Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daja055

RPA afryka

Polecane posty

Gość nie możeeee być
Przestan! Nie mysl tak nawet!!!!! Nigdy,ale to nigdy nie ma sytuacji bez wyjscia. Czasami trzeba dostac powaznego kopa od zycia... Wez sie w garsc, bo pamietaj- zycie zalezy tylko od Ciebie...

Gość nie możeeee być
Nikt Ci nie karze sie spowiadac,ale wez sie w garsc, tylko o to cie prosze:)

Gość nie możeeee być
Nie! Nie ma smutnej minki:( Ja tez nie mam w zyciu latwo,zawsze pod gore! I co,mam zaczac plakac! Nie, moglabym skoczyc z mostu i skonczyc ze soba,ale nie o to chodzi...

Gość siostra była , nie jest
szczególnie niebezpiecznie ( w kazdym razie nie czuje sie tego az tak) , natomiast przygnebiajacy jest apartheid - szczególnie na wsiach , poza Kapsztadem. Bywa,ze strasznie durni, prymitywni, niewykształceni , wrecz głupi do bólu biali ( tacy typu , co to wierza,ze ziemia jest płaska) b gnebią tych nieszcesnych murzynów ile sie da, czarne dzieci nie maja przktycznie zadnych szans,zeby cos osiagnac, nie mówiac o normalnycm zyciu czy zabawkach. chciala potem wyslac paczki tym dzieciakowm, ale sie dowiedziala, ze wszystko jest przechwytywane i do dzieciakow nic nie trafia. Tam jest autentyczny rasizm,taki XIXwieczny, o ktorym ludzie w Europie czy w Stanac nie maja zielonego pojecia.

Gość nie możeeee być
i staraj sie dalej!!!! Trzymam za Ciebie kciuki:) Za siebie rowniez- DAMY RADEEEE :)

Ja mieszkałam w RPA przez 3 lata z moim chłopakiem, podobało mi się , niebezpiecznie jest, w każdym domu w oknach są kraty i panic buttons na Ścianach, trzeba uważać ale bez przesady .To co ktoś wyżej napisał o białych złe teaktujacych czarnych to nie prawda, biali pomagają tam czarnym jak mogą, mój chłopak pochodził z bardzo bogatej rodziny, płacili dzieciom swoich sprzątaczek za szkoły , ogrodnika mieszkał z rodzina w mieszkaniu nad garażem za darmo oczywiście za prace miał płacone , sprzataczce która pracowała u nich od lat wybudowali dom,skromny ale dla niej to była willa. Restauracje w RPA są świetne , jak chcesz coś wiecej wiedzieć to pytaj bo nie wiem w sumie co pisać.

Gość nie możeeee być
jak już dostalam od staszka kwiatka to znaczy,ze jest naprawde dobrze:D :)