Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bernia

Tommee Tippe , Avent, Lovi

Polecane posty

Które butelki i smoczki uspokajające byście wybrały. Kiedyś miałam butelkę Avent ale korci mnie zmienic na inną. Którą z tych 3 najlepiej polecacie?

najlepsze są: Natural Flow butelka z szeroką szyjką (Dr Brown's). Mój synuś nie ma po nich kolek. wcześniej uzywałam aventai łykał bardzo dużo powietrza przy karmieniu

Gość mamacóreczki
tommee tippe mam i jest ok ni e zamieniłabym jej:)

My używamy nuka z tym brązowym, miękkim smoczkiem i u nas ta butelka najlepiej się sprawdziła. Avent i Livi też przetestowaliśmy. A smoczki mamy z aventa:)

jeżeli chodzi o smoczki to najbardziej pasują nam nuk. mam kilka rodzajów, ale tylko te przynoszą efekt:)

Ale dla bardziej pyzatych dzieci nuki są niedobre bo wrzynają się w policzki. Przetestowane:)

zgadzam się z tymi smoczkami z przedmówczynią :) chyba musisz autorko popróbować ze smoczkami, ja tak zrobiłam. koszt nie jest duzy więc spróbuj

do butelek avetn (zero kolek, przy jakis innych mial kolki) uspokojajacce z lovi bo sa idealnie dopasowane i trudno dziecku sobie go wyjac jak np nuk a smoczek z aventu mialam i byl blaski jak deska a z lovi jest ladnie dopasowany do buzi:)

majowamama skoro z aventu lykal duz powietrza to moze za maly otwor byl?? albo za bardzo dokrecone byly butelki?? bo odpowietrzanie jest ze spodu i jak sie dokreci na maxa to gorzej powietrze dochodzi. ja mam avetn i nawet bardzo geste je i nie lyka powietrza

Mi smoczki aventa pod tym względem pasują, że nie ma możliwości włożenia go do góry nogami tak jest wyprofilowany a teraz kiedy mała nabrała właśnie umiejętności samodzielnego wkładania smoczka to bardzo ważne. Kombinuje, kombinuje, ale zawsze włoży tak jak ma być;)

Gość mamamama27
smoczek do buzi z lovi - avent odstaje i to tak ze małemu kiedys dziurki w nosie przykrywał.. lovi jest super butelke mam aventa - ma najmniejszy przepływ i mojemu synkowi to pasowało - a smoczki aventu pasują do butelek lovi i na odwrót więc kiedyś dałam mu smoczek lovi ale wymiotował po nim bo za szybko łykał - za to świetnie sie to sprawdza przy kaszkach itd - bo avent ma zawsze małe dziurki tylko większą ilość a lovi ma coraz więszą jedną dziurkę więc super kaszki leciały - a tommyy tippee też miałam i dla mnie ok jakbym karmiła piersią bo naprawde przypomina pierś ale nie karmiłam a aventa miałam więcej butelek, tą jedną to wybrałam avent

niewiem juz jak z tym łykaniem powietrza ale zmieniłam butelki na browna i teraz jest o niebo lepiej. poza tym smoczki są bardziej miękkie. aventy przydadza się do soczków jak bedzie starszy.