Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dexaleriarka

ile i jakie macie ręczniki dla noworodków?

Polecane posty

Gość gość
zwykły kąpielowy ręcznik wystarczy byle by był dobrej jakości. Jest tak duży ze główkę maleństwa też nim okryjesz nie musi mieć kapturka to tylko fajne na chwilę maluszek szybko wyrośnie z takiego ręczniczka

zwykle te co my uzywamy, po co kupowac nowe? dostalam jeden z kapturkiem w prezencie i uzylam tylko kilka razy... maly i nie wygodny... duzym kapielowym mozna fajnie maluszka owinac :)

ja mam z kolekcji babyhood i tak naprawde uzywam go od poczatku, nie rozumiem czemu mialby byc tylko na chwile ? bo co? glowa tak urosnie ze pozniej sie w nia nie zmiesci?:) nie przesadzajmy, zreszta taki z kapturkiem mozna traktowac jako normalny takze..

Gość gość
z tych z kapturkiem tez tak szybko dziecko nie wyrosnie, uzywam juz od 2 lat :) mamy dwa z kapturkiem, ktorych uzywamy od urodzenia, i kilka normalnych, bez kapturka

Gość Gochaacha
taki ręczniczek na długo starczy, więc ja nie widziałam problemu w jego zakupie, u nas każdy ma swój ręcznik więc i maluch miał kupiony swój

no dokładnie, głowa nie rośnie tak bardzo, żeby ten kapturek był po kilku miesiacach do wywalenia..

Gość gość
Ja i tak nie wiem po co ten kapturek. Uzywam zwyklych kapielowych,wyciagam dzoecko,wycieram i kapturka nie potrzebuje.

Gość gość
ja kupiłam 2 z kapturkiem,ale w sumie jak dla mnie to bezsens ,teraz to wiem.tego kaptura nie zakladalam bo i po co.dziecko kapalam i ubierałam w ubranka.teraz dla drugiego kupiie zwykły

Gość Gochaacha
no może niektórym nie jest potrzebny, ale wielu pomocny i ja też jestem tej wersji, jeszcze jak jest mięciutki, trochę większy niż powinien to super

Gość gość
Ja też używam bez kapturka. Mam 2 ręczniki specjalnie dla dziecka. Przyjemnie miękkie i ciepłe. Są też duże więc spokojnie mogę owinac córkę.

Gość gość
Zależy jaki kupimy ręcznik ,niektóre posiadają kapturki większe ja obecnie też zaczęłam się rozglądać za ręczniczkiem co polecacie ?

Gość pennyyyy
kupiłam 1 z kapturkiem ale taki duży 1mx1m. dostałam w prezencie 3 małe ok 70x70cm. córa ma 8 mieś i lubi ten duży, te małe już się powoli nie nadają...

Gość marcelinakk
Porozglądaj się na stronach internetowych ,moja znajoma tutaj http://maylily.pl/produkt/recznik-bambusowy-smietankowe-drzewka ostatnio kupiła rewelacyjny ręcznik dla dziecka .Teraz jej synek jest malutki ale gdy podrośnie spokojnie też go wykorzysta , gdyż ma duży rozmiar .Myślę że dla Cibie też okaże się idealny .

Gość gość
jeden duzy zwykly recznik kąpielowy i duza pieluchę :) ppiore susze prasuje i jest :) zadnych pasci w postaci reczniczkow z kapturkiem nie kupowałam, mam taki używany do wycierania mojego psa po kapieli a i dla niego jest za maly....

Gość najlepsze ręczniki
A ja polecam ręczniki bambusowe. Są już dość popularne ja akurat kupowałam w sklepie otuli.pl. Mięciutkie nawet po wielu praniach. Frotte przy nich się chowa.

Gość motylekkkkii
Dwa z kapturek em

Gość krinka444
ja mam ok 5-6 małych ręczniczków małych i większych bambusowych, które są niezwykle delikatne w dotyku, kupiłam je w sklepie bellbino.pl

Gość gość
Polecam zdrowe ręczniki wykonane z tkaniny bambusowej, dostępne na stronie www.dlabobasow.pl

Gość akzi
polecam ręcznik kąpielowy Canpol z kapturkiem , jest mięciutki chłony i extra duży, co więcej ma fajny kapturek nie za mały nie za duzy, myślę ze długo nam posłuży

A ja mam taki ręcznik, moje dziecko uwielbia owieczki. A przy okazji jest bardzo miły w dotyku: www.babymama.pl/recznik-z-kapturkiem-owieczka-zoocchini-p5134.html

Gość gość
Sporo osób mi właśnie polecało bambus jako tkaninę świetną dla maluszka. Bo to ekologiczne, nie podrażania, dla alergika też dobre. I się skusiłam na taki ręczniczek z kapturkiem, pieluszkę bambusową i szlafroczek bambusowy. Kupowałam od www.mama-ma.com, bardzo fajnie, że nie płaci się za wysyłkę.

Gość gość
te z kapturkiem faktycznie się przydaję

Gość Monia_warszawa
Kapturek zdecydowanie na plus, po myciu można osłonić główkę bo wiadomo że sporo ciepła tędy ucieka. Ktoś wspominał o bambusie, ja mam właśnie ręcznik z froty bambusowej i bardzo sobie chwalę. Szybko schnie i nie stęchnie. https://cuddledreams.pl/t/produkty/recznikibambusowe

Gość gość
"Te z kapturkiem są bardzo fajne, bo mokra głowka jest osłonięta, więc jak znalazł żeby przenieść jeszcze takie po kąpieli dziecko wilgotne do jego pokoiku. Przynajmniej nie przewieje go." xxxxx Hahaha masakra! :D :D Nie przewieje go!! Gdzie?! w domu?! a jakim cudem niby miałoby go przewiać? Ale niektóre matki mają nasrane w głowach :D Moja teściowa kiedyś mi opowiadała, że przy pierwszym dziecku za mocno w piecu palili, mały był przez to bardzo przegrzany, wystarczyło, że teściowa przeszłą koło łóżeczka, zrobiła przeciąg tym swoim przejściem i mały był chory :D większej bzdury nie słyszałam :D skąd Wy takie rewelacje bierzecie to ja nie wiem :D