Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruboneska

jestem gruba , mówie DOŚĆ

Polecane posty

Gość gruboneska

witam potrzebuje wsparcie i jakis rad :) ktos sie przyłączy?

Gość gruboneska
powiedziałam dość i postanowiłam wziąść sie za siebie. opracowac sobie pewne zasady których bede sie trzymać i znalezc odpowiednia dla siebie diete :( albo zmienic zadsady jedzenia postawic na lekkostrawne dania i bardziej zdrowe moj najwiekszy problem to rozciągnięty zołądek - nie moge sie głodzic bo nie wytrwam w diecie - znam siebie i wiem dlatego potrzebuje jakąs dietke na której nie trzeba wyliczac ile sie czego zjadło gram a raczej jak odpowiednia połaczyc składniki . gdy zmniejsze sobie troche zoładek to wtedy pomysle o czymc bardziej drastycznym

Ty nie potrzebujesz "dietki" tylko zmiany nawyków żywieniowych, tak zeby schudnąc i juz nigdy wiecej nie tyc. Wiec na poczatek połowa zarcia mniej. Przez pierwsze dwa, moze trzy tygodnie bedziesz głodna, ale pozniej żoładek sam sie skurczy.

Gość gruboneska
wydaje mi sie ze problem jest tez w tym ze od jakiegos czasu wogóle sie nie ruszam noi zostały te wstretne pociążowe kilogramy :( stanełam dzis przed lustrem i zobaczyłam cellulit na udach - przeraziłem sie i postanowiłam ze bede laska tą która byłam przed ciążą

Wiec ruszaj sie koniecznie, tak jak lubisz; rower, basen, marszobiegi itp. Aby zwalczyc cellulit konieczne jest odpowiednie jedzenie i jako wspomagajace kosmetyki, masaze. Na poczatek zacznij od peelingu z kawy:D Zmniejsz objetościowo jedzenie. Ogranicz węgle na rzecz białek i tłuszczy ( tak wiem, niepopularne, ale naprawde skuteczne). I uzbroj sie w cierpliwosc.

Gość gruboneska
no z tym ruchem to własnie u mnie cięzko bo z dzieckiem cały czas siedze i nic oprócz spacerów i cwiczen stacjonarnych puki co nie wchodzi w gre - ale lepsze to niz siedzenie na du.. i nie robienie nic znalazłam taka metode montignac mysle ze była by odpowiednia dla mnie , chodziw niej o to by nie łaczyc wegli z tłuszczem co o tym myslisz? a ty na jakiej diecie jestes?

Ja od wieeeeelu lat na żadnej :) Kiedy bylam nastolatka to ciagle walczyłam z nadprogramowymi kg az w koncu zrozumiałam, ze zadna dieta mi nie pomoze , jak nie zmienie sposobu myslenia o jedzeniu i samego jedzenia. Dziecko w niczym Ci nie przeszkadza, mozesz brac wózek i uprawiac marszobiegi - bardzo szybki chód na zmianę z wolnym. Monitgnac mnie nie przekonuje, za duzo roboty jak dla mnie no i nie chciałabym jechac na takim sposbie zywienia do konca zycia Ile masz nadwagi ?

Gość gruboneska
ile nadwagi nie wiem mam 169cm i waże 76kg :( to jakich zasad ty sie trzymasz i czy jeszcze chcesz schudnąc skoro piszesz ze od kilku lat sie trzymasz swoich postanowien

"ile nadwagi nie wiem mam 169cm i waże 76kg " no to sporo, masz nadwage :O powinnas wazyc max 60 kg cóz.. ja jem absolutnie wszystko :classic_cool: waze wg BMi za mało, bo teraz 55 przy wzroscie 170 cm i nigdy nie przekraczam wagi 60 kg, wiec nie chce schudnąc:) a moje zywienie w zasadzie opiera sie na diecie dr Lutza, troche cwicze ( gł joga), sporo sie ruszam i to wszystko. Zacznij od tego o czym Ci pisałam:)

Gość gruboneska
nie 24 a 16 :p chyba ktos tu liczyc nie umie a na czym polega ta twoja dieta?

Na czym polega ? a tym , ze jem absolutnie wszystko to na co mam ochote, a zwracam tylko uwage na ilosc wegli jakie zjadłam w ciagu doby:) Ale nie podchodze do tego zbyt restrykcyjnie , bo teraz np. jestem w trakcie 4 (!!) kawałka sernika na zimno a wczesniej zżarłam pół pizzy, co jest całkowitym zaprzeczeniem Lutza:D Takie jakies mam ssanie na węglowodany dzisiaj. Poczytaj " Zycie bez pieczywa" byc moze Cie to zainteresuje. Ale pamietaj, jakkąkoliwek diete wybierzesz liczy sie ruch i deficyt kalorii.

Ja przy wzroście 164 cm ważę 50 kg i wyglądam świetnie. Nie kieruję się żadnymi bzdurnymi wskaźnikami BMI...

Gość gruboneska
no to tylko pozazdroscic a ja mam jeszcze pytanie bo wyczytałam ze nie mozna zjesc wiecej niz 72g wegli i mam pytanie czy chodzi tu o 72g np makaronu czy pieczywa czy np wegli takich czystych np które sa tez w pomidorach w puszce

Gość gruboneska
i co zostałam sama ?

a ja mam jeszcze pytanie bo wyczytałam ze nie mozna zjesc wiecej niz 72g wegli i mam pytanie czy chodzi tu o 72g np makaronu czy pieczywa czy np wegli takich czystych np które sa tez w pomidorach w puszce Czesc nie, nie chodzi o 72 gr weglowodanów w produktach , a nie samego produktu, a z kolei wegle przelicza sie na jednostki chlebowe, których mozesz zjesc tylko 6 w ciagu doby. Jakie postanowienia co do zrzucania wagi ;)?

Gość gruboneska
to jak to liczyc? postanowiłam ze narazie montignac :) odpowiada mi wiec spróbuje ;) do tego kilka dodatkowych regół i powinni byc dobrze - mam nadzieje nie musze chudnąc szybko ale chce schudnac na stałe i nigdy juz nie wrócic do tej wagi no chyba ze w ciąży jak bede ;) zastanawiam sie długo nad twoja dieta ale boje sie ze nie wytrzymam bez wegli a ja np bardzo lubie kasze , makarony , ryz , pieczywo to wszystko moge jesc w montignacu tylko byle by to były odpowiednie wegle

Muisz przeczytc ksiazke, tam wszystko jest ładnie opisane jak liczyc. Na Lutzu wegle tez jesz tylko mniej niż normalnie, a po pewnym czasie zupełnie spada na nie ochota:) "nie musze chudnąc szybko ale chce schudnac na stałe i nigdy juz nie wrócic do tej wagi no chyba ze w ciąży jak bede" no własnie, to najważniejsze:) Powodzenia

Gość gruboneska
nie dziekuje ;)