Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jan Kowalski Jan

Jest tu jakiś radca prawny?Odszkodowania a podatek?

Polecane posty

Gość Jan Kowalski Jan

Chcialem zapytać, może akurat ktos bedzie obeznany, czy jeśli uległem wypadkowi na nierównym chodniku (złamana noga) i uzyskałem odszkodowanie od ubezpieczyciela miasta na zasadzie ugody bez postępowania sądowego w wyskosci kilkunastu tysięcy to muszę zapłacić od tego podatek na koniec roku? Czytam wszystko co znajde na ten temat i dalej nie jestem pewny a zapłacić pare tysięcy podatku żeby komorowski sobie przyznawał nagrody z tej kasy jakoś mi sie nie widzi:/ :P

Gość sdsdsddssdfdfdfdf
sam ejstes zlodziejem i wyciagnales kase od panstwa bo jestes kaleką i chodzic nie umiesz, a szkoda ci dac troche % komorowskiemu? co za matol

Gość jeśli to zwykłe odszkodowanie
piszesz że była to ugoda pozasądowa - w takim razie niestety zgodnie z prawem należy się podatek chore to niestety ale takie mamy skurwysyńskie prawo

Gość Jan Kowalski Jan
Niech Komorowski zrobi w końcu drogi porządne:D Jeśli mi sie należy to korzystam Ten artykuł czytałem i dalej nie wiem Zgodnie z tymi przepisami, wolne od podatku dochodowego są otrzymane odszkodowania, jeżeli ich wysokość lub zasady ustalania wynikają wprost z przepisów odrębnych ustaw lub przepisów wykonawczych wydanych na podstawie tych ustaw, z wyjątkiem Skad mam wiedzieć czy zostalo ono ustalone wedlug tych zasad? Nigdzie tez nie znajduje info jaka maksymalna kwota jest zwolniona od podatku

Gość Jan Kowalski Jan
Tak też myślałem :/ kurwa to po zaplaceniu podatku,potraceniu prowizji radcy prawnego i doliczeniu kosztow leczenia zostaje mi pare złotych z niby całkiem fajnego odszkodowania

Gość a ja tak.......
dla mnie bardziej chore jest to, że ktos przewrocil sie na prostej drodze bo nie umie chodzic i potem wyciąga kupe kasy odszkodowania, niezly pomysl na zycie.

Gość Jan Kowalski Jan
Dziecko gdzie przeczytałeś/aś że droga była prosta?:) Poza tym to była zima więc krzywe płytki chodnikowe plus lód ale nie mam zamiaru ci sie tłumaczyć:] narzekaj lepiej na ludzi którzy żyją z zasiłków,narobią sobie dzieci i potem na nie dodatkowo biorą pieniądze a nie potrafią zapewnić im porządnej przyszłości. Po to są ubezpieczenia żeby z nich korzystać

Gość tu znajdziesz rozmiary
a czemuz to pani szanowna PROSZEK DO PRANIA VEL INDOR nie odpowiedziala panu? wszak taka prawniczka z niej wielka?:P phi...:D:D:D:D:D

Gość halo proszku
moze sie wypowiesz:D:D:D:D:D

Gość halo proszku
jestes indorze?

Gość papier do srania
ja jestem ale ja jestem komornikiem i jej wyimaginowanym bratem co chcecie od mojej sisotry...