Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa900

Żona tylko dziewica? Dlaczego wszyscy porządni faceci mają takie wymaganie?

Polecane posty

Gość papa_____
A co ma wiek do tego? W każdym wieku związek może się rozpaść, więc nie uważaj się za lepszą, bo Ty masz jednego partnera a inne np 3, bo los potrafi być mściwy ;) Ja też mam jednego partnera i też byłam jego pierwszą i też czujemy się szczęśliwi z tego powodu, bo czujemy się w pewien sposób bliżsi do siebie - ale raczej nam się tak tylko wydaje, ale wiem, że zawsze jest szansa, że się rozstaniemy i nie mam zamiaru czuć się gorszą z tego powodu, że kochałam się z facetem. I nie uważam się za puszczalską ;)

Gość akuratt
No jak ja mam wam to wytłumaczyć....? Ja widzisz nie mam takich obaw jak ty. Jestem pewna swojego męża i spokojna o swój związek.

Gość akuratt
Gdy jesteśmy dla siebie pierwsi - szanujemy to, cementuje to związek. Gdy jedno i drugie miało już partnerów łatwiej jest powiedzieć żegnaj i sprawdzać się w kolejnyvh związkach... takie mam zdanie w tym temacie. I to się potwierdza czytając fora...

Gość papa_____
Dobrze, jesteś pewna. Ja też jestem pewna, bo inaczej nie zgadzałabym się na ślub, który jest już zaplanowany. Ale mam świadomość tego, że w życiu niestety różnie bywa. Zawsze chciałam mieć jednego partnera i tak naprawdę chciałam to zrobić po ślubie ;) Ale jak poznałam tego jedynego to trochę inaczej już to wyglądało, hehe :) Ja uważam, że nie ma co segregować ludzi. Wcale nie jest tak, że porządni faceci mają takie wymaganie. To tak samo porządni faceci poszukają sobie kobiety bez dziecka lub kobiety wykształconej. To jest przedmiotowe traktowanie, myślenie tylko rozumem. Jak ktoś myśli uczuciowo (co jest niespotykane) to nie dzieli kobiet na lepsze i gorsze. Jak pokocha to zaakceptuje wiele faktów. A Ci, co nie są w stanie tego zrobić nie będą potrafili zaakceptować w związku małżeńskim wielu rzeczy przez co pojawiać się będą kłótnie. Bo pojawi się coś, co znowu jest nie po ich myśli - np okaże się, że żona nie gotuje mu obiadków codziennie przez co w jego oczach nie zasługuje na miano żony, bo przecież żona dla porządnego faceta z wymaganiami musi spełniać wiele kryteriów a przecież on jest PRAWDZIWYM FACETEM i nie pozwoli sobie, by JEGO KOBIETA była taka okropna.

Wiesz ale gdy się jest pierwszym i ostatnim często wtedy są zdrady, ponieważ jedna ze stron chcę zobaczyć jak to jest z kimś innym...Lub na kaffe powstają wątki ,,nie miałam nigdy orgazmu,, nie miałaś nigdy takich myśli?

{ to nie są faceci porządni, tylko zakompleksieni i zacofani taki atawizm } Oczywiście nie zamierza polemizować czy to atawizm, we współczesnym świecie taka postawa może za taką uchodzić. Natomiast skąd pomysł że ludzie konserwatywnych poglądach są zakompleksieni to nie rozumiem. Abstrahując tutaj rzecz jasna od tego że pewno większość ludzi ma jakieś kompleksy.

Gość akuratt
Zyjemy w innym swiecie, inny system wartości,inne spojrzenie na wiele spraw.Ja wyraziłam swoje skromne zdanie i zapewniam cię zafantazjowana że nie mamy takich dylematów o jakich piszesz. Ale najwidoczniej mieliśmy szczęście się spotkać na zasadzie dwóch połówek jabłka...? Papa -- myśl pozytywnie, w końcu dla was to dopiero początek... Teraz są inni faceci i inne oczekiwania, ja patrzę z perspektywy ...dinozaura ;) pozdrawiam

Gość ewa900
Najbardziej wartościowi poszukują dziewicy ewentualnie dziewczynę która miała MAX 1 partnera (czyli nie puszczalska tylko zakochana kiedyś itp)

Gość Seneka
Troche sie na tym forum poudzielam teraz, ale jako, ze zaczynam myslec o "stabilizacji" pomyslalem, ze uratuje za wczasu troche dziewczyn przed zgubnym wplywem liberalnej propagandy... @Ewa, 33 "to nie są faceci porządni, tylko zakompleksieni i zacofani taki atawizm" Jakies uzasadnienie? Argument? A czemu nie "Wszystkie Ewy maja male piersi"? Rownie bezcelowy i bezsensowny komentarz. @Kolejny raz proszę o usunięcie(A dlaczego? Bo ktos ma inne poglady?) "jakby dziewictwo było najważniejsze poza tym jeśli kobieta nie jest dziewicą to nie znaczy że zaraz jest puszczalska, co za tępi ludzie......." Dokladnie... Ale: jeśli kobieta jest dziewicą to znaczy że raczej puszczalska nie jest... A odpowiadajac logicznie na idiotyczny argument, dziewictwo czy jego brak ma wiele mniejszych i wiekszych skutkow czy konsekwencji z ktorych ewentualne "puszczalstwo" znajduje sie na szarym koncu @Ewa, 33 "tyle tzn. ile? ile wg ciebie trzeba mieć partnerów, żeby nie być dziewicą?" Nikt ci partnerow nie wylicza, chodzi o pewne podejscie do zycia i konsekwencje swoich decyzji, dlaczego nie udzielasz sie na forach na ktorych wypowiadaja sie ludzie ceniacy partnerki z zw."przebiegiem". Zapytam inaczej, czy byl taki moment w zyciu, ze twoj brak dziewictwa pozytywnie na nie wplynal (i chodzi mi to o zycie jako calosc)? @Zafantazjowana "Zgadzam się że zakompleksieni faceci szukają dziewic, albo synowie moherowych mamusiek... Choć prędzej czy później laska i tak puści go kantem, tak dla porównania..." A jest na swiecie mezczyzna ktorego ty nie puscilabys kantem dla czegos "lepszego" czy "nowego"? Co do kompleksow - wymagam wiec jestem zakompleksiony? To chyba tak nie dziala... A najwazniejsze - dziewictwo to nie jest warunek konieczny, liczy sie to o czym swiadczy. Pomijajac argumenty z innych moich postow, Dziewictwo w czasie nocy poslubnej to jest prezent, z ktorym ciezko konkurowac. Uwazasz ze pozbawiajac go swojego meza - czyli osoby ktora w zalozeniu masz KOCHAC, zaslugujesz na szczegolna pochwale? Ewo900, rozumiem ze w zyciu sie roznie uklada i te wypowiedzi nie sa po to zeby cie zdolowac, jeden mezczyzna to nic strasznego - chociaz moze byc do tego ciezko kogos przekonac w dzisiejszych czasach, ale "zaliczanie" facetow to nie jest powod do dumy - jak mozna byc dumnym z czagos co nie wymaga zadnego wysilku... A co do facetow - taka niestety jest ewolucja, mezczyzna ktory ma duzo partnerek na tym zyskuje, kobieta traci. Podobnie jak lew jedzacy gazele zyskuje a gazala traci - chociaz oboje uczestnicza w jedzeniu gazeli...

Gość dsffdssd
Buhahahaha! To forum jest zajebiste. Takie nieżyciowe poglądy to już tylko na takich forach i w gronie moherów. W prawdziwym życiu każdy ma gdzieś czy dziewica, czy nie. Liczy się tylko czy fajna dupa. Kobieta ma być po prostu ładna, a mężczyzna mieć pieniądze, poza wyjątkiem jak facet jest biednym artystą, albo atrakcyjnym modelem idealnym do pochwalenia się przed koleżankami, a kobieta jest dobrą partią do ożenku, wtedy też będą mieć kandydatów. To się liczy.

Gość dsffdssd
A co się liczy na chłodno też nie jest do końca ważne dla wszystkich, bo niektórzy jak poczują motylki i cipkę/penisa to głupieją i wybierają kompletnego drania/wiedźmę. Co do urody to też dla wielu ładne jest zupełnie co innego. Nie łatwo określić od razu jaka kobieta jest ładna 99 facetom będzie się podobać dana kobieta, a dla 1 będzie brzydka, bo woli inny typ urody. Każdy tą ładną dobiera wg siebie, chyba, że bierze pod uwagę presję otoczenia i dobrowolnie ignoruje swoje potrzeby podporządkowując się większości.