Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LoveStory500

logopedia czy bezpieczeństwo wewnętrzne?

Polecane posty

Gość LoveStory500

Który kierunek studiów byście wybrali i dlaczego? filologie polska ze specjalizacją logopedia czy bezpieczeństwo wewnętrzne?

Gość LoveStory500
up

Gość ochaaa
bw w Toruniu?

Gość LoveStory500
w Rzeszowie

Gość ochaaa
Mam znajomych w Trn właśnie na tym i wszyscy mówią, że trochę nudno, że robią z tego taką drugą politologię, duża zajęć na zapchanie planu. Ale w Trn to nowy kierunek, 2 rok chyba prowadzą. Sprawdzałaś plany zajęć, listy przedmiotów?

Gość LoveStory500
tak tak. w Rz. jest to nowy kierunek, pierwszy rok. Ale boje się właśnie tego, że zamiast takich przedmiotów związanych naprawde z bezpieczeństwem, będzie właśnie duzo politologii, i że w końcu do żadnego konkretnego zawodu mnie to nie przygotuje;/ a znowu na ta logopedie to bym chciała jakbym wiedziała że dostanę prace np w jakiejs przychodni logopedycznej, bo nie koniecznie chciałabym wylądowac w szkole...

Gość ochaaa
Ale jakby nie patrzeć, po logopedii masz konkretne umiejętności, a bo bw.. właściwie nie wiesz co dokładnie, jeśli zrobią z tego drugą politologię jak w Trn to właściwie "rozszerzenie swoich horyzontów", co przydatne, oczywiście, ale raczej kasy Ci nie przyniesie. A rozszerzać horyzonty można na własną rękę ;)

Gość LoveStory500
może i masz rację.... sama już nie wiem:( to trudna decyzja.

Gość amelia00
oo widzę że nie tylko ja mam taki problem ;/ i jeszcze to nieszczęsne bezpieczeństwo po bezpieczeństwie to policja, straż wojsko gdzie można dostać się bez tego konkretnego kierunku, lub praca w urzędzie gdzie każdy pilnuje swojego stołka ja tez coraz bardziej przekonuje się do swojej gospodarki

Gość pSZeCZkolanka
Logopedia! Na logopedów jest obecnie olbrzymie zapotrzebowanie, bo dzieci mają coraz większe problemy z zakresu rozwoju mowy! Niekoniecznie musisz wylądować w szkole - stosunkowo niewielkim nakładem pieniężnym można otworzyć prywatny gabinet i kosić kasę ;) Wiem co mówię - połowa dzieci z mojej grupy przedszkolnej korzysta z usług prywatnego logopedy. W przedszkolu jak zawsze brakuje na to funduszy, więc logopeda z poradni jest na dyżurze raz na trzy tygodnie a dzieci w placówce 160, z czego połowa nadaje się do terapii, tak więc... Powodzenia!