Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca niewiadoma

proszku do rpaniaaaaaaa

Polecane posty

Gość pytajaca niewiadoma
niestety nie dam rady, ja jestem tylko człowiekiem i niestety nie mogę się denerwować, ten człowiek życie nam złamał i nie przeżyłabym ponownego widoku tego osobnika:( a przecież 250 zł alimentów to śmiech na sali

Gość pytajaca niewiadoma
popytam się w sądzie dokładnie co i jak jeśli znajda sie jakieś życzliwe kobietki , które udzielą mi rzetelnych informacji (rzadko się to zdarza)

Gość tryrturyieiyeiyet
minuta z google: Art. 117 1. 1. Strona ma prawo zgłosić, na piśmie lub ustnie do protokołu, wniosek o ustanowienie dla niej adwokata lub radcy prawnego. 2. Wniosek, o którym mowa w 1, strona zgłasza w sądzie, w którym sprawa ma być wytoczona lub już się toczy. Strona, która nie ma miejsca zamieszkania w siedzibie tego sądu, może zgłosić wniosek w sądzie rejonowym właściwym ze względu na miejsce swego zamieszkania, który niezwłocznie przesyła ten wniosek sądowi właściwemu. 3. Wniosek o ustanowienie adwokata lub radcy prawnego, zgłoszony po raz pierwszy w postępowaniu apelacyjnym lub kasacyjnym, sąd może przekazać do rozpoznania sądowi pierwszej instancji. 4. Sąd uwzględni wniosek, jeżeli udział adwokata lub radcy prawnego w sprawie uzna za potrzebny 5. O wyznaczenie adwokata lub radcy prawnego sąd zwraca się do właściwej okręgowej rady adwokackiej lub rady okręgowej izby radców prawnych. Jeżeli adwokat lub radca prawny ustanowiony w ten sposób ma podjąć czynności poza siedzibą sądu orzekającego, właściwa okręgowa rada adwokacka lub rada okręgowej izby radców prawnych, na wniosek ustanowionego adwokata lub radcy prawnego, wyznaczy w razie potrzeby adwokata lub radcę prawnego z innej miejscowości. 6. Strona korzystająca z ustawowego zwolnienia od kosztów sądowych może zgłosić w trybie określonym w 1-5 wniosek o ustanowienie dla niej adwokata lub radcy prawnego, jeżeli na podstawie oświadczenia, zawartego we wniosku, obejmującego szczegółowe dane o stanie rodzinnym, majątku, dochodach i źródłach utrzymania, wykaże, że nie może, bez uszczerbku utrzymania swojego i rodziny, ponieść kosztów wynagrodzenia adwokata lub radcy prawnego. 7. Od sądu zależy uznanie oświadczenia, o którym mowa w 6, za dostateczne do ustanowienia adwokata lub radcy prawnego.. a teraz wszyscy, stylem dowolnym 🖐️:D

Gość proszek nie pierdol
proszek nie jest prawniczką tylko prawiczkiem :D pewnie Ble Ble albo inny IMO:D

Gość proszek analfabetko
pytajaca --> sędzina napewno nie będzie zadowolona, bo skoro złożyłaś pozew to dlaczego Cie nie ma?. Powinnaś iść trudno... opowiedz godna aplikantki adwokackiej /radcowskiej :O:O:O ( juz nie pamietam za jaka sie podajesz )

Gość pytajaca niewiadoma
do minutki w googlach tam nie pisze, ze adwokat konkretnie do sprawy alimentacyjnej. Wiem ze sama moge sobie go wynająć ale czy sąd rpzyzna adwokata do takiej sprawy?? pytam osoby ktore maja z tym stycznośc i ktore wiedza co nieco . wygooglowac kazdy tepak może ale jak sie to ma do rzeczywistosci

Gość pytajaca niewiadoma
a tak właściwie to ile mogłby kosztować adwokat na tego typu sprawę? pewnie ok 1200 złotych :O

Gość xennon
ty jestes chyba raczej prawiczką a nie prawniczką sproszkowana miernoto

Gość dgf
Napisalas tylko jedno zdanie...slabo jak na prawnika(przyszlego) tyle to kazdy wie kto byl chociaz raz w sadzie z podobna sprawa

Proszkuu, mogę mieć też do ciebie pytanie natury prawniczej?

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
PROSZEK Nie "poprostu" tylko po prostu

Proszek do prania Ja odpowiedziałam z głowy, nie z internetu. . występujac przed sadem , rozmawiajac z klientem tez bedziesz sie tak tłumaczyc :D:D??🖐️

Proszek do prania Enfant --> to już moja sprawa raczej sprawa tych ewentualnych nieszczęsników, którzy powierzą Ci swoje sprawy..:D

Gość xennon
swoje sprawy to już jej powierzyli panowie w parku

Gość pytajaca niewiadoma
no to chyba po ptakach:( a mi tylko chdzi o to by nie musiec tego ciecia ogladac na rozprawie bo chyba padne na zawal:(

Gość naczelny indyk to proszek
proszek jest przede wszystkim głupia i infantylna na obrazy odpowiada na poziomie 5latka broniac sie słowami "chyba ty' po prostu załosna idiotka :o

współczuje jej klientom i posiadaczom aktu notarialnego sygnowanego jej personaliami