Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dawena

Obwód brzucha w danym tygodniu ciąży

Polecane posty

Ja jestem w 37 tc i moj ma 103cm dzieki bogu nie widze rozstepów,a przed ciążą mialam 67cm A Wy dziewczyny?

Gość Lena204
ja jestem w 34tc i mam równą 100

a ile mialas przed ciąża? A jak z wielkoscia Pani Dupy? Moja niestety urosła ale nawet nie mierzylam.. Utyłam w udach i w dupsku a reszta nie ruszona mam nadzieje ze uda mi sie to jakos szybko zrzucic:O wygladam jak facet z reklamy tesco cienkie nogi i rece wieki brzuch i dupsko :O:O:O

23 tydzień - 117 cm , już mnie do porodu wysyłają :) oczywiście ci co nie wiedza że to jeszcze 4 miesiące :P

a w poprzedniej ciązy przed porodem -130 , normalnie mam rozmiar 38 , w ciązy za to wyglądam jak cielna krówka :P

bedziesz miec bliznieta?moja babcia miala chlopca i dziewczynke 2 byki po 3500!!! Mowila ze pod koniec ciazy spala na stojaco :O

Ja tez mam rozmiar 38 (w normalnym stanie) jezu jak ja czekam zeby zalozyl jakas fajna tuniczke dopasowane leginsy albo jeansy... Mam juz tak dosyc ubierania sie w te szerokie torby ciążowe :( Nie lubie tych szerokich szmat :(:(

a ja miałam w dniu porodu 117 przy pierwszysm dziecku a 116 przy drugim. W obu przybrałam 20 kg :O ( dodam, że nie jadłam za dwóch nigdy) Przed ciążą pierwszą 60 cm , 59 kg przed drugą 64 cm, 60kg teraz jestem 4,5 roku po porodzie i mam 66 cm obwód i 60 kg :)

Gość Lena204
szczerze to nawet nie pamietam ile miałam przed ciąza bo mnie to nie obchodziło:) ja byłam szczupła i w sumie nadal jestem tylko mam piłke z przodu i to nawet śmiesznie wygląda od tyłu normalna dziewczyna a jak sie odwrócę to jak bym piłkę połkneła:):)

Gość ketess
ja jestemmw 31 tyg i mam 108 cm

Tak bede miec bliznieta:) u mnie tez nie widac z tylu wszystko wyglada jak wygladalo tyle ze z przodu pilka lekarska:D i kosci biodrowe mi sie rozeszly o 2 cm ale to tez wroci do normy wiem bo jestem juz mama:)

Dawena bedzie dobrze ja tez sie balam przy pierwszych ciazach ,a tu samo spadlo no w spodnie nie weszlam po przyjsciu ze szpitala ale to wlasnie przez te cholerne kosci biodrowe.jestem drobna przed ciaza wazylam 51 kg w pierwszych przytylam 12 kg no teraz powinnam wiecej tak mi lekarz zapowiedzial ,a poki co mam 7 na plusie wiec tragedii nie ma:D

Gość Lena204
Dawena masz racje nie wazne ile sie przytyło ważne zeby malestwo bylo zdrowe:) ja od samego pocztku ciąży mam apetyt i nie wiem co to sa poranne mdlości przed ciązą ważyłam 52kg a teraz 64kg a moja bratowa ważła 49kg a do porodu szła z wagą 68kg i przez cała ciaże sie pilnowala zeby dużo nie przytyc:)

mam kolezanke co w ciazy je tylko gotowane na parze i pije mineralke i dziecko jest tak male jak na 40tc ze bedzie cesarka dodam ze pali nadal normalnie i popija winko na trawienie :/

Gość Lena204
jakaś nie odpowiedzialna ta twoja koleżanka to pewnie była wpadka??

Gość Lena204
no to jeśli to nie była wpadka i ona chciała tego dziecka to czemu zachowuje sie tak nieodpowiedzialnie dla mnie to jest dziwne, a co na to jej facet? nic jej nie mówi ze ona pali i pije w ciązy?

a widzi jak jest w pracy ja jej mowilam ze jest glupia i zachowuje sie jak debil no ale co ja moge jak to jest dorosla dziewczyna :O winko to sobie popija na trawienie lampeczke dziennie :O ja od grudnia nawet łyka piwa sie nie napiłam i pali moze nie paczke dziennie ale pali podejrzewam ze ona sie panicznie bala przytyc w ciazy i rzeczywiscie przytyla bardzo malo ja przy niej wygladam jak maciora,ale przynajmniej nigdy sobie nic nie bede wyrzucac ze moglam cos jesc albo cos robic mam ochote na miecho jem miecho na nabial jem nabial na co najdzie mnie ochota to to jem i w dupe,zawsze pozniej moge zastosowac diete i jak mam glodzic i odchudzic to siebie a nie dziecko :O

Gość Lena204
no nie wiem po prostu brak mi słow do tej twojej koleżanki. ja ostatni raz piłam na sylwestrze nigdy nie palilam wiec z tym tez nie ma problemu wiem ze tym co palą strasznie ciężko rzuci ale dają rade przynajmniej moja bratowa dała rade rzuci. a to ze bala sie przytyć ja też sie balam ale zawsze potem można schudną a nie truć własne dziecko

Dziewczyny nie oszukujmy sie dziecko ma ogromne szanse na FAS jest malenkie bo matka pali ...oby wszystko bylo w porzadku ale moze byc placzliwym nerwowym dzieckiem to taka lagodna postac ale moze tez byc bardzo chorym dzieckiem z FAS... jej wybor tylko dzieciatka szkoda...

Niestety nie jestem w stanie jej tego przetlumaczyc.. rozwiazanie na dniach w pt idzie do szpitala Miejmy nadzieje ze wszystko bedzie ok Ona nie jest zadna mlodociana mamusia patologiczna z dyskoteki Wykształcona obyta dziewczyna mężatka a podejscie godne pozalowania :O

Gość Lena204
jak dla mnie to jak ona chce to niech sie truję tylko dziecka szkoda

up up up wiadomo,moze sobie nie zdaje sprawy ze winko,kawka i faje szkodza :O

Gość Lena204
wykształcona i ona nie wie jaki to ma wpływ na zdrowie człowieka a już szczególnie kobiet w ciąży nie wierze w to! po prostu jest nie nieodpowiedzialna i nie zależy jej na własny dziecku dla niej liczy sie to zeby nie przytyć za dużo a nie zdrowie własnego dzieciaka !!

Lena wiem ze masz racje widzisz to tak jak w Kogel Mogel "glupia to ty moze nie jestes - ale rozumu to ty nie masz za grosz" tak bym podsumowala

Gość słonik z wąsami ....
ja jestem w 19 tygodniu i mam obwód brzucha 89 . nie wiem czy to za mało ??

Gość z tego co znalazłam wynika
a ile miałaś przed ciążą? I co na to lekarz?