Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milii28

BABY SHOWER co myślicie? Jak zrobić?

Polecane posty

Gość Milii28

Moja przyjaciółka jest w ciąży, myślałam nad tym żeby zorganizować jej baby shower, nie wiem jak się do tego zabrać. Czy któraś z Was miała albo organizowała taką imprezę? Ona bardzo lubi tego typu eventy, więc myślę żeby się ucieszyła.

Gość obejrzyj jakiś amerykański fil
i zobacz jak oni to urządzają, albo zatrudnij firmę, która ci taki event zorganizuje :o

Gość a ja tam myśle że to fajne
Zaproś koleżanki, zrób jakieś fajne ciasteczka- babeczki z lukrową polewą, lody, owoce, może pizza i ogóry kiszone ;) Jakaś spokojna muzyczka, kakao dla przyszłej mamy i kawka dla was no i ploteczki. Każda kupi coś dla dzidziusia i będzie fajnie. :)

Gość Milii28
Chętnie bym skorzystała z pomocy jakiejś firmy, nie wiem czy są takie w Warszawie? Przyszła mama jest konsultantką ślubną, swój ślub w zeszłym roku też miała zaplanowany co do jednego kwiatka więc nie chce się skompromitować.

Gość didina
Organizacja jest bardzo prosta. Zadzwoń do wszystkich koleżanek, które masz zamiar zaprosić. Poinformuj o planowanym terminie imprezy i o kwocie składki. Potem kupujesz przyszłej mamie z tej kwoty prezent np. podgrzewacz do butelek itp., jak masz zdolności manualne i trochę fantazji to można zrobić np. tort lub bukiet z pampersów. Za resztę kasy kupujesz ciasta, wino itp. A miejsce imprezy to już zależy od ciebie. Może to być u ciebie w domu wtedy jest taniej i już całkowitą niespodzianką dla przyszłej mamy bo zapraszasz ją niby na ploty a tam ... BUM!

Gość oczywiście ze i w polsce
jest tradycja odwiedzania przyszłej matki przez jej przyjaciółki. Jest też tradycja częstowania gości i tradycja przynoszenia przez gości podarków dla gospodarzy, a jeśli to się połączy wyjdzie baby shower.

hahahahahahahahaha dobre :D nie nie ma takiej tradycji przynajmniej wsrod normalnych ludzi, idiotow udajacych ze mieszkaja w hollywood nie biore pod uwage :D jak kobieta urodzi dziecko odwiedza ja rodzina przynosi prezenty itd nie nazywaj tego baby shower durna babo :)

Gość nie jak kobieta urodzi ale jak
jest w widocznej ciazy. Myślisz ze wtedy znajomi nie wpadają z gratulacjami? Do mnie przychodzili, zreszta sama zapraszalam kolezanki bo się nudzilam w domu więc czesto ktoś na kawkę wpadał. I dostalam dużo rzeczy dla malucha po dzieciach kolezanek i nowych bo jak przychodzily to cos przynosiły. Ja też bylam zapraszana do nich jak byly w ciazy i tez cos przynosilam. No i w czym to się rożni od baby shower? Jakbym zaprosila je w wiekszym gronie (a zdarzalo sie i tak) to byloby baby shower. Siedzialysmy, jadlysmy ciastka i plotkowalysmy o wszystkim. Nie widze powodu dla ktorego byloby to złe? To na okres ciazy mam sie zamknac w 4 scianach i z nikim nie spotykać bo inaczej bede idiotką ktora cieszy sie z ciazy i zachowyje jak gwiazdka Hollywood?

Baby shower = pępkówka/ bociankowe. Ale jest organizowna dość rzadko, jak widać z nastawiania niektórych już wiadomo czemu ;/ Łatwiej przyjść na spontanie i przynieść kolejną paczkę pamperów, niż włożyć trochę wysiłku i zaplanować miłą imprezkę dla przyszłej mamy;/ Wg mnie takie bociankowe to super sprawa, mama na miesiąc przed porodem ma jeszcze siły na spotkania towarzyskie, a jakiś prezent na pewno będzie przydatny :) Można też zrobić liste i zamiast robić zrzute, to każdy może kupić drobiazg od siebie- grzechotke, gryzaczek, spiszki, buletke itd :) Osobiście wolałabym dużo drobiazgów niż jeden konkret :P

Gość gość
Wystarczy spotkać się w miłym babskim gronie, najlepiej u niej w domu, albo u którejś z was, zrobić dobre jedzonko i przynieść fajne prezenty. Ustalić wcześniej między sobą żeby się nie powtarzały. Fajny, praktyczny prezent to np torba dla mamy na akcesoria dziecięce i coś dla maleństwa- ubranko np. Bardzo fajne pomysły na prezent można znaleźć na http://babybaam.com

Gość gość
jak dla mnie taki 'event' jest obciachowy. lepiej po urodzeniu dziecka, oczywiście nie od razu odwiedzić rodzinę i przynieść jakiś drobiazg. byłam kiedyś na takim baby shower - kobietka była w 34 tc, urodziła martwe dziecko, nie miała później co zrobić z tymi bzdetami które otrzymała od gości, wiem że to skrajny przypadek ale pomyślcie, że do porodu wiele może się zdarzyć

Gość gość
Kolejny kretynski zwyczaj ze stanow.

Gość patikaa
Moim zdaniem taka impreza to dobry pomysł, w końcu jest co świętować. Oczywiście taką imprezę warto zrobić pod koniec ciąży, w sumie to dobry sposób na skompletowanie wyprawki dla noworodka. My dostaliśmy od znajomych wózek, także największy wydatek nam odpadł. Mamy aspena adamex, polska marka, serwis na miejscu, wózek bardzo solidny, więc godny polecenia. Dokupiliśmy do niego fotelik tej samej firmy, także można go wpiąć.

Gość gość
Dziadowski głupi zwyczaj. Faktycznie jak coś pójdzie nie tak to co ma.zrobić z tymi podarkami? Prezenty się daje po urodzeniu dziecka taka jest polska tradycja. A tu za dużo amerykańskich filmów...

Gość gość
Większość rodziców kupuje wyprawkę przed narodzeniem dziecka, więc po narodzeniu raczej nie ma już szansy kupić czegoś ekstra, bo rodzice już wszystko mają. Nie powinno się również odwiedzać młodej mamy przynajmniej do końca połogu, a na pewno do momentu, w którym ona nie będzie się czuła komfortowo przyjmując gości. Dlatego ja wolę zrobić takie spotkanie przed narodzinami dziecka. Małe dziecko głównie, je, śpi i załatwia swoje potrzeby. Co taka mama ma z takie spotkania po porodzie kiedy większość czasu zajmuje jej opieka nad dzieckiem? Ani nie pogada z ludźmi, ani się nie pobawi i nie odstresuje. Przed porodem może jeszcze spokojnie usiąść i porozmawiać z ludźmi.

Gość gość
"Dziadowski głupi zwyczaj. Faktycznie jak coś pójdzie nie tak to co ma.zrobić z tymi podarkami? " - na tej samej zasadzie przyszli rodzice nie powinni kupować absolutnie nic przed narodzinami. Bo co jeśli - odpukać - coś pójdzie nie tak? A przecież większość jednak ma skompletowaną pełną wyprawkę pod koniec ciąży.

Gość gość
Głupie kur/wy znów kombinują jak wyciągnąć od gości prezenty i nic nie kupować dla SWOJEGO bachora :O

Gość gość
To chyba kosztowna impreza...