Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Adelajda84

Dukan górą

Polecane posty

Witam jestem 3 dzien na fazie ataku.Stosowałam Dukanka już wcześniej.Schudłam 13 kg niestety zastosowałam2 z 4faz i pare kg wróciło

Zastanawiam się czy od jutra przejść na 2 faze czy jeszcze pociągnąć 1.Schudłam kg,ale to pewnie dla tego,że grzeszyłam.

Gość raczej jesc
dukan gora ? to ty tak uwazasz

witajcie na diecie dukana jestem od 17 03 schudłam 19 kg ale jest mi coraz trudniej proszę o wsparcie bo juz sobie sama tak dobrze nie radze

witam witam dzis moj 4 dzień przed chwilą się zważyłam i niestety spadku nie odnotowałam,ale trwam dalej.Na śniadanie usmaże placki otrębowe a na obiad udko gotowane

dziekuje bardzo a co do twojego spadku wagi to się nie martw tak czasami bywa że waga stoi w miejscu

Witam:) Ja dukana zaczynam po raz enty..i jakoś zawsze słodycze mnie lamią!! Jestem na siebie bardzo bardzo zła z tego powodu! Może razem będzie rażniej?:)

Witaj Małgosiu to tak jak ja.Zawsze przegrywam z łakomstwem jednak nie przestane walczyć

Przydało by się troche poćwiczyć,ale tak mi się nie chce.Wieczorkiem wyskocze na spacerek z psem lepsze to niż nic

Witam. :) Czytam niektóre wypowiedzi i...dziwi mnie niezmiernie jak ktoś pisze, że już nie wytrzymuje albo, że słodycze go kuszą. Przecież na tej diecie można opychać się do pełna i słodyczy dukanowych jest mnóstwo (sernik, ciasteczka, nutella, czekoladki). Takie są efekty jak ktoś zna dietę pobieżnie a ją zaczyna. Trzeba znać listę produktów dozwolonych, tolrrowanych, zakazanych. Uderzeniówkę zrobić "czystą", bez jogurtów, mazeiny, serków wiejskich. (potem już można). Tak stosowana dieta nie męczy, to sama przyjemność najadać się pysznościami i chudnąć.

zrobiłam go tylko z dozwolonych w fazie 1 składnikó-ser chudy,jajka,słodzik i odrobine mleka.N

Naata pięknie Ci te kg spadają,prawie 10 kg za tobą i to w tak krótkim czasie.Ile u Ciebie trwała 1 faza?

Pierwszą fazę miałam siedmiodniową. Teraz moja waga wynosi niecałe 81 kg ale chcę zmienić stopkę 10.08. po kolejnym pełnym miesiącu. Ja sernik robię z chudego twarogu 1/2kg, do tego dodaję 4zółtka, dwie łyżki słodziku i ucieram długo. Następnie 1 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia, wymieszać mikserem i dodać pianę z czterech białek. Z białkami tylko lekko zamieszać łyżką. Piec godzinę w 180 stopniach. Wychodzi bardzo piankowy. :)

Aha. Do tego sernika jeszcze ze trzy krople aromatu do ciasta. Ważne jest w tej diecie by za mało nie jeść, nie jeść zbyt rzadko. Ja zauważyłam, że chudnę więcej gdy więcej zjadam. Jem pięć posiłków dziennie. Śniadanie zawsze bardzo solidne. Na drugie albo serek wiejski albo 1/4 sernika albo ryba wędzona. Zawsze gorący obiad, podwieczorek i kolacja. Robię jajka w majonezie, zupy zabielane jogurtem (grzybową, koperkową), flaki z żoładków drobiowych. Jem duuużo i smacznie.

pękłam dzisiaj podjadłam sobie suchej chałki ostatnio nie moge sie opanować żeby czegoś nie podjeść a to ogorka mało solnego a to serek homogenizowany jak mam sie oprzec zey nie podjadac pomozcie czekam na propozycje:)

A nie mogłaś zjeść np. Dukanowego sernika czy zrobić gofry z dukanowego przepisu? Podjadasz bo jesteś głodna, najedz się porządnie dukanowymi produktami to nie będzie Cię ciągnęło do innych. :) Ja dziś na śniedanie zjadłam 3 gofry (jajko ubite + 2łyżki otrąb owsianych + łyżka serka homo 0% tłuszczu + 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia) z serkiem chudym ze słodzikiem i atomatem waniliowym a na drugie śniadanie całą dużą wędzoną makrelę. Choćbym chciała nie dam rady więcej zjeść ale jakby co mam sernik, który mogę zajadać bezkarnie. :p Jeśli nie możesz utrzymać tej diety to odpuść sobie. Pojadając chałki nie jesteś i tak na Dukanie.

na dukanie to ja jestem juz 4 miesiac moja droga schudlam 19 kg a podjadam zawsze przed miesiaczka tak poprostu mam i koniec a tak latwo nie odpuszczam

Jesz jak chcesz. :p Ale chałka chyba nie należy do dd. Po prostu wyraziłam swoją opinię.

ja nie miałam na myśli że chałka należy do dd tylko o to jak mam sohbie poradzić z ochota na słodkie przed okresem o należę do osób ktore nie lubią gotowac i ja przez te 4 miesiące jadlam tylko bialko gotowane wedzoną makrelę i łososia i serek wiejski lekki i warzywa jak na przemiennej jestem ale ostatnio nie moge przestac myslec o slodyczach i jesli moglahbym cie prosic o szczegolowy przepis na ten sernik:)

Błędy nieważne. :p A przepis na serniczek masz parę postów wyżej. Jest bez mazeiny bo ja nie stosuję mazeiny. Boję się, że zahamuje chudnięcie choć jest dozwolona. Mimo to sernik wychodzi bardzo smaczny. Właśnie mi taki jeden stygnie w foremce.

Ochota na słodkie przed @....polecam nutellę dukanową:) przepisy w necie.

Cześć dziewczynki nie miałam czasu zajrzeć wcześniej.Moje dzisiejsze menu S-3 spore kawałki serniczka z nutelką Dukanową o-2 jajka sadzone k-placuszki otrębowe które ubustwiam i które chętnie jadła bym częsciej

Postanowiłam,że przeciągne 1 faze do 7 dni a od poniedziałku rusze z warzywami.Nie cierpie ryb,nie zjem ich pod zadną postacią przez co moje menu jest troche ograniczone.Jem głownie sery,jajka,kurczaka i niestety pije bardzo dużo kawy z mlekiem-mój nałog

Przed @ to większość z nas ma problem z opanowaniem sie przed zjedzeniem czegoś słodkiego,to nas często gubi.