Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śrubeczka87654

prezerwatywa

Polecane posty

Gość śrubeczka87654

wiem ,że milion razy był pewnie taki topik tutaj , ale chce zapytać sama. jak uważacie czy prezerwatywa to skuteczny śordek antykoncepcji , odając jeszcze stosunek przerywany lub globulki może uchronić przed niechcianą ciążą ? piszcie o swoich doświadczeniach , proszę.

Ja uważam, że tak. Uważam, że w ogóle jest lepsza od tabletek anty bo zawsze masz prawie 100% pewności, że się nie zarazisz HIV-em. Jeszcze nie wpadłam używając samych gumek. Tyle, że to może (i pewnie jest) spowodowane też moimi problemami zdrowotnymi.

Gość śrubeczka87654
dziekuje ,ze ktoś się odezwał :) a co uważacie na temat teori ,że przy zakładaniu jakieś plemniki mogą zostać przeniesione na zewnętrzną stronę prezerwatywy? zakładając ze wytrysku nie było . więc chodzi mi o ten preejakulat.

Gość candyjunkie
Z tego co wiem znajdują tam się plemniki niezdolne do zapłodnienia + ich przebywanie 'na powietrzu' - marne szanse ;)

Gość śrubeczka87654
może i racja :) i w sumie za nim partner wejdzie , to otrze się gdzieś o jeden bok czy o drugi i chyba nie ma szans . pisze o tym dlatego ,że ginekolog wciskał mi na siłe pigułki anty. twierdząc ze gumka plus rzeczy które wymieniałam to żadne zabezpieczenie.

Gość candyjunkie
Przez ponad rok używaliśmy samej prezerwatywy i nic się nie stało, później sama przerzuciłam się na pigułki dla wygody ;) Nie ma co się stresować :)

Gość śrubeczka87654
ja uzywam gumki od ponad 3 lat :) ale czasami mam takie mysli...a jesli coś poszło nie tak...itd.

Gość candyjunkie
Każdy ma ;) Nie raz nie spałam po nocach schizując się (zwłaszcza na krótko przed okresem) ;)

extra safe są jak dla mnie najlepsze, nigdy nie przytrafiło mi się, żeby pęknęły, choć z partnerem, z którym jestem od ponad 2 lat uprawiamy czasem ostry seks :) bardzo je polecam, ostatnio przerzuciłam się na tabletki, zobaczymy, ale pewna jestem, że od czasu do czasu do prezerwatyw wrócimy :) ps, mam stałego partnera, więc nie boimy się zarażenia wirusem :) pozdrawiam.

Gość śrubeczka87654
też używamy extra safe :))) właśnie ja mam teraz czas przedokresowy i mam lekką schizę , bo często chodzę siku ...choć już mnie zdaje mi się ,że to zapalenie dróg moczowych :P

Wiem, że to dla niektórych nie do pomyślenia, ale ja mimo że mam stałego partnera to i tak boje się hiv :p

Gość śrubeczka87654
każdy ma jakieś skrzywienia :P ja np mimo ,że wiem że na bank nie mam płodnych boję się kochać beż prezerwatywy , paranoja :)

ale wiecie co dziewczyny, ja używając tych extra safe nie boję się, zresztą ufam mojemu partnerowi, dochodzi nie we mnie, śmiesznie to brzmi :) ale ostatnio okres spóźniał mi się ponad tydzień, ja zlewka na to, zdarza się, ale On.. cały czas temat był tylko o tym, że On nie chce jeszcze dzieci, bo jak utrzymamy itp, gorzej niż kobieta, zrobiłam dla pewności test, tez go nie uspokoił, taka schiza z niego przerzuciła się na mnie, głupie nie? :P

Gość śrubeczka87654
u mnie to ja schizuje a mój mnie uspokaja:D cierpliwy tem mój skarb to fakt :) mój tez we mnie nie dochodzi :) jestesmy porąbane :P

Gość śrubeczka87654
ja też polegam na extra safe i tylko na nich .a wyliczasz sobie płodne mniej więcej?

Gość śrubeczka87654
no ja tak i obseruwje śluz:) ale dni "okłopłodne" też się kochamy :)

Gość śrubeczka87654
w sumie bierzesz tabletki z tego co przeczytałam :) więc nie musisz liczyć:P

biorę, ale od niedawna. miałam taka sytuacje, ze w czerwcu dostalam okres 21, 26 mi sie skoczyl, dzien pozniej sie kochalismy, a trzy dni pozniej mialam lekkie plamienie - brazowe. troszke sie zaniepokoilam, a moj facet juz odrazu ciaza itp, i mowilam, ze raczej nie mozliwe, ale nie to ciaza itp. poszlam do ginekologa, okazalo sie, ze mam małą nadżerkę i wtedy go poprosilam o tabletki, mam nadzieje, ze bedzie sie juz mniej bac :) Ci faceci :P niektorzy jak dzieci :P ale ograomnie polecam extra safe, nigdy mnie nie zawiodly. :)

Gość śrubeczka87654
no to dobrze ,że Ty sie tak nie schizujesz u mnie jakbyśmy się oboje tak przejmowali to bysmy zwariowali :P

dokładnie, dlatego dobrze jak jedna strona zachowuje zdrowy umysl :) ale nigdy nie sadzilabym, ze to bede ja w moim zwiazku :P