Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinka-z-pieknego-miasta

Marzenia młodej matki. Won z pieluchami!

Polecane posty

Gość karolinka-z-pieknego-miasta

Szanowne Mamusie, pomóżcie! Moja koleżanka urodziła ślicznego bobaska, wkrótce pierwsze spotkanie po porodzie, a ja nie mam pojęcia, co jej kupić. Dla maluszka mam już podarek, ale o czym marzy świeżo upieczona mamusia? Szukam czego TYLKO dla niej, więc nie piszcie, że "kazdej młodej mamie przyda się paczka pampersów itp."

Gość może kosmetyki
o banalne ale taki especjalne po porodzie sa albo jeszcze dla ciężarnej na rozstepy cere kremy maseczki itp, po ciąży to ciało jest wyniszczone to może coś ujędrniającego

Gość esende mylffonka
tez bym chciala dostac jakies kosmetyki albo ciucha :D takiego dopasowanego bedzie miec dziewczyna motywacje na zrzut ewentualnych kg :D

Gość margoreela
fajnie by bylo jakby kazdy myslal tak jak Ty. ja bym się cieszyla z jakiejs pizamki czy koszulki nocnej . ale takiej seksi

może jakaś wizyta u dobrego fryzjera/kosmetyczki,ktoś napisał o masażu,też dobry pomysł,może jakiś zestaw do kąpieli jakieś pierdoły do wrzucenia do wanny,olejki do kąpieli,rękawica ,szczotka w zestawie..?może kosmetyki do ciała,na buzię,na rozstępy..?wybierając prezent dla młodej mamy trzeba mieć na uwadze jej podejście do takich rzeczy, ludzie bywają różni i żeby osoba się np. nie obraziła,jak zaproponujesz wizytę u fryzjera a osoba się oburzy że uważasz ją za zaniedbaną ;) znasz tą dziewczynę więc będziesz wiedziała co jej się może spodobać.

Gość jołł
mnie by ucieszyła np. jakaś fajna płyta, albo np. fajna koszulka nocna tzn. taka sexi, bo przez 9 mcy zapomniałam co to znaczy :(

Gość jołł
albo np. bon podarunkowy np. w rossmanie, albo w jakimś salonie kosmet.-fryzjerskim. Fajowo, że myslisz też o mamusi. O mnie nikt nie pomyslał :( wszyscy skoncentrowali się na malcu. a przeciez ja tez się nacierpiałam :(

Gość salata lodowa
Bon zakupowy by mi sie najbardziej spodobal. Albo wizyta w jakims spa, masaz itp

Gość tylko nie kazda mloda matka
matka ma czas jechac do fryzjera i spa, jakby nie bylo, trzeba dziecko na pol dnia z kims zostawic, a malo ktora ma taki luksus. pozostale prezenty fajne. ja bym sie jeszcze ucieszyla z czegos do domu, jakiegos gadzetu do mieszkania itp. ale ja lubie praktyczne prezenty.

Gość madzia262synkow
kup jej prezent w postaci kuponu na masaz ,spa czy do fryzjera czy kosmetyczki

Gość madzia262synkow
albo pizamka sexowna ale pomysle tez zeby miala rozpiecie na biuscie co jej bezdie pomagalo jak karmi dziecko piersia

Gość bibovit
Może jakieś kosmetyki - balsam - coś do kąpieli - czy może jakieś drobiazgi do makijażu ?

Gość ja bym chciala oplacony
wczesniej bon do drogerii np za 50 lub 100zl zalezy na ile Cie stac :) Co bedzie chciala to sama sobie kupi. :)

Gość dfisdfbiodfbosdnosdfjnsf
Mnie by najbardziej ucieszyła wizyta w spa, albo fajna książka.

Gość haneczkadrobna
ja pamiętam, że po porodzie miałam już dość widoku sterty pieluch, oliwek i smoczków. Nie wiem, dlaczego, ale wszyscy jak jeden mąż, kupowali tylko prezenty dla dziecka. A ja nawet zwiędłego kwiatka nie dostałam :/

Gość finalina
A mnie cieszyły prezenty dla dziecka, bo przynajmniej ja nie musiałam kupować. Ubranka zawsze się przydają, tak samo pieluchy. Grzechotki i inne zabawki tym bardziej,bo mieliśmy wtedy zabawki sprezentowane i nie trzeba było samemu wydawać. Ja tam bardziej cieszyłam się z prezentu dla dziecka niż z kwiatka czy jakiegoś zbędnego drobiazgu dla mnie.

Gość finalina
Tuz po porodzie ja właśnie chłonęłam te wszystkie niemowlęce gadżety i strasznie mnie to interesowało, co tu jeszcze potrzeba, to tym bardziej każdy prezent dla dziecka mnie cieszył. Tak że jak byś miała autorko mi coś kupować, to ja bym zdecydowanie wolała te pieluchy i te grzechotki, niż bon do spa. Bo na spa i zakupy w drogeriach to ja wcale po porodzie nie miałam czasu, ani głowy do tego.

ksiązka, jakiś kosmetyk. ja dostałam też np fajną maść na blizne po cc. Fajny pomysł bo sama o tym nie pomyślałam :) a i z bonu do spa też bym się ucieszyła. Albo karnet do fryzjera ( fryzjer był pierwszą rzeczą jaką zrobiłam po wyjściu ze szpitala :P )

Gość fhn
nie wiem co możesz jej kupić ale myślę że wizyty w spa etc. są bez sensu i młoda mama nie będzie miała teraz na nie czasu a dodatkowo może poczuć że po ciąży wygląda brzydko i tym prezentem możesz j ą urazić ja osobiście cieszyłam się z wszystkich ubranek zabawek dla córci bo mała szybko wyrastała z tego co miałam i te ubranka były bardzo przydatne pamiętam też że mój tata jak przyjechał do nas pierwszy raz przywiózł mi rafaello w puszce i to był jedyny podarek dla mnie a tak naprawdę to bardziej radowały mnie te urocze podarki dla małej

Gość finalina
Tak rozpatrując - to bon do spa czy drogerii zy kupienie jakiegoś balsamu ujędrniającego może być przez mamę odebrane źle, bo jeszcze sobie pomyśli,że po porodzie na taką brzydką i rozklapciałą wygląda, że ktoś jej aż takie bony funduje. Słodycze typu czekolada, raffaello to może być zły pomysł,bo jak kobieta karmi piersią, to na takie przysmaki rzadko kiedy sobie może pozwolić. Koszula nocna - owszem, ale czy się trafi z rozmiarem ? A dla dziecka każdy drobiazg się przyda, taka jest prawda i niektóre mamy cieszą właśnie prezenty dla dziecka.

oj bez przesady. Ja nie dawno na urodziny dawałam przyjaciółce bon do spa i wcale nie z aluzją że źle wyglada. wiadomo że to dla relaksu, wypoczynku i urody. doprawdy nie wiem komu źle się kojarzy masaż czy maseczka na twarz...

Gość grażynka garus
Super pomysł na wątek! Nareszcie ktoś myśli nieszablonowo! :)

Dobry pomysł z czymś dla mamy :) a co do pieluch to uważam że to jest zupełnie niestosowny prezent, tak jakby kupić podpaski na imieniny :p Ja od koleżanek oprócz czegoś dla dziecka - oczywiście nie pampersów - dostawałam książki i perfumy.

A i jeszcze cos :) moja najlepsza przyjaciółka przyniosła nam takie śmieszne czeki z własnym podpisem :) i były to czeki na godziny opieki nad dzieckiem kiedy będziemy chcieli gdzieś wyjsć :) teraz realizujemy je pomalutku :)

Gość ja bym chcialam dostac
jakis bon upominkowy do fryzjera, na manicure , kosmetyki dla siebie. a dostawalam tylko rzeczy dla małego. nawet kwiatka nikt mi nie przyniósł.

Ja też wolałabym prezenty dla małego, im więcej kupią znajomi, tym więcej zaoszczędzę ja, i jeśli będę miała ochote na jakąś książkę, to będę mogła sobie na nią pozwolić :):P A z drugiej strony, jakiś koszyk kosmetyków, albo zestaw domowego spa, dobra książka.... Też niegłupie. Bo jakoś nie widzę siebie latającej z maluchem na balejage, albo na 'relaksujacy masaz' kiedy wszystko robione jest z zegarkiem w ręku, bo dziecko, bo karmienie bo to i tamto....:)

to prawda, ja jak dobrze pamiętam, pierwsze 3 miesiące po urodzeniu też byłam skupiona najbardziej na dziecku i na spa czy inne rozkosze to nawet końmi by mnie nie wyciągnęli, zresztą jakoś nie wyglądałam o dziwo najgorzej, a włosy przy małym dziecku raczej powinny być spięte, więc jaka to radość z fryzjera ? Tylko, że ja miałam taką opcję, że nikogo z małą nie mogłam zostawić,.. może gdybym miała mamę swoją pod bokiem to byłoby ok i skusiłabym się, ale wątpię. Wtedy najbardziej cieszyły mnie prezenty dla dziecka. Teraz moja mała ma 9 miesięcy i za taki bon do spa i kosmetyczki wycałowałabym koleżankę z wdzięczności :D najlepszy prezent

Gość wojowniczka kwadrat!
dziewzyny, ale macie fajne pomysły na prezenty. normalnie ten wątek powinien przeczytać każdy facet, który myśli, że kobiecie wystarczy kupić komplet smoczków i śpioszków! walczmy o swoje przywileje!!!!

Gość jjjjjjjjjjjjj
Dla mamy mozesz kupic jakis balsam do ciala po porodzie sa w rossmanie albo herbatke laktacyjna a dla dziidz grzechotke potem dziecku sie przydaje sporo zabawek