Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

witam... Mam takie pytanie szczególnie do Pań... czy w pierwszych tygodniach ciąży normalne jest krwawienie takie jak miesiączka? Może któraś z pań tak miała?

A dlaczego pytasz?Masz potwierdzoną ciążę?Ja robiłam testy-pozytywne,dostałam krwawienia...jutro idę do ginekologa...

Gość Gosiaczkowo
żadne krwawienie nie jest normalne, zdarzają się u niektórych, ale bardzo często oznaczają coś złego ja np. miałam krwawienie w terminie @, ciążę donosiłam, ale prawie 3 miesiące w szpitalu

test robiłam w dniu spodziewanej @ bo sie spóźniała... wyszła bardzo jasna druga kreska. po paru dniach dostałam okres...

Ja miałam to samo....cykle co 30-32 dni.Zrobiłam testy-pozytywne.A w 41 dc - krwawienie.Tylko bez skrzepów i bez bólu.A u Ciebie jak to przebiegło i ile trwało to krwawienie?I czy później robiłaś test?

jestem obecnie w drugim dniu krwawienia... jest tak jak normalny okres tyle że spóźniony... boli mnie troche brzuch i kręgosłup tak jak zawsze i piersi.. wydaję mi się że mam tak jakby mniejsze krwawienie dziś niż wczoraj... i tak jakby śluz z krwią...

Gość poronilas jezeli w ogole
w tej ciazy bylas. W poczatkowym stadium ciazy to sie po prostu zdarza i tyle.

Gość amr2
kazde krwawienie czy plamienie w ciazy jest powodem do hospitalizacji. W wiekszosci przypadkow to nic powaznego, ale zawsze nalezy sprawdzic szczegolnie jesli chcesz ciaze utzrymac. Ginekolog powiedzial mi jasno - jesli bede krwawic lub plamic nie czekam na wizyte u niego tylko jade na izbe przyjec. Na twoim miejscu nie czekalabym do jutra nawet jesli ciaze potwierdzil tylko test domowy.

teoretycznie sama nie jestem już pewna czy potwierdził czy nie... bo kreska była naprawde bardzo jasna... widoczna ale jaśniutka...

Gość iiiiiiiizka123654
zrób test z krwi beta hcg i będziesz wiedzić

Gość idz do lekarza
jak krwawienie ustanie, chyba ze cos niepokojacego by sie dzialo wczesniej. Tez stawiam na wczesne poronienie :-(

Gość iiiiiiiizka123654
wiedzieć miało być, przepraszam

Gość amr2
jedz na izbe przyjec, tam zrobia ci bete i bedzie wiadomo. jesli kreska byla jasna ale byla widoczna to test pokazal ciaze

słyszałam że nawet jeśli dochodzi do wczesnego poronienia to hcg utrzymuje się jeszcze przez jakieś dwa tygodnie... słyszałam też o tym że u których kobiet na początku ciąży występuje tak jakby normalna miesiączka...

Gość amr2
Jesli...a jesli wciaz jest w ciazy i to krwawienie tylko przepowiada cos zlego? Oczywiscie wybor nalezy do niej, ja wiem, ze nie czekalabym na wizyte u lekarza i nie siedziala na forum tylko pobiegla do szpitala chocby bo to aby dowiedziec sie z fachowego zrodla co dzieje sie moim cialem. Tutaj nikt diagnozy trafnej nie postawi.

Gość amr2
a nawet jesli w szpitalu nie beda mogli jednoznacznie powiedziec czy to bylo poronienie czy nie to dadza pewnie jakies leki na podtrzymanie na wszelki wypadek np luteine i zrobia bete. jesli powtorzy za dwa dni i jej poziom nie urosnie tak jak powinien bedzie wiadomo, ze to bylo poronienie. jesli pojdzie do ginekologa za kilka dni moge sie zalozyc, ze on rozlozy rece mowiac ze nie wie i trzeba czekac bo jesli to jest/byla wcesna ciaza to on rowniez nic nie zobaczy. ale wybor nalezy do autorki.

do Reganka MacNeil: "Poronienie często nie jest całkowite, dlatego zazwyczaj przeprowadza się tzw. łyżeczkowanie (oczyszczenie) jamy macicy. To konieczne, by usunąć resztki jaja płodowego i uniknąć późniejszych krwawień czy zakażenia." teraz wiesz po co komu lekarz po poronieniu?

determined_ dotyczy to również bardzo wczesnej ciąży? A jeśli kobieta jest w ciąży a o tym nie wie, dostanie okres tzn. wg niej a będzie to poronienie i nie pojedzie do szpitala to co się stanie? Chodzi mi o pierwsze dni ciąży.

Gość amr2
Watpie aby odeslali ja z kwitkiem nawet jej nie badajac szczegolnie, ze dziewczyna dowiedziala sie o ciazy kilka dni temu. Nie kazda ma mozliwosc wizyty u ginekologa w dzien pozytywnego testu. A jesli nawet tak zrobia (bedzie to bardzo zly szpital) to autorka bedzie miec czyste sumienie, ze zrobila wszystko co mogla. Ale mozemy tak gdybac w nieskonczonosc. Do autorki: Jestesm prawie w 7tyg i nie mialam zadnego plamienia, ale wiem, ze jesli takowe sie pojawi nie bede czekac tylko pojde do szpitala. Karte iazy mialam zalozona wczoraj, nawet jesli mialabym plamienie tydzien czy dwa tygodnie temu i tak pojechalabym do szpitala pomimo braku jeszcze wtedy karty ciazy i niezbednych wynikow badan.

słyszałam i czytałam tez tym że u wielu kobiet takie coś się dzieje jak napisałaś... że nie wie że jest w ciąży i dostaje okres... i podobno to jest naturalne i często się zdarza...

Gość amr2
Watpie aby odeslali ja z kwitkiem nawet jej nie badajac szczegolnie, ze dziewczyna dowiedziala sie o ciazy kilka dni temu. Nie kazda ma mozliwosc wizyty u ginekologa w dzien pozytywnego testu. A jesli nawet tak zrobia (bedzie to bardzo zly szpital) to autorka bedzie miec czyste sumienie, ze zrobila wszystko co mogla. Ale mozemy tak gdybac w nieskonczonosc. Do autorki: Jestesm prawie w 7tyg i nie mialam zadnego plamienia, ale wiem, ze jesli takowe sie pojawi nie bede czekac tylko pojde do szpitala. Karte iazy mialam zalozona wczoraj, nawet jesli mialabym plamienie tydzien czy dwa tygodnie temu i tak pojechalabym do szpitala pomimo braku jeszcze wtedy karty ciazy i niezbednych wynikow badan.