Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia***

Co jeść żeby podnieść hemoglobinę ?

Polecane posty

Gość Basia***

Jestem w ciąży i hemoglobina mi spada. Lekarka powiedziała,że jak same witaminy nie wystarczą to przepisze mi żelazo. Przyznam,że odrzuciło mnie od mięsa,chociaż tak naprawdę nigdy za nim nie przepadałam . Co mogę jeść,żeby w naturalny sposób uzupełnić te braki żelaza ?

Gość PrzyszlyChudzielec!
Hej Basiu... moja siostra tez jest w ciazy i wyszlo ze ma tylko 5 hemoglobiny a powinno byc 15... od 2 dni lezy w szpitalu podaja jej dozylnie krew i zelazo. musisz zaczac koniecznie jesc watrobke i szpinak tam jest zelazo. jak bede cos wiedziala to napisze Ci wiecej

Gość bylo mi lepiej
ja jadłam kiszony barszcz, czasem wątróbke; szpinaku nie warto jeść bo zelazo się nie wchłania a odkładają się szczawiany. Poza tym to jeszcze żółtka jajek, pokrzywy, natka pietruszki. I polecam kupić żelazo chela-ferr firmy olimplabs nawet jeśłi lekarz inne poleci.

sok z buraka, pietruszka, wątróbka. po porodzie najbardziej i sok z buraka pomógł, słodkie to okropnie, ale skuteczne! 1 kubek dziennie przez 2 tyg i hemoglobina wróciła do normy :) zwykłego buraka surowego do sokowirówki, do tego kilka kropel soku z cytryny żeby aż tak nie muliło i już :)

Gość kijkajkj;jo
Dokładnie sok z buraka jest super!!! ale z wątrobką ostrożnie ponieważ ma ona dużo witaminy A a to nie wpływa korzystnie na dziecko. Więc z wątróbką niekoniecznie.

ale skoro autorkę i tak od mięsa odrzuca to nawet jak się zmusi i zje to nie więcej niż 2-3 kawałeczki a taka ilośc nie zaszkodzi :) zresztą nikt chyba nie jest w stanie pochłonąć pół kilo wątróbki żeby owa wit A zaszkodziła maluchowi :)

Gość Lena204
pij sok z buraków pomaga

Gość jedz dużo warzyw i czerwonego
mięsa

to nie zmuszaj się, nie ma sensu! ja teraz też mam niechęć do mięsa, w sumie może ono dla mnie nie istnieć. raz na 3-4 dni piję soczek i jak na razie wyniki swietne, a nie jem prawie nic, bo nic mi nie smakuje.

Gość ja nie piłam
wątróbki w ciąży nie można bo ma za dużo wit. A , za to trzeba jeść buraki, brokuły,

Gość ja nie piłam
inne źródła żelaza oprócz mięsa: ryby, żółtko jaj, twaróg, orzechy, mleko, warzywa strączkowe, brokuły, szpinak,

Gość Basia***
Sok z buraków dobry kupny dostanę ? Czy Wy robicie same ? Dziewczyny a czy gotowane buraki (bardzo lubię mogę je jeść jak jabłka) też mają żelazo czy tylko surowe ?

Posypuj kanapki natką pietruszki. I ogólnie pietrucha do wszystkiego- zielona, pachnąca, nie powinna Cię odrzucać. Ja po 1 miesiącu takiej zielonej terapii miałam duuużo lepsze wyniki:)