Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość al0nE.

Leczenie Kanałowe. POMOCY

Polecane posty

Gość al0nE.

Cześć mam pytanie mam 13 lat wczoraj byłem u dentysty (miałem taka dziurę w zębie 6 ,że nie był wiercony) bardzo bolał mnie ząb dentysta zatruł mi zęba i w środę mam iść na leczenie kanałowe i się bardzo boje (pierwsza wizyta bardzo bolała to zatrucie 3/4 h) powiecie jak to będzie zrobione ? i czy to będzie bolało (i jak) proszę o odpowiedź :( Pozdrawiam al0nE.

Nie martw sie, ja mialam juz kilka takich leczen. Da ci znieczulenie i nie bedzie bolalo tylko takie troche nieprzyjemne uczucie. Ale nie boli:) jeszcze to zalezy od organizmu i tego jak zaraguje na znieczulenie, ale powinno byc ok

Gość al0nE.
A po wyciągnięciu tego wacika czy czegoś tam z zatruciem co będzie robiła?

Gość katruska
Nie chcę straszyć ale ja sama jako nastolatka miałam leczenie kanałowe i wspominam to jako najgorszą wizytę u dentysty. Dwa znieczulenia niewiele dały bo i tak cholernie bolało :( Ale pewnie bez nich to bym zeszła z tego świata.

Gość htrhh45h54h5
ty chyba prawdziwego bolu nie doznalas;o

Gość al0nE.
Heh wystraszyłaś mnie ;p Boję się jak nigdy dotąd co zrobić?

Nie straszcie go bo nie pojdzie. Jak bedzie malo znieczulenia to powiedz denstscie i da ci wiecej albo cos co ci pomoze. Mi np. jak bolalo jeszcze dala taką maśc i przeszlo, tylko musisz jej powiedziec. wyczyci ci kanal wlozy "trucizne" pozniej wyjdzie i czyms to tam zakryje nie wiem jak to sie nazywa i sladu nie bedzie.

Gość al0nE.
Tylko co najbarzej boli? w tym wszystkim.

Nie boli, tylko jest takie nieprzyjemne uczucie jak czyści kanal. Nie boj sie na zapas. :)

Gość al0nE.
Ja na początku jak poszedłem (nie wiedziałem ,że będzie truć tylko ,że go wyrwie) strasznie się bałem aż się częsłem cały. A jakie to uczucie jak ten kanal czysci?

Nie przyjemne, czujesz jak tam ci w srodku tymi narzedziamy wywija ale to nie boli:) Jestes chlopak takze bardz twardy;) zawsze jest znieczulenie a jak cos nie gra to mow dentyscie, a on pomoze. idziesz prywatnie czy na kase chorych? bo zupelnie inaczej lecza prywatnie. jest o wiele lepiej. wtedy o ciebie "dbaja".:)

Gość katruska
Mnie bolało i koniec, kogoś innego może nie boleć, to chyba normalne, że ludzie różnie reagują :O Jakby nie patrzeć nie jest to ból nie do zniesienia, a jeśli nie zdecydujesz się na to leczenie to pomyśl, że później dopiero Cię czeka masakra. Dasz radę :)

Wlaśnie..mi np dentysta powiedzial ze jak tego nie zrobie to mi beda czyścic jakąś kość pod policzkiem...az mnie wzdryglo i poszlam. Ale nastawienie musisz miec pozytywne:). Nie martw sie, powodzenia:)

Gość al0nE.
Idę prywatnie za leczenie weźmie mówiła od 200 do 800 zł. (Bez znieczulenia) a samo znieczulenie ok 40-60 zl.

Nom, tak jest prywatnie. Ale taki lekarz jak mu dajesz kase prosto w lape to chodzacy aniolek, takze nie ma sie czego bac bo na pewno bedzie o ciebie "dbac"

Gość htrhh45h54h5
zawsze mozna wyrwac mysle ze kanalowe mniej boli niz wyrwanie;)wiem bo mialam oba te zabiegi

Gość al0nE. - GG:13382028
Pisząc tutaj bardzo się bałem dentysty teraz wgl:) Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Łukasz.

Gość wredna menda
To bierz chłopie znieczulenie. Ja miałam zęby kanałowo leczone w znieczuleniu i nic nie czułam, nic mnie nie bolało. Po to jest to znieczulenie, żeby z niego korzystać, a jak Cię u dentysty nie boli, to chodzisz regularnie bez strachu - prawda?

Gość al0nE.
Już jutro o 9:00 ;p