Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelicious08

Czy to moze byc ciaza?!

Polecane posty

Gość angelicious08

Witam, wiec zaczne od poczatku. Ostatni okres miałam ok 26.06 Ok 30.06 wspolzylam z moim facetem - oczywiscie z prezerwatywa i nie ulegla uszkodzeniu. 1.07 wyjechalam nad morze na 2 tyg (byc moze jest to istotne) wróciłam 17.07 od tego czasu do dzis z moim facetem wspolzylam ok 18.07, 22.07 oraz 28.07.. -rowniez ze zabezpieczeniem jakim byla prezerwatywa i tez nie zostala uszkodzona. Chce zaznaczyc, ze miesiaczki mam nieregularne i wahaja się od 28 dni do 36. wiec obliczylam ze24.07 mialo byc 28 dni, a dzisiaj jest juz 33 dzien cyklu i dalej nic.. Co prawda mam nabrzmiałe piersi, bolą mnie.. ale za okresem ani widu ani slychu!! :( Czy moze byc to ciaza? A może to wszystko jest spowodowane zmiana klimatu? Prosze o konkretne odpowiedzi, do lekarza wolalabym wybrac się w ostatecznosci, stracha mam jak nie wiem nawet przed samym testem.

Gość a może by tak...
Nie masz innego wyjścia jak spokojnie poczekać jeszcze parę dni. Miesiączka pewnie się pojawi - po pierwsze opóźnienie może być spowodowane zmianą klimatu, po drugie stresem. Poza tym jesli trafiłaś na ten dłuższy cykl to masz jeszcze parę dni do 36-go dnia cyklu. Teoretycznie jesli owulacja się przesunęła to mogłaś trafić na dni płodne tego 18-go lipca jeszcze ale to jest małe prawdopodobieństwo tym bardziej, że się zabezpieczaliście. Myślę, że te nabrzmiałe, bolące piersi to na miesiączkę. Przejrzyj sobie ten link do liczenia dni płodnych i nie płodnych: http://magazyn.netmama.pl/serwisy/kalendarz-owulacyjny/ Pozdrawiam i nie stresuj się to najważniejsze :)