Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelicious08

Czy to moze byc ciaza?!

Polecane posty

Gość angelicious08

Witam, wiec zaczne od poczatku. Ostatni okres miałam ok 26.06 Ok 30.06 wspolzylam z moim facetem - oczywiscie z prezerwatywa i nie ulegla uszkodzeniu. 1.07 wyjechalam nad morze na 2 tyg (byc moze jest to istotne) wróciłam 17.07 od tego czasu do dzis z moim facetem wspolzylam ok 18.07, 22.07 oraz 28.07.. -rowniez ze zabezpieczeniem jakim byla prezerwatywa i tez nie zostala uszkodzona. Chce zaznaczyc, ze miesiaczki mam nieregularne i wahaja się od 28 dni do 36. wiec obliczylam ze24.07 mialo byc 28 dni, a dzisiaj jest juz 33 dzien cyklu i dalej nic.. Co prawda mam nabrzmiałe piersi, bolą mnie.. ale za okresem ani widu ani slychu!! :( Czy moze byc to ciaza? A może to wszystko jest spowodowane zmiana klimatu? Prosze o konkretne odpowiedzi, do lekarza wolalabym wybrac się w ostatecznosci, stracha mam jak nie wiem nawet przed samym testem.

Gość angelicious08
dodam, ze lubie obie dobrze zrobic, moze to od tego?:(

Gość angelicious08
15:34 - FAKE

Gość anastazja8710
okres mialas 26 wiec po okolo 2 tyg zaczelas byc plodna. powiem ci ze ja jestem w identycznej sytacji okres ostatni pod koniec czerwca tez wspolzylam z zabezpieczeniem a okresu ani widu ani slychu, dodam ze 10 maja rodzilam corke po 6 tyg dostalam miesiaczke i jesli to kolejna ciaza to chyba sie pochlastam

Gość angelicious08
anastazja8710 to przebojowo :/.. finansowo nie idzie wyrobic, wiadomo dziecko to radosc, ale niekazdy na taka radosc jest gotowy ot tak.. no coz musimy byc dobrej mysli... chociaz ciezko.. a nawet bardzo...

Gość anastazja8710
zebys wiedziala :( juz teraz jest nam ciezko a co jesli bedzie drugie... trzeba byc dobrej mysli. boje sie isc po tesr i zrobic ...

Gość angelicious08
ja to samo, na sama mysl o tym wszystkim to mi niedobrze... Ani finansowo, ani psychicznie nie jestem gotowa... Kurcze, ciekawe jakie jest prawdopodobienstwo zebym byla w ciazy... jak myslisz?

Gość anastazja8710
z prezerwatywa jest 97% zabezpieczenia zostaje 3% nie mam pojecia mysle ze male jest abys byla w ciazy no i ja tez. ale ta niepewnosc..a zaraz po stosunku twoj parter wyciagnAL CI CZLONKA Z POCHWY CZY JESZCZE TROCHE BYL W TOBIE? BO WIESZ NA ULOTKACH JEST NAPISANE ABY ODRAZU WYCIAGAC BO DOLEM MOZE TROCHE ULECIEC JAK JUZ MESKOSC POWOLI WIEDNIE ZE TAK POWIEM...

Gość angelicious08
raczej odrazu wyciaga, bo po co trzymac flaka, hehe :) obym nalezala do tych 97% bo normalnie umre:) Taka ze mnie panikara ze hej. A jak tam Twoje malenstwo?:)

Gość Muminkowa29
Moim zdaniem nie jesteś! Jeśli było jak piszesz! Byłaś na wakacjach-zmiana klimatu, często opóxnia/przyspiesza powoduje ogółne rozregulowania w cyklu. Do tego stresujesz się tą sytuacją niepotrzebnie. Zrób test-to podstawa!!!

Gość anastazja8710
NO MOJ TEZ WYCIAGA ;-) malenstwo dobrze spi w konu caly dzien mi marudzila. a ciaza jest czyms cudownym nawet porod jak juz dostaniesz dzidzie na rece caly strach i bol mija. ale poki co nie chce tego przechodzic po raz drugi... i jezeli ty nie chcesz to trzymam kciuki aby to byl falszywy alarm :-) ja wpadlam i pierwsze 2 miesiace plalakm ze zaszlam bo jeszcze sie chcialam wyszalec troche pokorzystac z zycia... wyjechac gdzies z moim a teraz zostaly mi tylko butelki pieluszki i kolki i tak w kolko. choc nie za bardzo sie cieszylam na ta ciaze nie oddalabym mojego malego skarbka nikomu a nie daj boze by sie cos jej stalo chyba bym umarla

Gość angelicious08
mojej mamy siostra ma 3 super dzieciaczkow :) synek 7 lat, dwie blizniaczki 4 latka - super szkraby, a jak byly malutkie to wogole miodzio!!! ;-) ostatnio Chlopczyk mial zabieg na oczko (korygujacy) nawet nie wiesz jak sie balam o niego, ale dzielny chlopak - chyba mialam wiekszego stracha niz jego mama... Masakra jak mozna przywiazac sie do dzieci, nawet nie swoich...

Gość
nie stresuj sie spokojnie po 1 zrob test uspokoisz sie prawdopodobnie to opoznienie jest wywolane przez emocje, mi po pierszej sesji cykl podskoczyl do 47 dni

Nie masz się co martwic, w ciązy napewno nie jestes a stres tylko przyczynia się do opóźnienia okresu- wiem bo sama to przerabiałam całkiem niedawno:) wyluzuj i przestan o tym myslec:) pozdrawiam

Gość anastazja8710
oj dzieci potrafia tyle radosci sprawic zanim urodzilam amelke moimi oczkami w glowie byly moje dwie chrzesniaczki tez sie o nie caly czas martwialm ale teraz w koncu mam swoja :) i tak jak ci swyzej pisza niczym se nie martw ja chyba tez pojde do apteki w konci moj wroci z pracy to skocze i zrobie,,, :(

Gość angelicious08
no wiec musimy sie jakos ogarnac... :) ucaluj Córeczke ;***

Gość konieczynkaa
to nie ciaza, to przez zamine klimatu a teraz jeszcze sie stresujesz i to tez dzila na ciebie, moze zrob sobie test a na pocieszenie dodam ze nie tak latwo sie w ciaze zachodzi ja ze swoim przestalismy sie zabezpieczac na zasadzie jak bedzie to bedzie jak nie to nie, nie liczymi dni plodnych itp ale kochamy sie noramanie tak jak zawsze, 2 miesiac mija i nic :) hehe