Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amokigr

pracuje bez umowy i nie chcą mi wypłacić pensji

Polecane posty

Jeżeli nie postawisz sprawy twardo, to dalej będziesz pracował za darmo. Jeśli postawisz- dalej nie będziesz pracował, ale masz szanse odzyskać pieniądze, które ci się słusznie należą! Jeśli nie ma kontaktu z szefostwem, napisz do nich list, w którym opiszesz całą sytuację (kopię koniecznie zostaw dla siebie, będzie potrzebna w sądzie) i wyślij listem poleconym, czyli ZA POTWIERDZENIEM ODBIORU. Będziesz wtedy miał pewność, że pismo dotarło do adresata, że się z nim zapoznał. To będzie ważne przed sądem. W tzw. międzyczasie szukaj nowej pracy, powodzenia :)

Gość iuhv
Nieprawda, że nikt nie daje umowy w 1 dniu pracy. Od kiedy to przestał obowiązywać kodeks pracy? Owszem, oszuści nie dają umów, ale jedynie w przypadku gdy patafiany takie jak ty się na to zgadzaja!!! W związku z czym można ich oskubać - pracujesz 2 miesiące za darmo: czy to nie głupota? Już dawno mogłeś zgłosic to do inspekcji pracy, do sądu pracy itd. Ale nie, lepiej dać się strzyc jak baran. Żałosne tłumaczenie: musze pracowac, bo mam dziecko w drodze! No to wykonałeś dla faceta pracę gratis, za darmo, bez ubezpieczenia i bez dowodów, ze pracowałeś. W czym to pomogło tobie albo dziecku? Gdybyś od razu ządał umowy a on by ci jej nie dał, wiedziałbyś ze to oszust i szukałbyś gdzie indziej. Gratulacje, nie ma to jak nabijać kasę oszustom!

Gość aaakotki dwaaa
może to głupi pomysł ale zadzwoń do PIP-u i opowiedz wszystko to przyjada na kontrolę. A jak nie poskutkuje to weź sobie z kasy sklepu tyle ile Ci się należy i powiedz pracodawcy, żeby Ci z penscji manko potrącił i tak rób co miesiąc :) Innego wyjścia nie widzę jak trzeba Ci pieniądze :)

Gość aaakotki dwaaa
przepraszam a po co do PUP???? Dobrze napisałam PIP-u czyli Państwowa Inspekcja Pracy. Jak nie znasz skrótów to nie zabieraj głosu!!!

Gość amokigr
wybiore sie do inspektora pracy on udziela porad i moze mi podpowie jak to zalatwic najlepiej mam nadzieje ze odzyskam pienadze bo przeciez pracowalem

Gość aaakotki dwaaa
a to nie kradzież tylko manko, które kazdemu się może zdarzyć. Jesteśmy tylko ludzmi. A czy "pracodawca" jej nie okradł??? 2 miesiące ją okrada!!!!

Gość aaakotki dwaaa
Po co do Powiatowego Urzędu Pracy jak nie ma stamtąd zatrudnienia?????????????????????? PIPU!!!! To taka instytucja , która dba o pracownika!!!!

aaakotki dwaaa a to nie kradzież tylko manko, które kazdemu się może zdarzyć. Jesteśmy tylko ludzmi. A czy "pracodawca" jej nie okradł??? 2 miesiące ją okrada!!!! MILOSNICZKO SENSACJI czytaj posta od poczatku bo ty nawet nie wiesz ze to nie ONA A ON jest autorem posta to po pierwsze... po drugie : namawianie do przestepstwa superr

Do żony: Do PUP-u nie ma po co dzwonić - oni nie pośredniczyli w zawarciu umowy, Autor jedynie znalazł to ogłoszenie w PUP-ie, ale oni nie mają z tym nic wspólnego. Dobrze wyżej napisano, że do PIP-u.

Gość aaakotki dwaaa
żona-swojego-męża słuchaj: Ja pisałam do PIP-u i przeczytaj ze zrozumieniem. O PUP-ie pisałaś Ty.

aaakotki dwaaa Po co do Powiatowego Urzędu Pracy jak nie ma stamtąd zatrudnienia?????????????????????? PIPU!!!! To taka instytucja , która dba o pracownika!!!! dziecko nie pluj sie tak bo serio monitor zaplujesz ... po kiego tak sie denerwujesz eh ludzie ludzie glupota ludzka eh

Gość aaakotki dwaaa
oj przecież napisane jest , że nie wiem czy to dobry pomysł :) ale..... żona-swojego-męża - nasza sprzeczka nie dotyczy tego czy autor jest płci męskiej czy żeńskiej tylko PIP-u i PUP-u ROZUMIESZ? więc nie czepiaj się , że nie czytam ze zrozumieniem!!! Owszem czytam i swiadomie piszę PIP-u !!!!

Gość miałam podobnie
najlepiej jeszcze opierdalać ofiarę, a nowobogacki się cieszy!!! Nie płaci podatków i wykorzystuje tych, którzy chcą uczciwie zapracować. Niech sobie nowobogacki zatrudni dzieci za te marne grosze... albo za darmo

Gość aaakotki dwaaa
żona-swojego-męża po pierwsze nie jestem dzieckiem -zapewne jestem starsza od Ciebie po drugie nie pluję się tylko wtrącasz się w zdanie a nie masz racji !!!

miałam podobnie jak widac mozna tez zatrudnic doroslego faceta kotry swoja glupotą pokazuje ze tak mozna ludzi trkatowac bo sam sie tak daje oszukiwac przez tyle miesiecy

Gość aaakotki dwaaa
Jak dobrze zauważyłaś świadomie użyłam dużych liter!!! :)

Gość amokigr
a czy uwazacie ze dobrym pomyslem bylo by wyslanie do nich listu od adwokata ze jesli nie wyplaca pensji do tam konkretego dnia zgalaszam sprawe do sądu. moze takie pismo od adwokat by ich przestgraszylo

Gość aaakotki dwaaa
moja droga żona-swojego-męża w tym przypadku mam 100% rację bo wiem że chodziło mi o PIP a Ty napisałaś : [zgłoś do usunięcia] żona-swojego-męża aaakotki dwaaa 1. PUP-u jak juz cos

Gość aaakotki dwaaa
Ciekawe, który adwokat się podpisze pod takim pisemkiem :)

amokigr a stać cie na adwokata ? jakie masz podstawy - jak im udowodnisz ze tam pracowales ? ludzie... kupujący hmmm watpie zeby chcieli sie w to mieszac - tak juz ludzka glupia mentalnosc

Gość amokigr
moz ejakos to inaczej by mozna ujac zeby wiedzieli ze to nie sa zarty i ze jesli nie wyplaca to sprawa pojdzie do sadu.

Gość amokigr
akurat mam zaprzyjaznionego adwokata i napewno by mi pomogl. mam klijentow ktorzy na 100% przyjda i potwierdza dziadek mojej dziewczyny znajomi, moge nawet poprosic kogos by przyszedl cos kupil nawet za 1zl i bd mial rachunek i przyjdzie i potwierdzi mam tez kontakty z rpzedstawicielami

Gość aaakotki dwaaa
a nie możesz zapytać wprost, kiedy dostaniesz umowę i wynagrodzenie ? Bieżące i zaległe? Powiedz, że nie zamierzasz pracować za darmo. I miło byłoby gdyby raz w miesiącu przypomniał sobie o Tobie. :)

Gość Pablo21598670834582
Zona-tak czytam ,czytam i stwierdzam ,ze z ciebie to takie babsko ,ktore zawsze musi miec racje,nawet gdy jej nie ma:)ochlon kobieto bo az przykro sie czyta