Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 39 tc... oojoj :(

Czy zawsze dają znieczulenie podczas porodu ?

Polecane posty

Gość 39 tc... oojoj :(

witajcie jestem w 39 tyg ciąży i strasznie się boję porodu... :( I chciała bym się dowiedzieć czy zawsze dają lekarze znieczulenie ? czy muszę sama się o nie prosić ? i czy jest to jakiś koszt ?

Gość zawsze? chyba żartujesz
prawie nigdy nei dają

Gość blybly bdkei
znieczulenie w polskim szpitalu, buhaha! chyba jak posmarujesz lekarzowi.

większość szpitali robi to nieodpłatnie.\musisz zorientowac się jak to jest w twoim. przy przyjęciu musisz poinformować ze chciałabys ewentualne znieczulenie zop- pobiorą ci wtedy potrzebne badania krwi.

Gość jaskaMamuskaaa
chodzi ci o znieczulenie zewnątrzoponowe?

Gość jezuuuuuuuuuu
dowiedz się w szpitalu. Większość szpitali nie ma wcale tej opcji, niektóre tylko odpłatnie

ja miałam taką mozliwośc skorzystania z tego znieczulenia... w polskim szpitalu... zupełnie za darmo.. zrobiono mi konieczne badania przy przyjęciu na porodówkę nie skorzystałam... wybrałam dolargan

Gość moja znjaoma miala
:D :D :D ale sie usmialam jak przecytalam twoj topik. ty chyba nie w pl mieszkasz.

Gość oyugiuh
nie wiem jak jest w innych szpitalach ale... koleżanka tydzień temu urodziła dziecko. i na znieczulenie się nie załapała. dlaczego? ponieważ na znieczulenie i to odpłatne można liczyć jedynie w godzinach 8-15. po godzinie 15, w soboty, niedziele i święta już nie. dlaczego? bo nie ma anestezjologa. do szpitala trafiła kwadrans po 15, anestezjlog jeszcze co prawda był ale powiedział, że jego dyżur się skończył. pomimo tego, że błagała - znieczulenia nie otrzymała. i co ciekawsze podobno takie coś jest zgodne z prawem.

Gość ja rodzilam 3 miesiace temu
i pytali czy chcę znieczulenie. Zrobili mi badania w tym kierunku, podpisałam zgodę, jednak poród tak szybko się rozwijał , że nie było sensu dawać znieczulenia. Od pierwszych skurczy urodziłam w 40 minut, a ból nie do zniesienia to te ostatnie 15 minut. Wcześniej spokojnie dało się wytrzymać.

Jak się będziesz prosić o nie to MOŻE Ci dają. Ja akurat znieczulenia nie chciałam, ale wiem, żejak ktoś chce to jest z tym problem....

W szpitalu, w którym rodziłam znieczulenie podobno jest na życzenie, nawet na stronie szpitala jest informacja, że pacjentka może wybrać poród ze ZZO, ale w praktyce, albo nie ma anastezjologa, albo operuje, lub szykuję się do operacji. Jeśli jest i akurat nie ma operacji, to oczywiście ZZO zostanie wykonane, ale ciężko trafić:-P