Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dawena

Obwód brzucha w danym tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość ...magda...
a u mnie 38 tydzien, obwod brzucha 106cm... przed ciaza rozmiar 36-38. jak na razie brak rozstepow brzusznych i mam nadzieje, ze nie wyskocza na sam koniec. A do tego 14 kilo na plusie... juz sie martwie kiedy uda mi sie to wszystko zrzucic...

BOże ja mam 86 a to dopiero 14 tydzień... Przed ciążą miałam 66. Całe szczęście, ze tylko brzuszek mi urósł. Tyłek i udka moze odrobinkę.

Od początku ciąży nie przytyłam, lacz wagowo odeszło mi nawet 2-3kg. Jestem w 25tc i mój obwód wynosi 106cm przed ciążą wynosił on 98. Nie widać nic po mnie, ale to chyba nie powód do zmatwień? :)

Gość gość
A ja w 27 tyg. mam dokładnie 115cm jak tak dalej pójdzie to mój wzrost zrowna sie z obwodem :-D. MÓJ WZROST JO CAŁE 154cm hi hino i 8 kg do przodu.

Gość mam problem i nic nie pomoze
Ja jestem w 31 tc i mam 102. Ważę 8,5 kg więcej niż przed ciążą. Przed 59. Teraz no powiedzmy 68kg. Nic mi tyłek nie przytył i nogi. Za to wyglądam jakbym połknęła piłke lekarską. I tak się czuje :O

Gość gość
takie porównywanie rozmiarów brzucha jest bezsensu: po pierwsze - każda z kobiet "startuje" z innym obwodem talii po drugie - w pierwszej ciąży brzuszek jest mniejszy niż w kolejnych ciążach po trzecie - dzieci rosną w różnym tempie. :P

Gość szukaj szukaj
To moja druga ciąża i brzuszek mam zdecydowanie mniejszy niż w pierwszej. Więc tu chyba nie ma reguły :)

Gość gość
Skończony 35 tydzień -- 103 cm , przytyłam 15 kg , wszystko poszło mi w d*pe i w biodra.

Gość gość
14 tydzień; obwód brzucha 88cm; startowałam z 69cm; 1kg więcej zawsze zbędne kilogramy odkładały mi się na brzuchu, w ciąży również on najbardziej się powiększa, pupa i uda bez większych zmian..

Gość gość
32 tydzień i mam 1 metr w pasie :-)

Gość omaj
ciekawe informacje na temat ciazy i nietylko www.farmaceuta.info artykuly napisane przez mgr farmacji

Gość gość
ja tez mam 31tc i obwod 102cm, tylek sie nie powiekszyl (raczej nie, przez to ze chodze w leginsach nie widac duzej roznicy xd ), uda zeszczuplaly troszke (plywanie) i przytylam 6,5kg. przed ciaza 65kg, teraz 71,5kg laseczki, ten raz w zyciu mozemy byc ,,grube'', nie odchudzajmy sie w ciazy, bo to chodzi o zdrowie maluszka. na nas przyjdzie pora po porodzie :)

Gość gość
21 tydzien 92 cm w obwodzie

Gość gość
Ja mam 29tc i 100cm. Przytylam 13kg z tym, ze kazdy sie dziwi tym gdzie ja je schowalam bo dalej jestem szczupła. Jedynie brzuch mam wielki. No, ale ja widzę ze przybrałam w udach i tyłku :/

Gość gość
Ja mam 31tydz i obwód 92cm. Przed ciążą 62cm, waga przed 40kg przy wzroście 157cm a teraz 49kg. Już wydaje mi się że mam ogromny brzuch a gdzie tam do 37 tyg bo wtedy mam mieć cięcie...

Gość martusia2902
20 tc i 70 cm, przy synku w 40 tc miałam 96 cm. Pozdrawiam

Gość Katia626
Ja mam w 36 tc 95cm i plus 12 kg. Cały czas wydaje mi się,że ten mój brzusio jest malutki

Gość gość
Przed ciąża 60cm i 48kg teraz 34 tydz 92cm i 58 kg.

Gość Izuśkaa
A ja w 11 tc mam 88 ...

Gość Marika31
40 tc i 101cm ,dzidzia wg usg waży 3600

Gość gość
2-ga ciąża, 40 tydzień, równe 100cm, ( w pierwszej 96cm w dniu porodu...). Przed ciążą 74cm, przytyłam 11.5 kg... Na szczęście i pierwszym razem i tym bez rozstępów, no chyba, że wyjdą jutro, pojutrze...Za 4 dni cc...

Gość martusia2902
37 tydzień i 92 cm w brzuszku, 11 kg na plusie :)

Gość pala11
Zaczęłam 40 tydzień ciąży i mam 98cm w obwodzie, a 12kg na plusie. Przed ciążą 65cm w talii, a waga 55kg przy wzroście 161cm. ;)

Gość gość
18 tyg 79 cm, mierze brzuch pod pepkiem(tam gdzie jest najwiekszy obwod jego teraz) przed ciaza nie wiem ile bylo w tym miejscu, w tai ok 65 cm ale talia nie ma nic do obwodu pasa.

Gość gość
Ja 31w, 4 kilo do przodu i 115 cm w brzuchu, wcześniej około 80 cm było więc raczej niewiele się powiększyło. Rozmiar nadal ten sam, że namioty noszę to nadal pasują :( tylko portki nowe.

Gość gość
A ja 26tc w talii juz 78cm a w pasie 88cm. Przed ciążą w talii było 65cm,64cm. Jakiś mały mam brzuszek ale dzidza zdrowa

Gość kasia66
Dzień przed porodem miałam 101cm.urodziłam w 41 tc :-)

Gość NAtaL1A88
20 tc - 82 cm, dopiero zaczyna mi rosnąć brzuszek i waże 56,3 kg przytyłam kilogram. To pierwszy dzidziuś. Mam tak jak moja mama, tylko, że jej brzuszek pojawił się dopiero w 5tym miesiacu a ostatecznie byl naprawde duzy :) Przez to niestety nie został zbyt ładny skora rozciagnieta została, rozstepy troszke tez sie pojawiły :/ Mam nadzieje, że u mnie tak nie będzie. Stosuje Mustele i Bio Oil

Gość gość
33 tydz 90 cm w pasie:)tylko w brzuch mi poszło,plus 6 kg