Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała kalarepka

jakie studia....POMOCY!

Polecane posty

Gość mała kalarepka

W tym roku piszę maturę i nie wiem dokładnie jakie przedmioty brać pod uwagę. Jestem na rozszerzeniu mat-bio-chem, jednak chemia nie jest moją mocną stroną. Wolę matme a biologię też lubię. Dlatego najchętniej napisałabym maturę z tych przedmiotów ale taki zestaw bez chemii właściwie nic mi nie daje, więc równie dobrze mogłabym zrezygnować z tej biologii i napisać samą matmę. Wiem że nie chcę być biologiem!! Zastanawiam się czy ryzykować i kuć cały rok te 3 przedmioty prócz pozostałych podstaw i ryzykowac na medycynę? czy lepiej dać sobię spokój z chemią i biologią i iść na jakaś ekonomię zarządzanie itd....sama nie wiem gdzie będę pasowała....pomóżcie

Gość mała kalarepka
help me

po ekonomi i zarządzaniu nie ma wogóle pracy za dużo osób kończy te kierunki a co do medycyny to powinno się iść z powołania a nie z braku innego pomysłu

Gość i tak powiem......
z takim podejsciem to idz na lopatologie

Gość mała kalarepka
tak dziękuję wam bardzo za pomoc....rozumiem że całe lata nauki mam sobie odpuścić i zacząć kopać rowy. Chce iść na studia...medycyny się boję że nie nie dostane się a wtedy cała nauka na marne bo nie chce iść na samą chemię albo biologię. A lekarze swoją drogą są jacy są ale jest ich mało i jeżeli szli by tylko na medycynę Ci z prawdziwego powołania to w kolejce byś stała 10 lat i może byś dożyła z chorobą. Niektórzy powołanie odkrywają w sobie później inni wcześniej....

Gość mała kalarepka
może ktoś pomoże jeszcze....?

Gość mała kalarepka
no tak ale farmacja to głównie chemia....a tej wolałabym uniknąć jeżeli się nie uda to trudno ale wolę coś z matmą i biologią....wiem kiepskie połączenie;/;/

Gość LoveStory500
a biotechnologia np?

no to jak nie farmacja i medycyna to weterynaria zwierzaki tez potrzebują pomocy

Gość amelia00
miałam podobny problem, bo o ile biologie lubie to na każdym interesującym mnie kierunku łączyła się ona z chemią - której nienawidzę

Gość mała kalarepka
i co wybrałaś? no tak ale weterynarii nie ma w moim mieście a poza tym jest się też bardzo ciężko dostać....więc nie wiem czy mam szanse;/;/ Nie uczę się źle ale poprostu obawiam się że cały rok nauki pójdzie na marne bo jeżeli nie medycyna to już nic nie zostaje mi z biologią....wtedy muszę coś patrzeć z matmą, jakaś ekonomia itd