecane posty

Gość hsffsafd

jak częśto zmieniacie pampersy niemowlakom w nocy? pilnujecie żeby to było co 3h czy pozwalacie przespać pół nocy w jednym?

Gość bigobigo
zalezy jaki niemowlak, bo jak starszy i już np. nie jada w nocy, to całą noc nie trzeba zmieniać.Mój ma ponad rok i od daaaawna , od wielu miesięcy nie zmieniam mu pampersa w nocy, bo całą noc śpi.

witam, ja zmieniam pampersa przy każdym karmieniu w dzień. zazwyczaj jest pełen:) w nocy kiedy nie budzi się na karmienie nie zmieniam. pampersy są chlonne. wytrzymują nawet 8 godzin przerwy w nocy

Gość Gosiaczkowo
na początku zmieniałam w nocy po każdym karmieniu- około miesiąca, później raz,a od około 4mies. wcale

Gość Kailo29
Ja zmieniam co 4 godziny (pampers baby dry) a w nocy raz gdyż wtedy też przypada jedno jedzonko (córka ma 5 miesięcy) dodam że po kupce od razu. Czasem jest tak że nawet jak nie mina 4 godziny a mała ma napuchnietą na maksa pieluchę to bez wachania odrazu zmieniam.

Gość Kailo29
Ja zmieniam co 4 godziny (pampers baby dry) a w nocy raz gdyż wtedy też przypada jedno jedzonko (córka ma 5 miesięcy) dodam że po kupce od razu. Czasem jest tak że nawet jak nie mina 4 godziny a mała ma napuchnietą na maksa pieluchę to bez wachania odrazu zmieniam.

Gość Kailo29

Moje dzieckonie je i nie pije juz w nocy wiec nie zmieniam wcale... ale wczesniej raz w ciagu nocy:)

Noworodkowi zmieniałam przy każdym karmieniu (co 2,5- 3 godz. średnio). Czasami musiałam po 15 min. zmienić :) Odkąd skończył półtorej miesiąca w miarę porządnie przesypia noce i wtedy pampersa nie zmieniam. Zmieniam rano, karmię i przeważnie robi kupę dopiero jakiś czas po porannym karmieniu... Tak że na noc jedna pielucha zasadniczo, używamy Huggies i wytrzymują całą noc, tj. 8-9, czasem ponad 10 godz., w dzień zmieniam według potrzeby, po każdej kupie jak najszybciej, jak jak ma wyraźnie przesikane to "przy okazji"- zanim go położę spać, przed spacerem itp, może 5-6 pieluch dziennie idzie. Synek nie ma jeszcze 5 mcy.