Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiunia115

jejQ, jestem w ciąży !!! :|

Polecane posty

Jestem przerażona .. cała się trzese... zaczeło sie od tego ze 22 powinnam dostać miesiączki, i nie dostałam moj narzeczony pojechał do pracy za miasto (wraca w sobote) mieszkamy z moimi rodzicami, mam 19 lat i wlasnie skonczylam szkole i dopiero zaczelismy sie rozglądać za wynajęciem mieszkania i ja za praca...wczoraj miałam plamienia myślałam ze to @ ale dziś tak spontanicznie postanowiłam zrobic test, i ku mojemu zdziwieniu pojawiły sie dwie kreski wielkie grube krechy :( nie wiem co mam zrobic? jak powiedziec narzeczonemy który nie chcial zostać jeszcze ojcem ii moim rodzicom u których mieszkamy :(( jestem w totalnej kropce,, prosze podpowiedzcie ... :(( jak poinformowałyście najblizszych ?? jak sobie radzcie??? JA MAM 19 LAT !!

Gość kaskadaaa
nie przezywaj!! Nie ty pierwsza i nie ostatnia. Zostaw po prostu test ciążowy na stole i jak rodzicie znajdą od razu będą wiedzieć o co chodzi.

Gość proszekkfkkff
to i tak nie jest zle :) Mam sąsiadke która ma 15 lat i jest w ciązy :) to dopiero...

nie mowie ze jest zle ale jestem wystaszona :( przerażona !! nie sądziłam ze mnie to spotka tak szybko .... nie chce zostawiać testu chce im powiedziec sama... jak powiedziec narzyczonemu ??:(( on jest w pracy nie chce zeby sie denerwował :((

Gość kaskadaaa
to poczekaj jak wróci z pracy i po prostu mu pokarz test

Gość Zosiaminia
Ale masz problem,no od razu Cie za to zbiją o kurcze

nie zabija.. potrzebuje od was wsparcia a nie krytyki.. !!! nie chce zeby byli na mnie zli moi rodzice, w sumie moja mama urodziła moja siostre jak miala 18 lat ale nie chce mowic im " ja moge bo wy tez tak zrobiliscie" bo to nie jest zadne usprawiedliwienie... :(( sadzicie ze sobie poradze??

Gość gosiu srosiu
No, to trzeba było mysleć jak się robiło! a nie teraz lamenty. Ja piernicze, skąd się takie puste pały biorą? Czy Wy wiecie, ze jest cos takiego jak antykoncepcja???!! Zaraz napisze, że pewnie antykoncepcja zawiodła - to teraz dośc modne.

Gość ale z was
poradzisz sobie, nie bój żaby

Gość kaskadaaa
no pewnie że sobie poradzisz!! Jesteś już pełnoletnia, masz narzeczonego który zarabia wiec dacie sonie radę!

Gość ale z was
gosiu srosiu z krytyką wyjechac to każdy umie, nie?? a coś konstruktywnego potrafisz powiedzieć, doradzić gosiu srosiu - znawco antykoncepcji?

Gość Zosiaminia
Poradzisz,ludzka naturalna rzecz a Ty nie ma 16 lat żeby bać sie rodziców,ja miałam 19 lat i zrobiłam test wybiegłam z łazienki prosto do mamy z uśmiechem na twarzy a jak mama sie ucieszyła,tez mieszkałam z rodzicami

GOSIU SROSIU nikt Cie tu nie zapraszał :) powiedziełam oszczędźcie sobie takich komentarzy !!! aa jak juz tak bardzo chcesz wiedziec TO NIE ZABEZPIECZALISMY SIE !!!!! udawała nam sie przez 4 lata ominac ciaze w ten sposob ale wyszło iii wiem ze to nasza wina wiec nie musisz mnie pouczac !!

Gość adinnaaaa
to co ty w wieku 15 lat na przerywanym jechalas?

Gość gosiu srosiu
porafię ale po co? zrobiła sobie dziecko to ma. jej życie, niech teraz mysli. ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji u siebie i tyle, w tym wieku ciąża. dla mnie to był czas egzaminów na studia, pierwszej poważnej miłości ale gdzie mysleć o rodzinie, dzieciach, miałam inne priorytety.

nie boje sie juz moze ze nie dam razy po glebszym przemysleniu tylko wstyd mi ze bede im siedziec na glowie przez jakis czas, oni swoje wychowali i zasługuja na odpoczynek aa tu taki numer ....

Gość gosiu srosiu
tylko mnie utwierdziłaś w przekonaniu, że jesteś pustakiem. boszeeeeeeeeeeeee 15 lat i rozpoczynac wspolzycie bez zabezpieczenia - no kierwa pogratulować!!!! to po co teraz sie żalisz? pytasz, radzisz? po jakiego?? zrobiliscie dziecko to macie w czym tkwi problem???????????

Gość .MojaHistoria23.
asiuniu nie przejmuj sie wrednymi komentarzami. Ja tez jestem w ciazy, tez jestem w szoku... I nie wiem jak powiedziec o tym najblizszym:-(

skoro jestes taka inteligentna to idz do pracy !! nie interesuje Cie temat too nie czytaj zajmij sie czym innym... mam 19 lat i coo??? to jakas tragedia ze 19 letnia dziewczyna BEDZIE miala dziecko ???

Gość .MojaHistoria23.
asiunia stres w ciazy nie jest wskazany, wiec uspokoj sie!!!

Gość Zosiaminia
wiesz ,sama zrobiłaś z tego tragedie

Gość .MojaHistoria23.
Moje?? 23.

Gość fantasssmagoriiija
no cóż,brak odpowiedzialności robi swoje.Teraz nie ma co panikować tylko dorosnąć i się tak zachowywać.Trzeba brać odpowioedzialność za swoje czyny i tyle- a właściwie to czemu mam Cię pocieszać?Jesteś już dorosła umiałaś od 4 lat współzyć to teraz nie panikuj...tyle..

Gość gosiu srosiu
zosiaminia nastepna, z usmiechem wybiegła z testem w wieku 19 lat BRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, i potem zakładają tematy, że mąż nie szanuje, ze pieniedzy nie maja, że mieszkają z rodzicami. Bożeeeeeeeeeeeeeee pokolenie ludzi bez ambicji!!!!!!! masakra

na samej gorze jakas kolezanka mi podała link... Nie zrobilam tragedii tylko prosiłam o parady a ze jestem w szoku to juz inna sprawa jesli ktos nie ma ochoty udzielac inteligentnych porad iii ludzikich komentarzy to wyjadz stad!!

Asiu wszystko zależy od Ciebie. Będziesz panikować, ryczeć, chisteryzować to tak będą to postrzegać nabliźsi! Wyrycz się, nieprześpij ze dwie noce, pomyśl. Poukładaj sobie wszystko. Nic już nie poradzisz!!!! Trzeba teraz zmienić plany i pomyslec nad nowym zyciem jakie masz w sobie. Wstan z dumnie podniesiona glowa, usmiechnij sie i powiedz im, ze rodzina powiekszy sie o mała kruszynke. Jesli z CIebie bedzie emanowac duma i pewnosc , to i rodzice i chlopak zobacza, ze to jest to czego chcesz ( A musisz chciec skoro juz jest!). P.S Wiesz plamienie nie swiadczy dobrze, musisz udac sie jaknajszybciej do ginekologa!!!!

Gość .MojaHistoria23.
gosiu srosiu ---- nikt nie jest idealny i nie "wrzucaj" wszystkich do jednego worka:-)

gosiu srosniu wes stad wyper***** bo zaczynasz mi działać na nerwy ... skoro jestes taka inteligetna to idz do ksiazki !!