Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość właścicielkacudownejpupilki:*

3-TYGODNIOWY WYJAZD, a YORK? Co może się stać? Proszę, pomóżcie!

Polecane posty

Gość właścicielkacudownejpupilki:*

CZEŚĆ! Od 6 lat jestem właścicielką yorka. Mieszkam z rodziną i jesteśmy bardzo do niego przywiązani, on do nas też. Nasza Yoreczka baaardzo nas kocha, to widać, cały czas, kiedy jesteśmy w domu spędza z nami leżąc na kolanach czy bawiąc się :) My też ją kochamy! Jednak są wakacje i całą czwórką wyjeżdżamy na 3 tygodnie za granicę, niestety bez psiulki. Jest to naprawdę niemożliwe, żeby ją zabrać ze sobą, bo byłaby to dla niej jedna wielka męczarnia... Poza tym sprawy wiadome - hotel itp. I co teraz? Nasza Yoreczka będzie pod opieką któryś z dziadków, oni z nią znają się dobrze, aczkolwiek z dziadkami mieszkają małe dzieci od. 2-6 lat. Boimy się, że Mała z tęsknoty może im się wymknąć i przybiec po zapachu do domu. Czy to możliwe? W tamtym roku nie było nas tydzień, ale u dziadków nie było żadnych dzieci i nie był to problem. Mała po naszym powrocie baaaardzo się cieszyła, ale była też trochę dziwna, chociaż później wszystko wróciło do normy. Tyle, że wtedy było to 7 dni, a teraz ponad 3 tygodnie.... Wszystkie przytuliska i hotele dla zwierząt odpadają, ona nie dałaby tam rady. Co radzicie? Myślicie, że pies może uciec z tęsknoty, albo zachorować.. zdechnąć w najgorszym przypadku? U mnie w mieście było dużo przypadków, że psy uciekały na czas nieobecności właścicieli... Co radzicie?? PROSZĘ, POMÓŻCIE, bo wyjeżdżamy tuż..tuż... A z tego wszystkiego mam wielką ochotę zostać z naszą Pupilką........

Gość jhdfjkashdfjkahfjkhdfjksahfjsk
I Ty mówisz, że tego psa kochasz... Ja wysłałam cała rodzinę na wakacje, a sama poświęciłam sie i zostałam w domu z psem! Było pomyslec wczesniej, zanim psa kupiłaś. Oczywiście, że będzie teśknił i to cholernie. A ty baw się słodko na wakacjach........ bez komentarza.

Gość wrednamalpa26
ja bym nie zrezygnowała z wakacji dla psa, przecież zapewniasz mu opiekę więc nie ma problemu:)

Yoreczka będzie tęskniła, ale przez kilka dni. Psy nie mają poczucia czasu, 3 tyg to dla nich tyle samo co 1tydz:) Nie martw się, ważne, że nie przywiązujesz jej do drzewa na drodze:(