Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2-letnich blizniakow

Do 2-latkow mam pytanie mam :-)

Polecane posty

Chodzi mi o spanie w dzien. Ile godzin zaliczaja wasze maluchy, czy je budzicie, czy budza sie same i czy budza sie łagodnie. Moje strasznie sie drą, zwłaszcza córka. Rano jest usmiechnieta, pogodna jak wstaje, ale po poludniu koszmar. Syn rożnie, ale tez czesto mu sie zdarza wydzierać. Ponieważ spią w tym samym czasie, wyobrażacie sobie jakie mam stereo, gdy sie obudzą. Zawsze mam stresa przed tym... :-O Jak jest u WAs? I jak reagowac na takie placze? Nosic i tulic (dwojke na raz? :-P ) czy ignorowac???

czasem tak drą paszczę, że nie mam spokoju, żeby popisać na kafe, pograć na kompie, albo pogadać z kumpelkami przez telefon

Moja dwulatka śpi w dzień od 12 do 14, czasem 15tej, jak przed drzemką zdążyła się porządnie wyszaleć. Często zasypia jeszcze w wózku, na spacerze, wtedy budzi się jak gdyby nigdy nic, po prostu siada do pionu, zaczyna gadać :) ale w domu różnie z tym bywa-czasem budzi się z płaczem-wtedy biorę na ręcę, przytulamy się, po 10 minutach zazwyczaj ma dosyć czułości :)

Gość moja córka wstaje ok. 6:30
w dzień śpi co trzeci dzień przez 2-3 godziny, a chodzi spać ok. 21:30. Mała ma 20 miesięcy.

Gość moja córka wstaje ok. 6:30
aha! budzi się sama i zawsze uśmiechnięta, wita mnie całuskiem i przytuleniem się do mnie

moja też po dzremce w dzień często z płączem wstaje i tez potrafi mi małego zbudzić więc uwierz mi wiem o czym mówisz, mała śpi od 20 do 5-5,30, dzremka od 12 do 13-14.

moje bliźniaczki-prawie dwulatki śpią od 20 do 5.30 , codziennie ta sama budzi się pierwsza i woła mnie budząc przy okazji drugą. ta obudzona oczywiście jest niezadowolona i musi zawsze trochę jeszcze się poprzytulać. w dzień śpią 2-3 godz. często budzą się w złym humorze, ale nie mogę powiedzieć że wrzeszczą, po prostu muszą "dojść do siebie"

Adrietta....Podziwiam Cię :) Chyba zawsze rano będę myślała o Twoim przypadku,bo ja narzekam, że moja wstaje wcześnie-a robi to jak już widzę DOPIERO o 7 ;), że mnie budzi- a po prostu przynosi zabawki i bawi się u mnie w łóżku- naprawdę bardzo podziwiam :P

Gość maminaaaa
Moj rok i 9 miesiecy spi od 20 do 6-7 i w dzien 3 h. Dobrze, bo mimo, ze kocham go nad zycie, tez musze czasem odpoczac :)

Gość 2 latka a moja
pieciolatka potrafi obudzic sie z histeria, czy to w dzien czy w nocy. Natomiast 3-latka rzadko budzi sie w zlym humorze. U starszej sa takie histerie, ze az na wymioty ja zbiera. czasem wychodze z siebie. Bo jak ja przytulam drze sie glosniej, jak wychodze z pokoju, wiszczy MAMA. I badz tu czlowieku madry.

Gość bvfnv nb bmkhg
mój synek jak miał 2 latka to spał 20- ok 7 ( z tym że on się wybudzał 2-3 razy żeby się napić, popił wody i spał dalej) i dwie drzemki w dzień ok dwóch godzin. ogólnie straszny z niego śpioch.

Gość w.t.f.o.m.g.
Moje dziecko w wieku 2 lat juz nie spalo w dzien :D

Gość mama dwulatki jednej
moja w dzien spi 2 godizny od 13.30 do 15.30, czasem troche dluzej ,a le zywkle o 16 ide ja obuidzic. zdarza sie, ze budzi sie z palczem ale rzadko. zwykle bawi sie w swoim lozeczku i wola zeby po nia przyjsc. w nocy idzie spac o 22 wstaje o 8 rano i krzykiem domaga sie mleka

drą się ? i ty martwisz sie ze nie posiedzisz na kompie hehe załosna jesteś troche,trzeba bylo myslec przed a nie po fakcie :) co do tematu mój śpi np od 14:30 do 15:30 albo jak zasnie dopiero o 17 to spi do 19 i potem idzie oczywiscie pozniej spac np 22

Gość mama zaraz dwojeczki
Moj synek skonczy 2 latka za 2 tygodnie. Od jakiegos miesiaca nie spi juz codziennie, ale czasem sam mowi, ze chce spac i wtedy go klade. Na noc chodzi spac tak miedzy 19.30-20.00 i spi tak do ok. 8.00 rano. Pracuje 3 dni w tygodniu i w te dni niestety zazwyczaj musimy go budzic tak kolo 7.15.

Gość sxazxaza
saleminkaa8 ale ty glupia jestes :D Przeciez widac, ze ten drugi wpis to zwykly podszyw :O