Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze poradźcie

Proste pytanie - prosta odpowiedź

Polecane posty

Gość prosze poradźcie

Nie oczekuję od was opini i krytyki. Wiem że być może zrobiłam gdzieś błąd ale mam problem i chciała bym sobie z tym jakoś poradzić a nie bardzo wiem jak. Mój dwuletni synek nie chce zrobić kupy do toalety czy na nocnik. Zrobi tylko i wyłącznie do pieluchy. Sika już od jakiegoś czasu na toaletę ale z kupą mamy problem. Jeśli nie założę mu pieluchy to albo wytrzyma i nie zrobi wogóle, albo męczy się i żal mi na niego patrzeć. Co mam robić?

Gość prosze poradźcie
???

Gość janciaa
prosze poradźcie--Moim zdaniem powinnas poradzic się pediatry lub jakiegos psychologa dzecięcego.

na pewno popełniłaś błąd ale nie wiem gdzie - znam dwoje dzieci które mają podobny problem. mój mały odkąd miał 1,5 roku siusiu i kupa normalnie na nocnik. gdy już widzisz że się kręci i tak jakby mu się chciało to zapytaj chcesz kupę? chodż zrobimy na nocniczek. sadzaj go a ty siadaj na sedes i stękajcie razem :D

Gość prosze poradźcie
próbowałam robić z nim razem - też nie chce! Ucieka i krzyczy jak ma usiąść i zrobić na nocnik. Sam przychodzi i mówi że chce kupę, wszyscy z rodziny próbujemy go przekonać żeby zrobił tam gdzie się ją robi ale jest tylko histeria. Wtedy robi mi się go żal i zakładam tą nieszczęsną pieluchę. Przypomnę że z sikaniem nie ma problemu

Gość w jakim wieku jest Twoje dziec
ko?

no właśnie - najgorsze co może zrobić rodzic - robi mi się go żal i ustępuje... to może kup mu jakąś fajną nakładkę na sedes z samochodem albo powiedz o kurdę pieluchy się skończyły chodź zrobisz na sedes tak jak mama

Gość prosze poradźcie
w lipcu skończył 2 latka, sika już od jakiegoś czasu. Chodzi bez pieluchy tylko z tą kupą problem... Pisałam już wcześniej że próbowałam nie zakładać ale albo wytrzymuje albo chodzi i się męczy i właśnie dlatego mi żal i zakładam. Nawet gdy tłumaczę że pieluch nie ma musi zrobić w toalecie to i tak nie zrobi!

a czy sam siada na nocnik, gdy zachce mu się sikać?

Gość prosze poradźcie
Tak, woła że chce siku i biegniemy do toalety. Robi albo na nocnik, czasem sam chce i mam mu nie pomagać, a czasami robi normalnie na toalecie.

i nie zdarza się by zapomniał o sikaniu do nocnika? przypominasz mu czy zawsze idzie sam?

Gość 5737386885
Hej ! moja szwagierka miala problem wlasnie z corka ze nie chciala robic kupki na nocnik wogole trzymala i nic nie dawalo skutku ... siku owszem robila ....Nie wiem dokladnie jak to sie odbylo ale tesciowa poszla do apteki ,i jezeli corka wlasnie szwgaierki nie robila kupki przez 2-3 dni dostawala lyzke jakiegos syropu i pozniej biegiem do toalety ....przeczekaj ...Twoj synus ma 2 latka ... moj akurat ma 2 latka z kupka nie mamy problemu teraz uczymy sie siku na nocnik i w dzien lata bez pieluchy ...ale na noc czy jak idzie spac lub na spacer zakladam pieluche

Gość prosze poradźcie
Z sikaniem nie ma problemu, już się nie zapomina, nie muszę się go pytać, przypominać bo już się nauczył Miał rok i 9 miesięcy jak zaczął wołać także już jakiś czas siku robi. Nie rozumiem o co z tym syropem chodzi? Ze niby potem nagle chciał by po nim w toalecie zrobić? wątpię! pewnie też by wołał o pieluchę albo w ostateczności do majtek zrobił!

Gość prosze poradźcie
Nikt mi już nie doradzi? Nikt nie miał podobnego problemu? :(

tak myślę czy nie jest jeszcze po prostu za mały? ja próbowałam z moim synkiem co jakiś czas i nic z tego:O ani nawet myślał usiąść na nocnik więc nie naciskałam by nie zniechęcić dziecka na dobre gdy skończył 2 lata i 9 miesięcy stwierdziłam, że próbujemy znowu i... załapał w jedne dzień! sam chodził na nocnik, sikał i cieszył się natomiast problem pojawił się z kupą, bo tę robił przecież do tej pory na stojąco chowając się po kątach;) prosiłam, błagałam, przekonywałam, namawiałam aż... w końcu usiadł!:D a wyjątkowy uparciuch z niego i nie zrobi niczego wbrew swojej woli zrobił tę kupę do nocnika i dziwił się bardzo gdy ją zobaczył:D wszystko to jednego dnia - do dziś nie mogę uwierzyć, że tak gładko poszło, ale wydaje mi się, że on po prostu "dorósł" do załatwiania się na nocnik i tylko dlatego w końcu miał już 2 lata i 9 miesięcy być może Twój synek jest jeszcze za mały daj mu jeszcze czas;)

Gość taka jedna mama...
I ja znam ten problem moj syn tez mial taki etap chowal sie i walil kupe w majtki zaskoczony potrafil ja wstrzymac i nie zrobic przez kilka dobrych dni ,poszlam z nim do gastrologa wiem ze dostal wtedy masc z aplikatorem do odbytu bo zaczal sie tam robic stan zapalny od wstrzymywania i tak sie piernik bal tego aplikatora ze wolal robic kupe na nocnik ,ale on byl starszy od twojego moze byl w stanie wiecej pojac nie wiem u nas tak to wlasnie wygladalo.

Gość prosze poradźcie
Mój też zazwyczaj robi na stojąco i chowa się po kątach. Już nawet próbowałam mu do tego kąta podstawić nocnik, ale też nie chce. Przekonywałam żeby sobie troszkę kucnął a nie na stojąco ale też nie idzie go przekonać. Mały uparciuch z niego, sama nie wiem czego on się boi. Mam nadzieję że z czasem mu to przejdzie. Tylko strasznie męczące to jest, gdy ładnie woła już siku a na te kupy (a dodam że potrafi zrobić i 3 na dzień) to tona pieluch idzie!