Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biodrzasta mamuśka

biodra po ciązy

Polecane posty

Gość biodrzasta mamuśka

dziewczyny, jak to do licha jest? W całej ciąży przytyłam 10 kg, po porodzie zeszło 6 kilo. Teraz jestem prawie trzy tygodnie po porodzie, 4 dodatkowe kilogramy ani drgną, ale najgorsze jest to, że nie mieszczę się w nic ze starych ubrań - jakoś strasznie poszerzyły mi się biodra !!! Zmieszczę się jeszcze kiedyś w stare dżinsy? Nie uśmiecha mi się wymiana całej garderoby ... Karmię piersią, nie jem słodyczy żadnych, nic smażonego, w ogóle ostrożna dieta karmiącej matki ...

Gość ja mysle ze to nie najwyzszy
No to nie wiedziałaś ze podczas porodu rozchodzą się kości miednicy? A myślałaś ze co tak starsznie boli? :) Na pewno nie będziesz miala sylwetki licealistki, ale trochę się to jeszcze zejdzie. Teraz czas na kobiece jeansy a nie dziewczęce.

o super ze sie poszerzaja :) mam nadzieje ze mi zostanie :D

Gość biodrzasta mamuśka
wiedziałam oczywiście, że się poszerzają, ale myślałam, że szybko wracają do siebie :). wszystkie moje koleżanki są po porodzie tak szczupłe jak wcześniej, niektóre nawet dużo szczuplejsze i noszą swoje stare ciuchy. Więc albo jestem jakimś wyjątkiem albo to zajmuje więcej czasu, no ale ile? I myślałam, że cztery kilo to samo zniknie, a tu dupa blada. niektóre tyją 25 kilo w ciązy i samo spada, a to taka lipa ...

Gość bzdura na resorach;)
Ja jestem 5 miesięcy po porodzie, biodra mi się rozszerzyły do tego stopnia że do 3 miesiąca po porodzie pomiedzy jedną a druga stroną zamka od jeansów było z 10 cm a teraz? Teraz brakuje jedynie tego przysłowiowego centymetra żeby nie czuć ściśnięcia w pasie ale spodnie spokojnie zapnę. Kości wracają do porzedniego rozstawu, u jednej kobiety mniej u innej bardziej, u mnie prawie całkowicie. Dodam że przed ciążą ważyłam 55 kg a przez całą ciążę przybyło mi 30 kg (głównie woda) a teraz ważę 58 i wraz z spadaniem wagi zauważałam różnicę w rozstawie kości . Spodnie w szafie któe czekały tyle miesięcy to spodnie jak najbardziej dziewczęce;) i myślę że za miesiąć będę się w nich czuła tak jak przed ciążą.

Gość musisz jeszcze schudnac po pro
prostu

Gość biodrzasta mamuśka
To mnie pocieszyłaś :)

Gość coz ci mam powiedziec
hehe, no po prostu musisz schudnac ja juz waze tyle ile przed ciaza - nawet jest - 5 kg dodatkowo a nadal jestem szersza w biodrach niz wczesniej. chudne nadal bo trza

ja też wchodzę w spodnie sprzed ciąży.Mój mały ma 9 miesięcy.Wymiary mam jak przed ciążą,a w biodrach nawet troszkę mniej. Dziewczyny, czy którąś z Was boli lub bolała kość ogonowa? Mnie boli od jakiś trzech miesięcy,coraz mocniej. Czy to właśnie miednica się "schodzi"? Jak myślicie?

Gość gryczka
Też tak myślałam 3 tygodnie po porodzie. Do wagi sprzed ciąży wróciłam ok. 5 miesięcy po porodzie dopiero. Rodziłam cc, nie wiem, czy to ma wpływ na biodra, ale w biodrówki sprzed ciąży wchodzę obecnie bez problemu.