Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iksinska

Zdjęcia podkarpackich miejsc

Polecane posty

Gość iksinska

Piszę artykuł o ciekawych miejscach na Podkarpaciu i potrzebuję do jego "okraszenia" zdjęć stamtąd. Szukam osób , które posiadają blogi fotograficzne i w/w zdjęcia.Może ktoś z Was jest z tych okolic i posiada zdjęcia swojego autorstwa, które pozwoliłby umieścić w artykule?

Gość ja jestem z podkarpacia
ale zdjec nie robie, ale moge ci powiedziec rozne ciekawe miejsca

całe pogórze przemyskie jest bajeczne. Dzis wyludnione (wysiedlenia 45-46 i akcja wisła w 47 roku) ale kiedys tetniace zyciem. Jest taka wies niedaleko Dynowa, nazywa sie Dylągowa i moim zdaniem jest to najpiekniejsze miejsce w PL. Domki rozrzucone wsrod pagorkow, las... pieknie jest, polecam kazdemu zobaczyc to miejsce. Nie ma tam zadnych zabytkow itp, ale jak zobaczycie, to zrozumiecie o czym mowie. rybotycze, posada rybotycka jest tam cerkiew z XIVw ale nie jakas piekna. za to w Uluczu jest mega wspaniała cerkiew, wchodzi sie pod gorę, ona jest na szczycie. Dostepna jak sie wezmie klucze od takiej pani we wsi (jest tabliczka) i z nia pojedzie. Niesamowite miesjce. Okolice Leszczawy, Leszczawki, Trójcy, Graziowej - wysiedlone wsie. Wiar jest tez jedna z piekniejszych rzek, polecam udac sie nad jego brzeg:-) Okolice Kopyśna, gora Kopyśtanka vel Kopystańka. Forty twierdzy Przemysl i w ogole sam przemysl - najladniejsze miasto jakie znam jest wiele swietnych punktow widokowych Pawłokoma jest warta upamietnienia (polacy zabili ok 360 Ukraincow, glownie cywilow - podpalili ich w cerkwi) Poza tym polecam przewodnik Krycinskiego "pogórze Przemyskie" tam jest wiele opisów ciekawych miejsc. W okolicy Brzuski, Piątkowej, Brzeżawy jest wiele domów przedwojennych, o starodawnej konstrukcji, krytych strzechą - ale to juz ostatnie takie w Polsce (o konstrukcji domow zrebowych i przyslupowych mozna w necie poczytac) Mozna by wymieniac i wymieniac - Podkarpacie jest piekne.

a i znam kogoś, kto zawodowo robi zdjecia, w tym i podkarpacia, są zdjecia wymienionych przeze mnie miejsc i wielu innych. Ale to kosztuje, bo on za darmo swoich zdjec nie udostepnia. Nie wiem ile, ale raczej nie duzo.

Gość rzeszowiankaajajaijaj
A ja jestem z Rzeszowa:) piekne miasto! Miasto innowacji,polecam przyjechac

Krasiczyn tez warto zobaczyc Chwaniów... różne miejsca, zalezy co autorke interesuje - czy architektura, czy ładne widoki, czy osobliwosci przyrody...