Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matyldka85

Jakie tabletki na bol glowy w czasie ciazy???

Polecane posty

Gość Matyldka85

Hej, jakie tabletki przeciwbolowe sa bezpieczne w czasie ciazy. Zwykle biore ibuprom i to pomaga (bardziej niz paracetamol). Czy lekarz wam jakies przepisywal specjalnie na okres ciazy? Oczywiscie wybiore sie z tym do lekarza ale moze tutaj sie cos szybciej dowiem. Pozdrawiam

a może zrezygnuj z tabletek. w ciąży lepiej ograniczyc do minimum moze spróbuj amolem natrzeć skronie, albo połóż sie i przespij, mi to pomagało Pozdrawiam

Gość przyszlamamaxxxxxx
Pół tabletki panadolu lub apap

Gość ibupromu nie wolno
tylko coś co jest na paracetamolu

Gość Gosiaczkowo
ibupromu nie można, ewentualnie coś na bazie paracetamolu np.apap

Gość przyszlamamaxxxxxx
Lek który zawiera paracetamol czyli np. Apap,Panadol ! Tak mi powiedział mój gin

Gość Matyldka85
miewam migrenowe bole glowy. nie da sie z nimi zasnac i nigdy same nie przechodza.. panadol czyli paractamol jest bezpieczny? szkoda ze nie ibuprom bo lepiej dziala u mnie.. ktos jeszcze sie wypowie?

Gość Matyldka85
hmmm czyli boski ibupronik odpada :(

Gość przyszlamamaxxxxxx
Ibupromu absolutnie nie !

Dziewczyny mają racje to co na paracetamolu, ale ja mam taki problem jak i ty. jeśli chodzi o bóle głowy to może nie są migrenowe, ale jak sie zacznie to tylko ktos kto to przezyl wie co to za ból. Nie pomaga ani panadol ani paracetamol, apap? hehe dobre sobie... Zdarza mi się że poratuję się ibupromem, bo to jedyne co jako tako pomaga, wiem że lepiej unikać i póki dawałam radę to nic nie brałam, ale są momenty że ból rozsadza głowę tak, że nawet na oczy nie widzisz, wtedy to już nieważne co, byleby przeszło choć na chwilę.

Ja tez mam okropne bóle głowy. Raz wzięłam jedną tabletkę paracetamolu i cudowna ulga chociaż zwykle nie pomagał, tylko ibuprofen. Wiem że kobiety za zgodą lekarza biorą ibuporfen, bo czasami ból głowy jest gorszy dla dziecka niż odpowiednia dawka ibuprofenu.

Gość ertet
"czasami ból głowy jest gorszy dla dziecka niż odpowiednia dawka ibuprofenu." Też to słyszałam. Że stres wyrządzony przez ból jest bardziej szkodliwy niż lek.